image

Helft IT'ers heeft meer dan 10 wachtwoorden

dinsdag 18 oktober 2011, 13:45 door Redactie, 4 reacties

Meer dan de helft van de IT'ers heeft tien of meer wachtwoorden en 42% werkt in een organisatie waar IT-personeel wachtwoorden of toegang tot systemen en applicaties deelt. Dat blijkt uit het wachtwoordonderzoek van Lieberman Software. Een kwart van de ondervraagde IT'ers was bekend met een geval waarbij iemand van de IT-afdeling zijn inloggegevens had misbruikt om vertrouwelijke informatie op te vragen.

Verder bleek dat de helft van de bedrijven wachtwoorden niet binnen 90 dagen wijzigt en dat de helft van de 300 ondervraagde respondenten bij een organisatie werkt van wie het netwerk eens is gehackt. Een andere opmerkelijke statistiek is dat een kwart laat weten dat de wachtwoorden die gebruikers "super user" rechten geven, minder complex dan de normale inloggegevens zijn.

Reacties (4)
18-10-2011, 22:08 door Anoniem
Ik deed eens consultancy werk in een bank van wereldformaat. Toen ik daar begon had ik 2 logins nodig. Een Windows en eentje voor Unix.

Een Windows login aanvragen duurde minstens enkele maanden en was te complex en mijn werk was dringend. Ik heb daar 3 gedeelde logins versleten en pas na een jaar deden ze uiteindelijk de aanvraag omdat de gedeelde logins uitgeput waren.

Een Unix login (user, geen root) was onmogelijk want dat kon alleen voor internen, dus werkte ik al die tijd met de login van een interne medewerker.

Welkom in de wereld geregeerd door ITIL procedures en Sarbanes–Oxley reporting die ervoor zorgen dat mensen nog liever hun login delen dan zich door de hele administratieve molen te worstelen met inbegrip van hun managers.
19-10-2011, 08:53 door Anoniem
extrapoleren is ook een vak.
300 ondervraagden als een accurate weerspiegeling van "De IT'ers" zien is wat kort door de bocht.
19-10-2011, 11:37 door Anoniem
Heb voor mijzelf eens geteld maar als ik alle codes meeneem die ik moet onthouden: wachtwoorden van diverse klanten, pincodes van bankpassen, codes van sleutelkluizen en van diverse hardware matige systemen (tape robots e.d.) dan kom ik uit op meer dan 64 wachtwoorden, dat is meer dan 10... jammer dat ze niet specifieker zijn over de aantallen.

--Jeroen
19-10-2011, 13:51 door Anoniem
In essentie heb ik één password waarmee ik +100 verschillende passwords mee afscherm... (fervent gebruiker van KeePass)
Tel ik nu mee als IT-er met één of meer dan 10 verschillende wachtwoorden mee?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.