image

Kaspersky Lab beste zakelijke virusscanner

donderdag 29 september 2011, 17:25 door Redactie, 2 reacties

De virusscanner van Kaspersky Lab is de beste keuze voor bedrijven met Windows 7, zo blijkt uit een test van het Duitse testorgaan AV-Test.org. De beveiligingssoftware van F-Secure, Kaspersky, McAfee, Microsoft, Sophos, Symantec en Trend Micro werden op een 32-bit Windows 7 SP1 installatie getest.

Kaspersky Lab Endpoint Security scoorde zestien van de achttien haalbare punten. F-Secure Client Security was met 15,5 punten tweede. De overige oplossingen zitten tussen de 11 en 12,5 punten.

Scores
McAfee en Trend Micro laten vooral steken vallen als het om het schoonmaken en repareren van een besmette computer gaat. Terwijl Kaspersky 5,5 punten scoort, halen McAfee en Trend Micro hier 2 punten.

Op het gebied van bescherming tegen malware gaat Microsoft Forefront de mist in. De scanner van de softwaregigant scoort 2,5 punten voor de detectie van malware, terwijl Kaspersky en F-Secure hier 5,5 punten halen. Onlangs publiceerde ook AV-Comparatives een test van negen zakelijke virusscanners, daar werd alleen niet naar de detectie van malware gekeken.

Hieronder de volledige score:
- Kaspersky Endpoint Security (16)
- F-Secure Client Security (15,5)
- Symantec Endpoint Protection (12,5)
- Microsoft Forefront Endpoint Protection (11,5)
- Sophos Endpoint Security and Control (11,5)
- Trend Micro Worry-Free Business Security (11,5)
- McAfee VirusScan Enterprise with EPO (11)

Reacties (2)
29-09-2011, 20:46 door U4iA
Sophos scoort hoger dan McAfee terwijl de protectie maar een 3 krijgt tov een 5. Microsoft heeft zelfs een 2,5 en Trend Micro een 4. Dus de conclusie is dat de repair net zo zwaar weegt als het infecteren zelf, terwijl voorkomen nou eenmaal beter dan genezen is. Wat ik ook mis is managment in dit soort dingen. Vooral de configuratie voor bijvoorbeeld (terminal/citrix) servers, mail servers, etc. Raarrrrrr...
02-10-2011, 11:47 door Anoniem
Het Tdsskiller proggie van Kaspersky heeft mij erg geholpen, het ziet er ook zo mooi uit, en werkt perfect
Volgens mij is die virusscanner net zo mooi, ken hem niet, maar binnekort ga ik hem proberen
Hulde Kaspersky!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.