Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

eXterminate It...

11-10-2011, 10:59 door Anoniem, 7 reacties
Kwam ik daar een proggie tegen op het net voor malware en andere maar nu is de vraag of dat zijn werk doet en het waardig is om op de pc te zetten.
Misschien iemand die hier al meer van weet?
Ik liet het ding ff scannen en dat heeft paar dingen gevonden.
(moet je wel registreren om van full werking te kunnen genieten)

http://www.exterminate-it.com/

Met dank bij voorbaat.
Reacties (7)
11-10-2011, 11:45 door Anoniem
Jazeker,ook de proffesionals gebruiken het.Alleen er zijn 2 maaren, de eerste is: ook exterminate it vindt niet alles,maar wel veel en het tweede is de gratis versie vindt wel de evt. op je pc aanwezige malware,maar verwijderd deze niet,tenzij je eerst nog even een betaalde licentie afneemt.Tip: scan ook je pc eens met Malwarebytes antimalware,Norton Power Eraser (gratis tool,ook voor niet-Norton gebruikers),en Blacklight van F-Secure, deze scant naar rootkits.Daarnaast kan ik je de div. gratis online virusscanners aanbevelen,zoals Eset,HouseCall van TrendMicro,Panda Active Scan 2.0,F-Secure online virussscanner,Bitdefender online virussscanner.En voor de spyware bestrijding kan ik Spybot S&D en Super Antispyware ook aanbevelen.
11-10-2011, 16:19 door Anoniem
Toch bedankt voor de reactie, ik kijk dit verder ff na.
11-10-2011, 16:45 door Anoniem
De test van Norton Power Eraser gaf melding dat hij op bepaald ogenblik iets veranderde in de Hosts file???
Di even nagekeken in C:\WINDOWS\system32\drivers\etc en Hosts openen met kladblok en ik heb er geen idee van wat die daar gaan prullen is.

Ook gaf de bewuste scanner melding van een 'kwalijk iets?' namelijk bdguictl.ui wat dan uiteindelijk weer tot de Bitdefender Antivirus 2011 hoorde. Toch nog eens deftig nalezen op het net wat daar zijn er schrijvens bij waar men die echt kwalijk acht en dan is bitdefender hier historie als dat zo is.

Ik amuseer mij 'rot' op het ogenblik, gelukkig op een test PC.
11-10-2011, 20:10 door Anoniem
Nou ik moet er wel even bij zeggen dat NPE een,ook volgens SymantecNorton zelf, een vrij agressieve scanner is, dat betekend wel risico op false positives.Zo geeft NPE bij mij Exterminate It aan als slecht.Dus ik vermoedt dat hier bij jou met die Bitdefender ook sprake is van een false positive.Maar wellicht kunnen meer ervaren en deskundige forumdeelnemers je hiermee verder helpen.
12-10-2011, 09:05 door Anoniem
Goeie Tip na de nodige tests: begin er niet aan als je niet echt weet met wat je bezig bent met dat Norton Power Eraser, van kwaad naar erger als je wat fout doet. Hadden we iets anders verwacht van Norton eigenlijk?
12-10-2011, 12:15 door peanuty
Door Anoniem: Hadden we iets anders verwacht van Norton eigenlijk?

Ja, gezien hun nieuwe scanners e.d..... wel!!
12-10-2011, 14:36 door Anoniem
Norton zelf is erg goed,de Norton Power Eraser ook ,alleen deze is erg agressief,dus grote(re) kans op false positives.Dit betekend wat mij betreft bij twijfel niet verwijderen,kijk eerst wat andere scanners zeggen/vinden (zoals Malwarebytes,Blacklight e.d.).
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.