image

Sony-hacker wilde voor Defensie werken

maandag 26 september 2011, 10:04 door Redactie, 3 reacties

De Sony-hacker die de FBI laatste oppakte wilde na zijn studie voor de FBI werken. Dat blijkt uit een interview dat de University of Advancing Technology met de 23-jarige Cody Kretsinger had. "Ik hoop dat ik voor het ministerie van Defensie kan werken. Van wat ik heb gehoord, zijn ze erg goed in wat ik graag wil doen."

Kretsinger zou lid zijn van hackerscollectief LulzSec en een website van Sony Pictures Entertainment hebben gehackt. Hij kon worden gearresteerd doordat VPN-dienst HideMyAss! zijn gegevens aan de FBI doorspeelde.

Droom
Over vijf jaar zag Kretsinger zich als security professional werkend voor het ministerie van Defensie. "Ik zou het niet erg vinden om een penetratietester te zijn. Ik denk dat het leuker is om een veilig netwerk vanaf de grond af op te bouwen." Ook met een positie in het management zou de aangehouden hacker kunnen leven.

Een baan bij Defensie of de NSA noemt Kretsinger zijn ultieme droom. Het interview is inmiddels door de universiteit verwijderd, maar nog wel in de Google cache te vinden.

Reacties (3)
26-09-2011, 10:12 door KwukDuck
En dan vertrouwen op een vpn-dienst....?
[ ] "Geschikt"
[x] "Ongeschikt"
26-09-2011, 10:59 door golem
Hij had wel gelijk :

Van wat ik heb gehoord, zijn ze erg goed in wat ik graag wil doen.
26-09-2011, 19:41 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.