image

Mysterieus Drone-virus mogelijk monitoringsysteem

zondag 9 oktober 2011, 13:24 door Redactie, 1 reacties

Het mysterieuze virus dat onbemande defensievliegtuigen van het Amerikaanse leger infecteerde, is mogelijk een intern monitoringsysteem. Dat zegt beveiligingsonderzoeker Miles Fidelman op de Daily Dave mailinglist. Fidelman herinnert zich een aantal leveranciers die monitoringsystemen aan het ministerie van Defensie leveren, die in feite gewoon rootkits zijn, en onder andere toetsaanslagen opslaan.

"Ik vraag me af of het virus dat ze daar bestrijden niet gewoon iets is dat het ministerie van Defensie bewust heeft uitgerold", merkt Fidelman op. In een reactie hierop zegt Kristian Erik Hermansen dat in een recente documentaire van PBS te zien is hoe ze de drones via VLC besturen.

"Als ik de drone-bevelhebbers wilde hacken, zou ik VLC voor Windows backdooren en wachten totdat ze het lokaas via de update-functie binnenhalen."

Reacties (1)
10-10-2011, 12:00 door Anoniem
Beetje kort door de bocht om nav die video aan te nemen dat ze werkelijk via VLC bestuurd worden. Minstens even aannemelijk: "Jongens, er komt vandaag een cameraploeg. Zet alle systemen uit, en speel op jullie schermen maar wat eerder opgenomen video die publiek mag worden.".
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.