image

Defensie krijgt 2 miljoen voor cyberoperaties

woensdag 28 september 2011, 14:35 door Redactie, 6 reacties

Hoewel Defensie volgend jaar moet bezuinigen, heeft het Kabinet twee miljoen euro vrijgemaakt voor cyberoperaties. Met het extra geld moet Defensie de digitale weerbaarheid versterken en het "vermogen ontwikkelen" om cyberoperaties uit te voeren. Volgens de overheid moet een een veelzijdig inzetbare krijgsmacht ook investeren in nieuwe capaciteiten om effectief op nieuwe dreigingen te kunnen inspelen en de inzetbaarheid te vergroten en te versterken.

Defensie zal in het kader van de Nationale Cyber Security Strategie ook bijdragen aan digitale weerbaarheid van de Nederlandse samenleving, zo is in de vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Defensie te lezen. "Defensie zal in dit kader nauwe contacten onderhouden en informatie uitwisselen met het Nationale Cyber Security Centrum en daarmee een bijdrage leveren aan de situational awareness op het gebied van digitale veiligheid."

Gefaseerd
De cyber capaciteit van Defensie wordt gefaseerd ingevoerd. Het zwaartepunt ligt de komende jaren bij het verbeteren van de bescherming van de netwerken, systemen en informatie van Defensie en de uitbreiding van de inlichtingencapaciteit in het digitale domein. Voor 2012 wordt twee miljoen euro vrijgemaakt en voor de periode 2011–2015 bedraagt de totale intensivering 50 miljoen euro.

Reacties (6)
28-09-2011, 20:03 door Anoniem
2 miljoen... toe maar. Gaan ze dan met floppy's gooien ofzo?
28-09-2011, 20:17 door Anoniem
Dat is 0,0235% van het 8,5 miljard budget voor 2011. Om het even in perspectief te zetten.
28-09-2011, 23:01 door Anoniem
Maar ondertussen kunnen ze wel 5 miljard naar Afrika sturen onder zo genoemd "ontwikkelingshulp"

tis maar net waar de prioriteiten liggen....
28-09-2011, 23:25 door Anoniem
Geweldig! Dan kunnen er 500 klunzen van straat geplukt worden en daarna kan je 1 interim inhuren om de schade te herstellen, in de detachering een zeer gebruikelijke handelswijze. Maar de inhaalslag die Defensie moet maken is een verloren slag, of gaan ze elke militair op het digitale slagveld uitrusten met facebook en twitter? De onbenulligheid is schier oneindig, anno 2011 gaan ze hun netwerken beter beveiligen... I rest my case!
29-09-2011, 08:54 door spatieman
en 80Miljard naar griekenland.
die 2 miljoen zullen wel virtueel geld zijn,
30-09-2011, 09:11 door Anoniem
Is niets anders dan vriendjes politiek om de vrindjes intern en by getronics&co weer duurdere auto's te gunnen.

Het is praktisch onmogelijk om defensie goed te beveiligen, zo als iedereen weet is het een grote laag incompetente sukkels met daar boven nog een laag met zwaar corrupte aasgieren.
Waar geen wil is, is geen weg.

De verantwoordelijke in & externe ICT baasjes doen sowieso hun ogen en oren dicht als er gaten gemeld worden, want ze willen niet moeten toegeven dat ze eigenlijk geen idee hebben hoe het wel zou moeten. ze werken onder het motto "If you can't make it, Fake IT!", en dat doen ze dan met dikke rapporten vol schuld afschuiven.

Als ze er echt iets aan zouden WILLEN verbeteren moeten de politiek er toch echt eerst wat van die foute ventjes uit wippen, en dat gaat nooit gebeuren.

Dus,,, bye bye onze belasting centjes.. / hallo apathische eikeltjes in te dikke auto's op de linker baan.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.