Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Bankpas ongevoelig voor skimmen maken?

23-11-2012, 09:38 door Anoniem, 23 reacties
Ondanks het "nieuwe pinnen" worden bankpassen nog steeds geskimed via de magneetstrip. Kan men niet gewoon deze magneetstrip verwijderen of de gegevens wissen zodat alle informatie uitwisseling alleen via de chip op de kaart mogelijk is? Of werkt dan de bankkaart niet meer?
Reacties (23)
23-11-2012, 10:18 door Anoniem
Toen ik het nieuwsbericht vanmorgen las dacht ik het zelfde, wellicht dat het met een sterke magneet de slopen valt, in de hoop dat de chip zelf daar ongevoelig voor is.
23-11-2012, 10:39 door martijno
De kaart werkt natuurlijk nog gewoon bij terminals waar je "dipt". Deze kunnen de magneetstrip niet lezen, al zouden ze willen (en dus ook niet beoordelen of deze niet meer werkt).

Bij terminals die de pas inslikken (zoals de onbemande tankstations uit de Zembla docu) zou ik denken dat de strip ook genegeerd wordt. Mogelijk dat een ATM er wel naar kijkt, naast naar de chip.

Misschien kunnen de banken een plakbandje meeleveren om op de strip te plakken voor terminals die je als klant niet vertrouwt.
23-11-2012, 11:03 door Preddie
ik betwijfel of de magneetstrip wel het probleem is dat wordt gesuggereerd. Ik heb namelijk voldoende signalen om aan te nemen dat het nieuwe pinnen net zo makkelijk geskimd wordt als bij het "oude". Een periode geleden zijn collega's van mijn geskimd bij een tankstation dat voorzien was van nieuwe apparatuur en en daarbij een digitaal display. Ondanks dat zijn daar toch de bankpassen geskimd.

Er zijn steeds meer signalen dat skimming nu volledige plaats vind via de nieuwe chip. Persoonlijk wacht ik alleen nog op bevestiging van onderzoekers. We weten inmiddels dat banken geen eerlijke informatie verstrekken over kwetsbaarheden in pinpassen.....

Feit blijft dat banken niet instaat zijn een veilig systeem te bouwen, dit wordt keer op keer bevestigd .....
23-11-2012, 11:18 door Anoniem
Ik probeer er ook achter te komen of ik de pas gewoon kan demagnetiseren, maar ik wil de gok niet nemen om geen geld meer te kunnen opnemen en een nieuwe pas te moeten kopen.
Waarom zegt de bank niet gewoon of je dit mag doen?
Of stinkt dit zaakje en hebben ze hun geldautomaten helemaal niet omgebouwd om de chip te lezen?
(dat kun je niet weten als het zo'n automaat is die de hele kaart inslikt. wel bij een winkel natuurlijk)
23-11-2012, 11:20 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
23-11-2012, 12:45 door AdVratPatat
Door Anoniem: Ik probeer er ook achter te komen of ik de pas gewoon kan demagnetiseren, maar ik wil de gok niet nemen om geen geld meer te kunnen opnemen en een nieuwe pas te moeten kopen.
Waarom zegt de bank niet gewoon of je dit mag doen?
Of stinkt dit zaakje en hebben ze hun geldautomaten helemaal niet omgebouwd om de chip te lezen?
(dat kun je niet weten als het zo'n automaat is die de hele kaart inslikt. wel bij een winkel natuurlijk)
Nee, als je gewoon eens leest wat de bank "zegt" in de voorwaarden zul je er namelijk achter komen dat, net zoals je paspoort bijvoorbeeld, je die bankpas niet in je bezit hebt, maar in bruikleen.
Het is dus simpel gezegd niet toegestaan wijzigingen aan te brengen, van welke aard dan ook.

EDIT: van bank veranderen kan natuurlijk altijd :p
23-11-2012, 12:53 door Anoniem
"Ondanks het "nieuwe pinnen" worden bankpassen nog steeds geskimed via de magneetstrip. Kan men niet gewoon deze magneetstrip verwijderen of de gegevens wissen zodat alle informatie uitwisseling alleen via de chip op de kaart mogelijk is?"

In hoeveel landen betaal je nog met de magneetstrip, indien je met je bankkaart de grens over gaat ? Indien de banken ''gewoon'' de magneetstrip verwijderd of de gegevens wist, dan zal dit waarschijnlijk wel voor wat praktische problemen zorgen.

Verder maakt het verwijderen van de magneetstrip skimming misschien lastiger, en het zal het probleem tijdelijk wellicht terug dringen, maar dat wil niet zeggen dat skimming na de magneetstrip niet meer voor zal komen.

PIN skimming possible with chip cards
http://www.h-online.com/security/news/item/PIN-skimming-possible-with-chip-cards-1209382.html

"Waarom zegt de bank niet gewoon of je dit mag doen? Of stinkt dit zaakje en hebben ze hun geldautomaten helemaal niet omgebouwd om de chip te lezen?"

Nee hoor, het zaakje stinkt niet wanneer je bij andere banken, over de grens, nog altijd je magneetstrip gebruikt.
23-11-2012, 14:32 door wica128
Je pinpas zou ik niet demagnetiseren. De bank maakt namelijk nog wel gebruik van de magneet strip.

Oa. bij de Rabobank, werkt het stortingsapperaat nog met de magneetstrip. Daarnaast is het in Nederland nog steeds mogelijk met je magneetstrip te pinnen. Doe het maar eens voor de grap bij de AH. Gewoon door de lezer heen halen.
23-11-2012, 16:35 door Anoniem
Door Anoniem:

Verder maakt het verwijderen van de magneetstrip skimming misschien lastiger, en het zal het probleem tijdelijk wellicht terug dringen, maar dat wil niet zeggen dat skimming na de magneetstrip niet meer voor zal komen.

PIN skimming possible with chip cards
http://www.h-online.com/security/news/item/PIN-skimming-possible-with-chip-cards-1209382.html
Om daar misbruik van te maken moet de skimmer met de geskimde gegevens wel nog steeds gewoon een ouderwetse magneetstrip programmeren en daarmee vervolgens geld opnemen bij een automaat die nog met magneetstrip werkt.

Zodra behalve de magneetstrippassen ook de magneetstripautomaten volledig zijn uitgebannen is de aanval die jij noemt dus niet meer relevant.

Maar voorlopig is inderdaad het probleem dat er nog voldoende plaatsen (met name in het buitenland) zijn waar de magneetstrip nog geaccepteerd wordt en skimmers dus met een kopie-pas geld op kunnen nemen. Vandaar ook dat steeds meer Nederlandse banken het pinnen buiten Europa blokkeren als je het niet nodig hebt.
24-11-2012, 09:01 door Anoniem
De beste manier? Niet pinnen. Kan niet altijd meer, maar waar je nog wel contant betalen kan, doen!

Geld haal je bij de bank en hopelijk letten ze daar een beetje beter op de apparaten dan in de winkel (waar je hele garantie dat stickertje op de zijkant van het pinapparaat is) of bij een tankstation. Onbemande tankstations zijn nu het grote doelwit want dat is het makkelijkst. Doen ze daar wat aan, verschuift het naar het volgende. Zijn de strips voldoende uitgefaseerd, dan komt het nieuwe skimmen wel in opkomst.

Dat dit kan is reeds gedemonstreerd en heeft nieteens een cameratje of aangepast pinpad nodig om de pincode te pakken te krijgen. De nieuwe skimmer zit namelijk tussen pas en apparaat waar je hem niet kan zien. Apparaat hoeft er ook niet voor open. Inschuiven, klaar.

Oh, en contant betalen is beter voor jouw privacy, is minder risicovol voor jou, en zo verder. Dus is het helemaal geen slecht idee om een signaal naar alle grutters te geven, zo als klant zijnde, dat we kleine aankopen toch liever contant doen want veiliger en minder privacygevoelig.
24-11-2012, 12:36 door Anoniem
Door Predjuh: ik betwijfel of de magneetstrip wel het probleem is dat wordt gesuggereerd. Ik heb namelijk voldoende signalen om aan te nemen dat het nieuwe pinnen net zo makkelijk geskimd wordt als bij het "oude". Een periode geleden zijn collega's van mijn geskimd bij een tankstation dat voorzien was van nieuwe apparatuur en en daarbij een digitaal display. Ondanks dat zijn daar toch de bankpassen geskimd.
Als de pas daar wordt ingeslikt door het apparaat is het heel goed mogelijk dat de apparatuur zelf met de chip werkt maar dat er door de skimmers een magneetstriplezer is ingebouwd. Als ze die en je pincode te pakken hebben kunnen ze vervolgens op plaatsen pinnen waar de magneetstrip nog in gebruik is.
25-11-2012, 11:54 door Anoniem
Een reden om de strip niet te verwijderen heb ik nog niet voorbij zien komen, maar ja helaas ook alleen maar vermoedens natuurlijk.
Dat blijft het probleem. De bank zegt het niet en de rest kan alleen maar gissen.
25-11-2012, 12:42 door Anoniem
Ik las ergens dat iemand zo "slim" was geweest om de magneetstrip op zijn kaart zodanig te beschadigen dat ie niet meer leesbaar was. Echter toen hij geld uit de pinautomaat wilde opnemen lukte dat niet meer.
De bank gaf aan dat bij het opnemen van geld uit een pinautomaat de pas ingeslikt wordt en dat dan dus ook de magneetstrip wordt uitgelezen.

Om weer geld te kunnen opnemen uit een pinautomaat moet meneer dus een nieuwe pas (met werkbare magneetstrip) aanvragen.
25-11-2012, 13:40 door Anoniem
Dat de nieuwe pas te skimmen is was een jaar geleden al bekend.

http://webwereld.nl/nieuws/106063/het--nieuwe-pinnen--is-ook-te-skimmen---update.html
25-11-2012, 13:41 door Anoniem
De zaak is wel duidelijk! Ik koop een rolletje metaal tape en plak die tape over de magneetstrip heen. Dan kan de magneetcode niet meer gelezen worden, ook niet wanneer de kaart "ingeslikt" wordt door een lezer, bijvoorbeeld bij een onbemand tankstation.

Bye Bye, skimmers!
25-11-2012, 14:21 door Anoniem
Je kunt geen metaal tape over de magneet strip plakken dan wordt de pas te dik op te dippen!
25-11-2012, 21:28 door Anoniem
Denk er om dat de magneetstrip in veel europese landen nog wel wordt gebruikt. Dat is de enige en voor de hand liggende reden om de magneetstrip niet te disablen.
26-11-2012, 09:20 door Anoniem
@Predjuh, de banken zijn wel degelijk in staat om een veilig systeem te bouwen, echter is
A. dit systeem in hun ogen veel ste duur
B. dit niet rendabel omdat ze onder de tafel ook geld verdienen aan het skimmen.

Het beste wat je kan doen tijdens het pinnen is ALTIJD je hand er goed voor houden wanneer je jou pincode in typt.
Scimmers hebben namelijk meestal camera's opgehangen om jou pincode te filmen.
26-11-2012, 12:49 door Overcome
Door Anoniem: B. dit niet rendabel omdat ze onder de tafel ook geld verdienen aan het skimmen.

Leg eens uit? Hoe kan een bank "onder de tafel" geld verdienen aan fraude die in de tientallen miljoenen loopt?
26-11-2012, 21:20 door Anoniem
gewoon een MSR206 aanschaffen via marktplaats en de tracks 2,3 formatteren. :)
27-11-2012, 11:51 door Mysterio
Door Overcome:
Door Anoniem: B. dit niet rendabel omdat ze onder de tafel ook geld verdienen aan het skimmen.

Leg eens uit? Hoe kan een bank "onder de tafel" geld verdienen aan fraude die in de tientallen miljoenen loopt?
Lijkt me ook wat vreemd, want dat zou duiden op verzekeringsfraude.

Skimmen kost geld. Veel geld.
03-12-2012, 11:52 door Anoniem
Je kunt natuurlijk de magneetstrip leeg maken, dan zullen de voor de hand liggende methoden om te skimmen niet meer werken met jou pas. Als je dan echter naar het buitenland gaat loop je wel de kans dat je pas het daar niet doet, omdat nog niet de hele wereld is overgestapt op 'het nieuwe pinnen'.

Ook Nederlandse pinautomaten gebruiken de magneetstrip trouwens nog wel voor het mechanisme dat je pas inslikt als je hem er half in steekt. Als je de magneetstrip leeg maakt met een grote magneet kan het natuurlijk zijn dat dat niet meer werkt. Als je de magneetstrip met een echte schijver overschrijft met onzin neem ik aan dat het nog wel werkt.
13-01-2014, 10:31 door Anoniem
Ik heb afgelopen jaar een nieuwe pas gekregen. Voordat ik die in gebruik heb genomen heb ik de volgende test met mijn 'oude' bankpas gedaan. Ik heb een sterke magneet over de magneetstrip getrokken. Hierdoor was deze niet meer leesbaar. Ik kon vervolgens nog gewoon overal betalen (ook bij tankstations die de pas inslikken).
Ik kon echter bij veel ATM's geen geld meer opnemen. De voorzetmond die de bank erop zet tegen skimmen is meer dan een rare vorm plastic en leest blijkbaar de magneetstrip. Deze geeft vervolgens geen toegang. Je kunt je pas dus niet kwijt in het apparaat.

Daarnaast heeft Rabo op sommige plaatsen ATM's welke in een ruitme achter een deur zitten. Om de deur naar die ruimte te openen moet je een bankpas aanbieden, ook deze leest de magneetstrip.

Conclusie is dat je de magneetstrip stuk kunt krijgen met een sterke magneet, echter lever je daar gebruiksgemak voor in.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.