image

WiFi-gebruikers slordig met wachtwoorden

donderdag 6 oktober 2011, 09:54 door Redactie, 6 reacties

Veertig procent van de Amerikaanse WiFi-gebruikers heeft een zwak wachtwoord voor het draadloze netwerk ingeschakeld, zo blijkt uit onderzoek. Toch zegt 97% van de ondervraagde consumenten dat de gegevens op hun apparaten en netwerken voldoende beveiligd is. In de praktijk blijkt de beveiliging echter verre van optimaal en scoorde de ondervraagde consumenten 66%.

Zo gebruikt 14% geen beveiliging op de router of WiFi-netwerk ingeschakeld. En van de 86% die dit wel heeft gedaan, gebruikt 41% een zwak wachtwoord. "Consumenten kunnen en zouden meer moeten doen om zichzelf te beschermen", zegt Kelly Davis-Felner van de Wi-Fi Alliance.

VPN
Verder bleek dat slechts 18% van de gebruikers op een openbaar draadloos netwerk of hotspot een VPN (virtual private network) gebruikt. Ook blijkt dat mensen die door malware geïnfecteerd zijn geraakt zich niet anders gedragen dan mensen die nog nooit met malware te maken hebben gehad. Hetzelfde geldt voor digibeten en technische experts, beide groepen scoorden namelijk gelijk.

Reacties (6)
06-10-2011, 10:57 door Mysterio
Ik vind een sterk WIFI wachtwoord niet zo heel spannend. Het signaal reikt toch niet verder dan de buurman, dus als er wat gebeurd weet ik waar ik aan moet kloppen. Ik denk niet dat ze het bij de straat nog ontvangen.

En malware... iedereen loopt wel eens een (digitaal) virusje op. Weinig boeiend en niet verontrustend.
06-10-2011, 10:59 door SirDice
Door Mysterio: Ik denk niet dat ze het bij de straat nog ontvangen.
Assumption is the mother of all fuckups.
06-10-2011, 11:07 door Mysterio
Door SirDice:
Door Mysterio: Ik denk niet dat ze het bij de straat nog ontvangen.
Assumption is the mother of all fuckups.
Ik woon nogal ver bij de straat vandaan ;) Maar je hebt gelijk!
06-10-2011, 17:35 door jefdom
heb zojuist een testje gedaan bij mijn geburen(9in totaal)en met hun toestemming is gekeken hoe de wifi onvangst was,ik kon van alle signalen die ik oppikte rustig op het web gaan rondstruinen,en zelfs met het zwakste signaal nog een paar drivers downloaden dus SirDice der lopen der hier wel een paar fuckups en drie van de negen waren niet eens beveiligt(nu wel)groetjes jefdom
PS de verst verwijderde was 250 meter en daar schrok ik toch van.
06-10-2011, 22:38 door Anoniem
richtantenne 60 euro effectief bereik 5 km gaap... Asssumption is...
07-10-2011, 19:02 door jefdom
Door Anoniem: richtantenne 60 euro effectief bereik 5 km gaap... Asssumption is...
neeje gewoon consumenten bakkie van phillips,jefd
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.