image

Microsoft verklaart oorlog aan nieuwsbrieven

dinsdag 4 oktober 2011, 09:29 door Redactie, 2 reacties

Microsoft heeft de oorlog verklaard aan nieuwsbrieven, aanbiedingen en waarschuwingen die Hotmail-gebruikers als spam bestempelen, maar in werkelijkheid 'graymail' zijn. Driekwart van alle e-mails die gebruikers als spam aanmerken, zijn in werkelijkheid legitieme e-mails die men niet meer wil ontvangen, zegt Hotmail-manager Dick Craddock. Om gebruikers meer "wapens" tegen graymail te geven, heeft de softwaregigant nu vijf nieuwe tools onthuld.

Meer dan de helft van alle e-mail in de inbox van Hotmail-gebruikers zijn nieuwsbrieven en aanbiedingen. 17% zijn 'social updates' en 14% is e-mail die gebruikers onderling uitwisselen. De rest is e-mail van mailinglists, online aankopen en facturen en echte spam. Het probleem met 'graymail' is dat het voor sommige gebruikers spam is, terwijl een andere gebruiker het belangrijk vindt. "Het is niet zwart of wit, vandaar de naam", merkt Graddock op.

Uitschrijven
Volgens de Hotmail-mananger is het soms lastig om nieuwsbrieven op te zeggen. Daarom biedt Hotmail nu de mogelijkheid om dit via één klik te doen. De gebruiker hoeft alleen op uitschrijven te klikken en Hotmail doet de rest. Verder kunnen gebruikers meteen alle e-mail van deze afzender verwijderen en worden nieuwe berichten meteen naar de junk mail verplaatst. Voor gebruikers die meer opties willen om de e-mail van een bepaalde partij te bewaren of na een bepaalde tijd te verwijderen, zijn er nu ook meer opties bijgekomen.

"De oorlog tegen graymail gaat niet alleen over het verwijderen van dingen of ze naar mappen te verplaatsen. Het gaat er ook om dat je berichten snel kunt vinden, met name de berichten die belangrijk voor je zijn", besluit Craddock.

Reacties (2)
04-10-2011, 10:03 door Anoniem
Zal mailchimp hier ook onder vallen???
04-10-2011, 15:56 door Anoniem
Wat Microsoft doet noemt men feedback loops. De massa mail verzenders krijgen te horen dat de gebruiker geen prijs stelt op de toegezonden rommel.

Wat nu kwalijk is, is dat vooraf zulke dingen niet worden medegedeeld aan degene die op de spam knop drukt. Die denkt dat de spamfilter de mail tegenhoudt.

Feedback loops zijn niets nieuws, het gebeurt al jaren en de veel grote gratis maildiensten doen er aan mee.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.