image

Sony blokkeert 93.000 online accounts na aanval

woensdag 12 oktober 2011, 11:20 door Redactie, 1 reacties

Sony heeft 93.000 online accounts van het PlayStation Network tijdelijke geblokkeerd nadat aanvallers via gestolen inloggegevens probeerden in te loggen. Volgen Sony gaat het om wachtwoorden en gebruikersnamen die via andere websites, bedrijven en bronnen gestolen zijn. Vervolgens probeerden de aanvallers met deze gestolen data op grote schaal in te loggen.

"Gegeven dat de geteste data tegen ons netwerk uit sign-in ID-wachtwoord paren bestaat, en dat het grootste gedeelte van de paren niet overeenkwamen, is het zeer waarschijnlijk dat de gegevens van een andere bron afkomstig zijn en niet van ons netwerk. We hebben maatregelen genomen om de activiteit te stoppen", zegt Chief Information Security Officer Philip Reitinger.

Wachtwoord
De aanval treft volgens Reitinger 0,1% van de Sony Entertainment Network (SEN), PlayStation Network (PSN) en Sony Online Entertainment (SOE)-gebruikers. In 93.000 gevallen waren de aanvallers succesvol en konden ze inloggen. Het zou om 60.000 PSN/SEN en 33.000 SOE-accounts gaan. Deze accounts zijn nu tijdelijk door Sony geblokkeerd.

Slechts een klein deel van de 93.000 accounts zouden andere activiteiten hebben vertoond voordat ze werden uitgeschakeld. "We controleren deze accounts op ongeautoriseerde toegang." Creditcardgegevens zouden in ieder geval geen risico hebben gelopen. Uit voorzorg heeft Sony van alle getroffen accounts het wachtwoord gereset. Gebruikers krijgen in dit geval een e-mail dat ze hun wachtwoord moeten wijzigen.

Sony adviseert gebruikers om sterke wachtwoorden te kiezen en voor elke website een ander wachtwoord te gebruiken.

Reacties (1)
12-10-2011, 11:44 door Anoniem
goed dat ze het nu wel optijd erbij zijn.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.