image

Mozilla wil Firefox-versies 10 maanden ondersteunen

donderdag 22 september 2011, 10:45 door Redactie, 5 reacties

Om bedrijven tegemoet te komen, gaat Mozilla toekomstige Firefox-versies mogelijk tien maanden lang ondersteunen. Dat is een voorstel dat door de Mozilla Enterprise User Working Group is voorgesteld. Veel bedrijven hebben kritiek op de snelle releasecyclus die Mozilla hanteert. Elke zes weken komt er een nieuwe versie uit, waardoor er onvoldoende tijd is voor een goed testtraject. Mozilla blies de Enterprise User Working Group nieuw leven in, zodat bedrijven hun wensen en klachten kwijt kunnen.

Voorstel
Er ligt nu een voorstel op tafel waarbij Mozilla een Extended Support Release (ESR) aanbiedt, gebaseerd op officiële releases van de Firefox desktopversie. Releases worden vervolgens zeven versies lang (42 weken) ondersteund.

Om organisaties voldoende tijd voor testen en certificeren te geven, heeft de ESR een overlap van twee versies (12 weken) tussen de tijd van een nieuwe release en de 'end-of-life' van de vorige release. Daardoor kunnen bedrijven twaalf weken lang met Aurora en bètaversies testen voordat de ESR uitkomt, en vervolgens nog eens twaalf weken om de nieuwe ESR te certificeren en over te stappen. Het nieuwe plan voor de ESR zal mogelijk vanaf Firefox 8 of 9 ingaan.

Reacties (5)
22-09-2011, 12:19 door Anoniem
een LTS versie, super! precies wat de enterprise nu mist lijkt me.
22-09-2011, 14:13 door Nietsnut
Kost allemaal klauwen geld omdat Mozilla zo nodig om de paar weken nieuwe versies moet uitbrengen zakelijk gezien is dit misschien niet zo,n handige keus.
22-09-2011, 14:26 door Mysterio
Ik wacht wel op Firefox 75.
22-09-2011, 23:04 door Anoniem
ja ik geeft de makers van add-ons geen ongelijk he. gaat idd iets te snel .om de 6 weke 1 nieuwe FF uit brenge;
23-09-2011, 11:03 door Anoniem
@Anoniem
1. nieuwere add-ons (sinds 2009) werken met de nieuwe API en deze add-ons blijven gewoon werken. Mozilla heeft het laatst ook nog eens weer makkelijker gemaakt om oude add-ons om te schrijven naar de nieuwe API. Bijna alle add-ons die op addons.mozilla.org staan worden automatisch na een geautomatiseerde controle bijgewerkt om installatie op een nieuwere versie toe te staan. Dus het aantal add-ons dat niet meer werkt zou alleen maar steeds minder moeten worden.

2. bedrijven testen vooral of webapplicaties nog werken met de nieuwe browser, de add-ons zijn vaak minder van toepassing voor bedrijven.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.