Poll
image

In welke taal is jouw besturingssysteem

maandag 26 september 2011, 10:40 door Redactie, 21 reacties
English
48.42%
Anders, ...
2.99%
Nederlands
48.59%
Reacties (21)
26-09-2011, 11:28 door SirDice
Engels graag. Anders snap ik 't niet meer. Zo ben ik al eens een dag zoet geweest voordat ik begreep wat een "benoemde sluis" was.
26-09-2011, 11:31 door realone
Engels inderdaad. Als je niet in het IT wereldje zit dan kan ik me voorstellen dat het je niet zo boeit. Maar zodra je regelmatig in de materie duikt en ook installaties/beheer aan de onderliggende software moet doen wil je toch echt een eenduidige taal. Al is het maar omdat fouten in het Engels vele malen meer hits op Google zullen hebben dan in het Nederlands en daarnaast de documentatie vaak alleen in een aantal talen te vinden is.
26-09-2011, 12:42 door Spiff has left the building
Naast wat SirDice en realone aangeven is ook kennis van de Nederlandstalige terminologie van OS en browsers wel zo handig, wanneer je gebruikers uitleg moet geven over het gebruik ervan. Het is dan lastig om eerst te moeten achterhalen hoe een en ander in het Nederlands wordt benoemd.
Het eenvoudig kunnen switchen van de taal van het OS zou handig zijn. Voor Windows 7 wordt dat switchen van de taal echter alleen aangeboden voor de Ultimate en de Enterprise versies. En zelfs daarmee is die switch niet even iets simpels. Ik heb het eens uitgeprobeerd met Vista Ultimate SP2, en het inschakelen van die mogelijkheid (Engels naast Nederlands) leverde toen dusdanige problemen op dat ik systeemherstel moest toepassen. Bepaald niet zomaar het 'even simpel schakelen tussen talen'.
26-09-2011, 13:14 door Anoniem
Mijn zus is Nederlandse en zit nu al een tijdje in Frankrijk wegens medische behandeling,ze heeft een franse (franstalige) windows pc,nou heeft ze dus sommige delen van haar pc in het frans en sommige delen in het nederlands,bijv.live messenger in het nederlands,maar soms dan schakelt ie weer terug naar de franse taal,tot grote ergenis van mn zus.Het zou idd handig kunnen zijn om niet alleen voor gehele windows/pc maar ook voor programma's apart en in het bijzonder voor programma's als (hot)mail,gmail,windows live messenger,etc een taaloptie te kunnen instellen.Is het mogelijk om 2 besturingssystemen tegelijk (de ene nederlands en de andere frans) op je pc te hebben en/of een browser (IE) dubbel te hebben dus zowel franstalig als een nederlandstalig? En hoe schakel je bij 2 besturingssystemen over van de ene naar de andere?
26-09-2011, 14:05 door Mysterio
Het is een beetje afhankelijk van welk taalpakket dat er actief is... Maar over het algemeen heb ik het op Nederlands staan. Dit omdat de instelling verder gaat dan alleen de taal. Zo gaat de dd-mm-yyy notering overhoop en gaat Excel gek doen met punten, komma's en macro's.

Voor mezelf maakt het niet uit. Ik krijg ook buitenlandse klanten met talen die ik nog nooit heb gezien. Als je weet waar iets staat, dan lukt het ook wel als je niet weet wat er staat.

Servers altijd in het Engels.
26-09-2011, 15:59 door realone
Door Mysterio: Het is een beetje afhankelijk van welk taalpakket dat er actief is... Maar over het algemeen heb ik het op Nederlands staan. Dit omdat de instelling verder gaat dan alleen de taal. Zo gaat de dd-mm-yyy notering overhoop en gaat Excel gek doen met punten, komma's en macro's.

Voor mezelf maakt het niet uit. Ik krijg ook buitenlandse klanten met talen die ik nog nooit heb gezien. Als je weet waar iets staat, dan lukt het ook wel als je niet weet wat er staat.

Servers altijd in het Engels.

In de meeste besturingssystemen (waaronder Windows) staan de standaarden (die dingen als komma's en maand/tijd notering dus) per land los van de taalinstelling. Zo kun je dus heel goed een Engels OS, met een Duitse toetsenbordindeling met Nederlandse standaarden hebben mocht je dat willen.
26-09-2011, 17:26 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
26-09-2011, 17:57 door Zipper306
Wat gaat jullie dat aan, houd er rekening mee dat alles wat je hier plaatst ook door google gelezen wordt.
27-09-2011, 12:08 door Anoniem
Was er niet een oplossing waardoor je met andere Windows 7-versie's dan ultimate en enteprise ook andere taalpakketten kunt gebruiken?

Met XP pro was het vroeger met enige regelmaat schakelen tussen Engels en Nederlands in geval van o.a. bezoek uit het buitenland of verkering met buitenlandse dame's. Zodoende ook wel eens gebruik gemaakt van Italiaanse, Noorse en Portugese MUI-pakketten. Tegenwoordig neemt natuurlijk bijna iedereen zijn eigen laptop mee.
27-09-2011, 22:37 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
28-09-2011, 14:39 door Anoniem
Mijn MacBook in het Nederlands. Mac OS X is helaas niet beschikbaar in het IJslands. Mijn PC met Ubuntu is wel in het IJslands geïnstalleerd.
28-09-2011, 17:11 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
28-09-2011, 19:04 door lucb1e
Nederlands, maar de volgende keer dat ik opnieuw installeer wordt het Engels.
29-09-2011, 15:24 door Anoniem
Door Peter V:
In welke taal is jouw besturingssysteem?
Dit is ook weer zo'n niet-securty vraag.

Welk reclamebureau of opdrachtgever wil dit nu weer weten?

Dit is echt weer zo'n reactie van Peter V. Verschrikkelijk, die mensen die altijd overal iets achter gaan zoeken en dus bij iedere vraag meteen denken aan een externe opdrachtgever. Stel je toch niet aan, man.

Door Zipper306: Wat gaat jullie dat aan, houd er rekening mee dat alles wat je hier plaatst ook door google gelezen wordt.

Nou en? Wat het is het probleem. Wat zijn sommige mensen toch ongelofelijk triest.

Je hebt van die mensen die alles op internet zetten. Als je hun naam intypt op Google vind je meteen hun Hyves waar ze foto's op hebben staan van toen ze stomdronken waren of met een dikke joint in hun mond onderuit gezakt in hun onderbroek op de bank liggen. Je vind meteen hun profiel op een datingsite en een lijst met recensies die ze op Hookers hebben geplaatst.

Dat zijn van die mensen die alles op internet gooien, zonder er ook maar bij na te denken. Precies daar tegenover staan van die mensen zoals je ze op deze website tegenkomt. Van die mensen die nog niet eens vertellen in welke taal hun besturingssysteem is geïnstalleerd en in de winkel weigeren om hun postcode door te geven als het meisje achter de kassa daar om vraagt. Van die mensen die alleen maar via proxy's internetten en alle ads en dergelijke blokkeren, want stel je toch eens voor dat Google ziet dat je het afgelopen kwartier drie Apple-gerelateerde websites hebt bezoekt en je vervolgens een Ad voorschoteld om een MacBook Air te kopen.

In mijn ogen zijn beide soorten even erg, alhoewel... bij nader inzien vind ik die tweede groep zelfs nog erger dan de eerste. Stel je toch niet zo aan, man.

Ontopic:
Mijn besturingssysteem in het Engels installeren? Bah, absoluut niet. Er is al veel te veel in het Engels in dit land. Tegenwoordig is hier al alles in het Engels en zeker in het ICT-wereldje is het belachelijk hoe mensen praten en typen. Ik heb daar zo'n hekel aan als ik van die e-mails krijg met daarin van die teksten zoals: "Ik forward je deze mail even. Ik heb ook een copy naar Piet gestuurd. Kun je me zo snel mogelijk een reply sturen?" Ááááááááááááárgh!!! Wat is er mis met de Nederlandse woorden "doorsturen", "kopie" en "antwoorden"? Dan komt er een melding op het beeldscherm en dan hoor je zo iemand zeggen: "Dat kun je gewoon cancellen." Wat is er mis met "annuleren"?

Ik heb daar zo'n ontzettende pesthekel aan, dat tegenwoordig altijd alles in het Engels moet. Mijn besturingssysteem in het Engels? Nee, echt niet! Het Engels wordt tegenwoordig al veel te veel gebruikt.
29-09-2011, 20:10 door Anoniem
Sinds de meeste exploits worden/zijn ontwikkeld voor de engelse edities
lijkt nederlands het verstandigst.
Al zijn de sommige vertalingen echt ver van accuraat.
30-09-2011, 14:10 door SirDice
Door Anoniem: Al zijn de sommige vertalingen echt ver van accuraat.
Wat voor mij dus een reden is om bij Engels te blijven. De "benoemde sluis" waar ik het eerder over had was een "named pipe". Wie verzint die belachelijke vertalingen?
30-09-2011, 17:13 door Anoniem
nederlands of engels allemaal prima meestal. bij films vind ik dit ook altijd grappig dat ik me moet afvragen of de ondertiteling nu engels of nederlands was
01-10-2011, 10:20 door Anoniem
Bij mij staat ook alles Engels. Aan de ene kant omdat vertalingen vaak zo krom zijn dat je ze simpelweg niet begrijpt, aan de andere kant omdat sommige software gewoon maar 1 taal heeft en dat is dan vaak Engels. Heb je in zo'n geval een Nederlandstalig OS krijg je bijvoorbeeld van die situaties als "Are you sure ?" met als opties "Ja" en "Nee".
01-10-2011, 16:31 door Anoniem
Door Anoniem: Sinds de meeste exploits worden/zijn ontwikkeld voor de engelse edities
lijkt nederlands het verstandigst.
Een exploit kijkt echt niet naar de taal die jij gebruikt op je windows bureaublad.
01-10-2011, 18:23 door Anoniem
Een exploit kijkt echt niet naar de taal die jij gebruikt op je windows bureaublad.
Jij hebt duidelijk geen verstand van exploits.
Sommige taalpakketen kunnen wel degelijk invloed hebben op het adres van een instructie.
25-10-2011, 12:52 door fatalflashback
Servers in het Engels,
gaming PC Nederlands
Laptop Engels
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.