image

Hotmail-accounts vaker gehackt dan Gmail-accounts

donderdag 6 oktober 2011, 17:27 door Redactie, 8 reacties

Hotmail-accounts worden vaker gehackt door spammers om spam te versturen dan Gmail-accounts. Volgens cijfers van beveiligingsbedrijf Commtouch is tussen de 28% en 35% van alle spam die als afzender een Hotmail-adres heeft, afkomstig van een legitiem account. Bij Gmail is dit rond de drie procent en is de rest van alle 'Gmail-spam' van zombies afkomstig die de afzender vervalsen.

Uit onderzoek onder internetgebruikers blijkt dat Yahoo (27%) en Facebook-accounts (23%) het vaakst gehackt worden, gevolgd door Gmail (19%) en Hotmail (15%). De meeste van de ondervraagde gebruikers hebben geen idee (62%) hoe hun account werd overgenomen. Vijftien procent legt de schuld bij een openbaar WiFi-netwerk, terwijl een andere vijftien procent een Facebook-link als schuldige beschouwt. Een virus was in vier procent de boosdoener.

Waarschuwing
Ruim de helft van de slachtoffers werd door vrienden gewaarschuwd dat het account gehackt was. 31% merkte het zelf op en 15% ontving een officiële e-mail. Om het account weer terug te krijgen wijzigde 42% het wachtwoord, 23% wijzigde het wachtwoord en voerde een virusscan uit, terwijl 23% helemaal niets deed, omdat er niks verdachts meer plaatsvond.

Reacties (8)
06-10-2011, 17:53 door Martijn2
"Uit onderzoek onder internetgebruikers blijkt dat Yahoo (27%) en Facebook-accounts (23%) het vaakst gehackt worden, gevolgd door Gmail (19%) en Hotmail (15%). "
Wacht, lees ik dit nou verkeerd of wordt Gmail vaker gehacked...
06-10-2011, 17:59 door SirDice
Door Martijn2: "Uit onderzoek onder internetgebruikers blijkt dat Yahoo (27%) en Facebook-accounts (23%) het vaakst gehackt worden, gevolgd door Gmail (19%) en Hotmail (15%). "
Wacht, lees ik dit nou verkeerd of wordt Gmail vaker gehacked...
Ik dacht ook al.. Hier klopt iets niet..

Maar even goed lezen, Gmail wordt wel vaker gehackt dan Hotmail maar klaarblijkelijk worden de gekraakte Hotmail accounts vaker gebruikt om spam te versturen dan de gekraakte Gmail accounts.

De kop klopt in ieder geval niet.
06-10-2011, 18:05 door Anoniem
"Vijftien procent legt de schuld bij een openbaar WiFi-netwerk, terwijl een andere vijftien procent een Facebook-link als schuldige beschouwt. Een virus was in vier procent de boosdoener.
"

Een account ergens registreren met je hotmail account en vervolgens hetzelfde wachtwoord gebruiken is volgens mij de grootste boosdoener...(^_^)
07-10-2011, 08:56 door Anoniem
Mijn Facebookaccount is gehackt toen ik gebruik maakte van de volgende dienst: http://receive-sms-online.com/. Ik wilde app development doen, maar daarvoor moet je je telefoonnummer aan Facebook doorgeven (dan 'verifieer' je je account). Ik wilde mijn eigen nummer niet doorgeven, dus ik gaf één van deze nummers door. Dat werkte fantastisch, alleen bleek Facebook het nummer ongevraagd ook als account recovery-optie ingesteld te hebben. Daar kwam een andere gebruiker van die site vlot achter :S.
07-10-2011, 10:26 door Mysterio
Door Anoniem: Mijn Facebookaccount is gehackt toen ik gebruik maakte van de volgende dienst: http://receive-sms-online.com/. Ik wilde app development doen, maar daarvoor moet je je telefoonnummer aan Facebook doorgeven (dan 'verifieer' je je account). Ik wilde mijn eigen nummer niet doorgeven, dus ik gaf één van deze nummers door. Dat werkte fantastisch, alleen bleek Facebook het nummer ongevraagd ook als account recovery-optie ingesteld te hebben. Daar kwam een andere gebruiker van die site vlot achter :S.
En dat is dus een kwestie van begrijpend lezen.
07-10-2011, 11:08 door Anoniem
Door Mysterio:
...
En dat is dus een kwestie van begrijpend lezen.
Dat is een kwestie van een deel van mijn identiteit op de enige resterende manier voor mijzelf willen houden, niet effectief door Facebook geïnformeerd worden en geconfronteerd worden met nóg een functionaliteit waar ik niet op zit te wachten.

Maar inderdaad hoor, het spijt me verschrikkelijk dat ik niet álle documentatie heb gelezen die bij mijn Facebookaccount hoort. Op deze manier wordt Facebook het zoveelste voorbeeld van een internetdienst waar je óf *alles* moet lezen (en jurist moet zijn), of je gewoon zo dom en mak mogelijk op moet stellen.
07-10-2011, 12:29 door Anoniem
Ik geloof best dat hotmail-accounts vaker gehacked worden dan gmail-accounts.Immers, bij de gmail-accounts is al enige tijd inlog mogelijk via https,bij hotmail kan dat geloof ik pas sinds kort.Ik vindt dat https inlog moet worden verplicht voor alle e-mailaccounts en sociale netwerksites,dus voor wl-messenger,hyves,facebook,twitter,etc.Wat mij opvalt bij facebook is dat je via een link van een of andere site naar facebook-inlog je geen mogelijkheid hebt om d.m.v. https in te loggen,dat vindt ik vreemd,dom en gewoon niet acceptabel.Daarom maak ik dan ook geen gebruik van inlog via zo'n link (je weet wel: i like..).
07-10-2011, 15:23 door Anoniem
Meestal zijn de pagina's waar je je gegevens invoert niet via https, maar worden de gegevens zelf wel naar een https adres gestuurd. Wil je dit zeker weten dan moet je de bron code bekijken van de site en kijken of er bij <form method='post' target='https://......"> een https te vinden is.

Voordeel voor het bedrijf om het zo te doen is, dat het scheelt in bandbreedte en dus geld (https kost meer data verkeer).
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.