image

Terreurdreiging Nederland blijft beperkt

maandag 3 oktober 2011, 11:37 door Redactie, 6 reacties

De kans op een terroristische aanslag in Nederland is gering, aldus de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb). In het Dreigingsbeeld Terrorisme Nederland (DTN) van september staat dat het dreigingsniveau 'beperkt' is. "Dit betekent dat de kans op een terroristische aanslag momenteel gering is, maar niet is uit te sluiten. De dreiging van jihadistische netwerken in Nederland is nog steeds gering", zo is in het verslag te lezen.

Volgens de NCTb zijn er de afgelopen maanden op internationale jihadistische websites verschillende postings verschenen waarop wordt
opgeroepen tot geweld tegen Nederland dan wel Nederlandse personen. De boodschappen zouden vooral bedoeld zijn om angst aan te jagen en aanhangers te mobiliseren. Ook verschenen er verschillende postings waarbij er dreigementen tegen PVV-fractievoorzitter Geert Wilders werden geuit.

Reacties (6)
03-10-2011, 13:38 door Anoniem
"Terreurdreiging Nederland blijft beperkt"

En wat houdt die kreet concreet in ? Het is erg leuk zo'n coordinator, maar dit soort informatie is vrijwel inhoudsloos omdat je er helemaal niet aan hebt.
03-10-2011, 15:23 door spatieman
De enige terreur die geuit wordt, is afkomstig van de overheid zelf.
03-10-2011, 16:16 door SirDice
"Dit betekent dat de kans op een terroristische aanslag momenteel gering is, maar niet is uit te sluiten.
Leuk, maar het is nooit helemaal uit te sluiten. Wat feitelijk betekent dat de status nooit lager kan worden dan "beperkt".
03-10-2011, 18:21 door ej__
Goh, wat een verrassing.
03-10-2011, 22:52 door Anoniem
Het is een vermakelijk theater. Eerst is er die ex-topman van de AIVD die publiekelijk vraagtekens zet bij de effectiviteit van de draconische maatregelen in de "strijd tegen het terrorisme". De avond erop is er een nieuw hooggeplaats persoon bij de AIVD die betoogt dat er nog steeds reele bedreigingen voor Nederland bestaan (subsidie promotie peptalk?) en dan blijkt nu dat de ex-topman (nog steeds) gelijk heeft.
Kom op jongens: "make up your mind" en vooral: handel naar bevind van zaken. Dus: afschaffen die repressieve en draconische maatregelen, die op voorhand de kans op een aanslag in het geheel niet (kunnen) verlagen.
04-10-2011, 08:30 door Anoniem
"De boodschappen zouden vooral bedoeld zijn om angst aan te jagen"

De mededelingen van de NCTB lijken er ook op gericht te zijn om angst aan te jagen.

Wat moet de burger immers praktisch gezien met de mededeling dat een aanslag niet uit te sluiten is. Ook bij verhoogde dreigingen komt men enkel met dit soort vage kreten, zonder dat er een concreet advies gegeven wordt waar je iets mee kan.

Overigens is de kans dat je in een verkeersongeluk betrokken raakt ook klein, maar niet uit te sluiten - en die kans is nog altijd vele male groter dan de kans dat je slachtoffer wordt van een terreuraanslag.

Moet Veilig Verkeer Nederland periodiek aankondigen dat de kans op een verkeersongeluk bijvoorbeeld 'beperkt' is ? Of moet het KNMI aankondigen dat de kans op een bliksem- of komeetinslag niet valt uit te sluiten ?

Het is tijd dat men ophoudt met de terreur-dreiging-poppekast.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.