image

Spam-broers ontsnappen aan celstraf

dinsdag 20 september 2011, 10:02 door Redactie, 0 reacties

Twee mannen die miljoenen spamberichten verstuurden hoeven de gevangenis niet in. De 30-jarige Amir Ahmad Shah en zijn 27-jarige broer Osmaan Ahmad Shah, werden veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie jaar. Ook moet het tweetal aan de Amerikaanse overheid 315.000 euro aan cash en goederen afstaan. Het gaat onder andere om een BMW, een Lexus, verschillende domeinnamen, 200 iPod's, 175 kits voor witte tanden en allerlei andere spullen.

De Shahs hadden een grootschalige spamcampagne opgezet, gericht aan Amerikaanse studenten. Via verschillende programma's wisten ze acht miljoen e-mailadressen te verzamelen. Die werden vervolgens bestookt met spamberichten voor MP3-spelers, vakanties, abonnementen, pepper spray en digitale camera's.

Proxies
De spammers gebruikten "bullet-proof" servers in China, maar verstuurden de ongewenste e-mails ook via open proxies en universiteitsnetwerken. Via bulk e-mail software werden de headers van de e-mailberichten vervalst, wat in strijd met de Amerikaanse CAN SPAM-wetgeving is. Ook werd er valse informatie bij het registreren van sommige domeinnamen opgegeven. De spamcampagnes vonden tussen 2004 en 2005 plaats.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.