Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

romance scam

02-10-2011, 06:54 door Anoniem, 77 reacties
Goede morgen,
Ik heb een man ontmoet via Badoo,die op dit moment in Johannesburg verblijft.
Hij zegd dat hij uit London komt,en zijn zoon studeert aan Oxford,hij heeft grote problemen met zijn creditcard,en helaas heeft hij mij al 1100 euro gekost,door dit te plaatsen hoop ik reactie te krijgen van nog meer vrouwen die hem ook kennen,want volgens hem ben ik zijn enige grote liefde,en komt hij gauw naar Nederland,om met mij verder te gaan,op dit moment praat ik nog wel met hem,maar stuur zeker geen geld meer....zijn naam is Michael R Spencer,en ik moet eerlijk bekennen dat ik hopeloos verliefd op hem ben geworden,maar begin toch te geloven dat ik er mooi ingetuint ben,zijn IP adres en zijn email adres komt vanuit california sunnyvale.
Ik hoop echt reactie te krijgen hier op.

Niki
Reacties (77)
03-10-2011, 13:27 door SirDice
Je bent er in getrapt. Bekende oplichterstruuk. Doe aangifte en verbreek elk contact.
03-10-2011, 13:43 door Anoniem
http://www.romancescam.com staat vol verhalen,tips, foto's, email adressen gebruikt door romance scammers. Mischien kun je hier iets mee.
03-10-2011, 14:05 door DanielG
Ik denk dat je weinig hebt aan een ip adress en een nep naam. Hij heeft waarschijnlijk voor elke slachtoffer een andere proxy en naam.

Zo zou ik het doen.
03-10-2011, 14:16 door Anoniem
Het is jammer dat je geld hebt over gemaakt zonder even zijn naam op het internet te googelen voordat je geld naar een wildvreemde overmaakt.
http://www.google.com/search?q=Michael+R+Spencer+badoo&hl=en&client=firefox-a&hs=8p2&rls=org.mozilla:nl:official&prmd=imvnso&ei=f6OJTpj5LMGesQKNprnMDw&start=10&sa=N&biw=1916&bih=1018
03-10-2011, 15:08 door SirDice
Door Anoniem: Het is jammer dat je geld hebt over gemaakt zonder even zijn naam op het internet te googelen voordat je geld naar een wildvreemde overmaakt.
http://www.google.com/search?q=Michael+R+Spencer+badoo&hl=en&client=firefox-a&hs=8p2&rls=org.mozilla:nl:official&prmd=imvnso&ei=f6OJTpj5LMGesQKNprnMDw&start=10&sa=N&biw=1916&bih=1018
Wie zegt er dat dat dezelfde is?
08-10-2011, 20:04 door Anoniem
Good old Jo'burg, de Nigerianen geven het een nieuw gezicht en reputatie.
Google ... nigerian fraud johannesburg
09-10-2011, 13:01 door quikfit
Ik heb ook problemen met mijn creditcard Niki......dus wees zo vriendelijk....
10-10-2011, 07:28 door peanuty
Bij zulke berichten (meestal in "Engels") kan je meestal gewoon de eerste zin van het bericht even in Google gooien.
Dan wist je dat het een oplichter was.

Voor de volgende keer dan maar ;-)
30-12-2011, 11:04 door Anoniem
Hallo Niki, meteen stoppen! Ik heb hetzelfde meegemaakt, was ook echt verliefd en voor mij voelde het als echte liefde!! Toen wilde hij geld hebben, omdat hij cash geld nodig had voor een vliegtuigticket om naar mij toe te komen vanuit Nigeria en ben daar ingetrapt. In 1e instantie niet, maar ik mocht geld overmaken van de rekening van zijn overleden vrouw naar mijn rekening, maar dat lukte niet, dus heb ik hem het voordeel van de twijfel gegeven en geld overgemaakt. Later zei hij dat hij Nigeria niet uit mocht zonder € 2000, te laten zien vanwege een BTA brief, helemaal niks van waar!!
Het zijn echte professionals en ze blijven tot het laatst in hun rol, ongelooflijk. Laat het de wereld weten van deze scammers!

sterkte toegewenst, groetnis, Annie
30-12-2011, 13:54 door golem
Er zijn mensen die deze scammers weer terug scammen of heel lang bezig houden
met allerlei onzin. Het is echt hilarisch om te zien hoe die oplichters in hun truukjes tuinen.

Je kan het allemaal lezen op 419eater.com.
Het is wel engelstalig, maar een mooie is bijvoorbeeld "The Artful Dodger"

http://www.419eater.com/html/ben_okezie.htm

Hij krijgt het voor elkaar dat de oplichter een hoop geld uitgeeft en hem 2 beelden opstuurd.
Briljant. :)
30-12-2011, 14:59 door Anoniem
Pas nog een doc gezien meen op canvas,
Tegenwoordig opereren ze vanuit Ivoorkust en feesten er 's avonds vrolijk op los.
30-12-2011, 15:25 door Anoniem
Door Anoniem: Hallo Niki, meteen stoppen!
Goede raad... alleen komt die 3 maand te laat
31-12-2011, 13:46 door Anoniem
Niki sorry dat ik het moet zeggen maar je bent opgelicht.
Meteen stoppen met geld overmaken.
Aangifte doen maar of je nog ooit iets van je geld terug ziet ik betwijfel het.
05-01-2012, 07:28 door Anoniem
Beste Niki, Ik heb op het ogenblik ook contact met ene Michael R Spencer uit Londen, met een yahoo.com e-mailadres via Badoo, maar vertrouw het niet helemaal. Heeft hij ook foto's opgestuurd, bij jou ook? En hoe oud zegt hij te zijn? Ik hoor het graag van je. Mocht het erop aankomen, ik stuur echt beslist geen geld op. Vast bedankt voor je reactie.
05-01-2012, 10:20 door Anoniem
Anoniem van 07:28, dat is een scammer, want die naam komt vaker langs:
http://www.security.nl/artikel/38246/oplichters_internet.html
05-03-2012, 09:43 door Anoniem
ik heb ook een micael ont moet op baddo hy zij edat hij 60 was woont in londen en stuurde foto s van zijn huis en zijn dochter en n u het mooist hij wilde trouwen me tme en ik was een engel door god geoenden pas op voor deze man ik verbreek alle banden nu en hij is nu in south africa
05-03-2012, 16:23 door Anoniem
Volgens mij heb ik ook tenminste 1 dame op Badoo ontmoet die een scammer is,ene Magret Jones die mij geld vraagt voor een vliegticket vanuit Nigeria naar NL.Ze weet dat ik een minimum uitkering heb en vraagt slechts 300 euro,de overige 600 zou ze zelf betalen Ze woont in UK maar ze is nu in Nigeria voor en seminar/stage o.i.d. en ze kan niet eerst naar Londen en daarvandaan naar NL komen,ik kan het geld niet naar haar bankrekening overmaken,maar dat moet via Money Transfer,ze heeft ook geen mobiele telefoon alleen een pager.Ik heb gelukkig nog geen geld overgemaakt want ik vertrouw het niet.Kan ik evt. toch aangifte doen van poging tot oplichting o.i.d.?
05-03-2012, 19:01 door Anoniem
Door Anoniem: Volgens mij heb ik ook tenminste 1 dame op Badoo ontmoet die een scammer is,ene Magret Jones die mij geld vraagt voor een vliegticket vanuit Nigeria naar NL.Ze weet dat ik een minimum uitkering heb en vraagt slechts 300 euro,de overige 600 zou ze zelf betalen Ze woont in UK maar ze is nu in Nigeria voor en seminar/stage o.i.d. en ze kan niet eerst naar Londen en daarvandaan naar NL komen,ik kan het geld niet naar haar bankrekening overmaken,maar dat moet via Money Transfer,ze heeft ook geen mobiele telefoon alleen een pager.Ik heb gelukkig nog geen geld overgemaakt want ik vertrouw het niet.Kan ik evt. toch aangifte doen van poging tot oplichting o.i.d.?

Per definitie alles wantrouwen wat uit Afrika komt. Meeste zijn scam, en ze zoeken altijd mensen uit die op zoek zijn naar liefde en aandacht. Ook al lijkt het zo mooi, ze kunnen heel goed manipuleren en zelfs de meest slimme mensen trappen er in. Voor die 300 euro kan je ook flink gaan stappen en kijken of je zo iemand tegen komt. Nooit doen dus.

En om eerlijk te zijn, je zegt dat je een uitkering hebt. Hoe denk je dat een relatie hier zou standhouden, zelfs hoe zou je die kunnen beginnen. Om al samen te wonen met iemand van buiten de EU moet je voor de benodigde papieren al een minimum inkomen hebben, dus zelfs al is het waar, je kan geen kant op want je krijgt het nooit legaal voor elkaar. Daarnaast, hoe moet je rondkomen met een extra mond te voeden. Daarnaast bestaat er de verplichting dat ze al voor verblijfsvergunning een aantal zaken daar moet regelen, waar zij/hij niet voor in NL mag zijn. Dit gaat 1.000-den euro's kosten.

Maar als je goed oplet, dan is de meeste scam opgebouwd uit de volgende factoren:
1. Ze houden van je, en je bent de enige in hun leven
2. Ze hebben altijd last van credit cards die niet werken (je moet je afvragen of je wel iets wil met iemand die potentieel zwaar in de schulden zit door een creditcard)
3. Ze willen altijd hulp, en meestal bieden ze aan dat ze van een vliegticket een groot gedeelte zelf betalen
4. Ze stellen altijd rijkdom of een variant in vooruitzicht

Daarnaast, algemene waarschuwing: NOOIT opgestuurde cheques verzilveren. Dit werkt namelijk als volgt: Ze sturen je een cheque voor bijvoorbeeld 10.000 $ of €. Je gaat naar je bank om hem te verzilveren, ze verzilveren die (want ze kunnen in sommige gevallen geen on-line credit check doen). Je stuurt het geld op (je mag de kosten dan van het bedrag afrekken). Dan een week later heeft jouw bank een credit check gedaan en is er achter gekomen dat de cheque niet gedekt was. Er wordt 10.000 euro van jouw rekening af getrokken en je hebt jaren nodig om dat goed te maken (schuldsanering).
05-03-2012, 19:10 door Anoniem
Door Anoniem: Volgens mij heb ik ook tenminste 1 dame op Badoo ontmoet die een scammer is,ene Magret Jones die mij geld vraagt voor een vliegticket vanuit Nigeria naar NL.Ze weet dat ik een minimum uitkering heb en vraagt slechts 300 euro,de overige 600 zou ze zelf betalen Ze woont in UK maar ze is nu in Nigeria voor en seminar/stage o.i.d. en ze kan niet eerst naar Londen en daarvandaan naar NL komen,ik kan het geld niet naar haar bankrekening overmaken,maar dat moet via Money Transfer,ze heeft ook geen mobiele telefoon alleen een pager.Ik heb gelukkig nog geen geld overgemaakt want ik vertrouw het niet.Kan ik evt. toch aangifte doen van poging tot oplichting o.i.d.?

Beetje naïef als je hier in zou trappen niet? ik zou zoiets persoonlijk nog niet eens overwegen maar goed.
De politie gaat echt niet achter dit soort zaken aan hoor
07-03-2012, 13:37 door Anoniem
Overheid moet domme mensen adviseren om geen gebruik te maken van computers.
07-03-2012, 15:17 door Anoniem
"Overheid moet domme mensen adviseren om geen gebruik te maken van computers."

Alsof oplichting offline niet voorkomt. Verder is je bijdrage vrij zinloos.
08-03-2012, 09:23 door Anoniem
Alsof oplichting offline niet voorkomt. Verder is je bijdrage vrij zinloos.

Verder is jou bijdrage groot aan de oplichters die op jacht zijn van computer gebruikers met zero knowledge
08-03-2012, 09:39 door Crypt0r
Het is een zonde dat je all zoveel geld hebt verloren, verbreek elk contact met de man.
08-03-2012, 14:25 door Anoniem
JA ,klopt, ze zei dat ze mij rijk zou maken en dat ze zelf rijk wil worden. En ze zei dat ze in Engeland woont en de Britse nationaliteit heeft.Dan zou het niet zo'n probleem hoeven geven met visa,papieren,maar ze moet dan wel werk zoeken en vinden.Maar ik heb op google gezocht naar info over badoo-scams en ik zag dat haar foto op meerdere datingsites te zien is telkens onder andere naam (en overige personalia).Maar ik zie er definitief vanaf om haar geld te sturen.ZE was trouwens zelf al afgehaakt,het werdt haar te ingewikkled en te lang durend alvorens ze geld zou zien.Een vd kenmerken van deze scammers is nl. dat ze heel snel het geld willen hebben.
Door Anoniem:
Door Anoniem: Volgens mij heb ik ook tenminste 1 dame op Badoo ontmoet die een scammer is,ene Magret Jones die mij geld vraagt voor een vliegticket vanuit Nigeria naar NL.Ze weet dat ik een minimum uitkering heb en vraagt slechts 300 euro,de overige 600 zou ze zelf betalen Ze woont in UK maar ze is nu in Nigeria voor en seminar/stage o.i.d. en ze kan niet eerst naar Londen en daarvandaan naar NL komen,ik kan het geld niet naar haar bankrekening overmaken,maar dat moet via Money Transfer,ze heeft ook geen mobiele telefoon alleen een pager.Ik heb gelukkig nog geen geld overgemaakt want ik vertrouw het niet.Kan ik evt. toch aangifte doen van poging tot oplichting o.i.d.?

Per definitie alles wantrouwen wat uit Afrika komt. Meeste zijn scam, en ze zoeken altijd mensen uit die op zoek zijn naar liefde en aandacht. Ook al lijkt het zo mooi, ze kunnen heel goed manipuleren en zelfs de meest slimme mensen trappen er in. Voor die 300 euro kan je ook flink gaan stappen en kijken of je zo iemand tegen komt. Nooit doen dus.

En om eerlijk te zijn, je zegt dat je een uitkering hebt. Hoe denk je dat een relatie hier zou standhouden, zelfs hoe zou je die kunnen beginnen. Om al samen te wonen met iemand van buiten de EU moet je voor de benodigde papieren al een minimum inkomen hebben, dus zelfs al is het waar, je kan geen kant op want je krijgt het nooit legaal voor elkaar. Daarnaast, hoe moet je rondkomen met een extra mond te voeden. Daarnaast bestaat er de verplichting dat ze al voor verblijfsvergunning een aantal zaken daar moet regelen, waar zij/hij niet voor in NL mag zijn. Dit gaat 1.000-den euro's kosten.

Maar als je goed oplet, dan is de meeste scam opgebouwd uit de volgende factoren:
1. Ze houden van je, en je bent de enige in hun leven
2. Ze hebben altijd last van credit cards die niet werken (je moet je afvragen of je wel iets wil met iemand die potentieel zwaar in de schulden zit door een creditcard)
3. Ze willen altijd hulp, en meestal bieden ze aan dat ze van een vliegticket een groot gedeelte zelf betalen
4. Ze stellen altijd rijkdom of een variant in vooruitzicht

Daarnaast, algemene waarschuwing: NOOIT opgestuurde cheques verzilveren. Dit werkt namelijk als volgt: Ze sturen je een cheque voor bijvoorbeeld 10.000 $ of €. Je gaat naar je bank om hem te verzilveren, ze verzilveren die (want ze kunnen in sommige gevallen geen on-line credit check doen). Je stuurt het geld op (je mag de kosten dan van het bedrag afrekken). Dan een week later heeft jouw bank een credit check gedaan en is er achter gekomen dat de cheque niet gedekt was. Er wordt 10.000 euro van jouw rekening af getrokken en je hebt jaren nodig om dat goed te maken (schuldsanering).
15-03-2012, 15:30 door Anoniem
Dat mensen hierin trappen, zeg. Eenzaam? Ga naar buiten i.p.v. je tijd te verdoen in de hoop dat je een kanjer (van een oplichter) tegenkomt op het internet.

Hulde overigens voor de vele gegeven tips!
06-06-2012, 23:00 door Anoniem
Ik had ook contact met een engels man en ging voor zaken naar Accra Ghana.Wij belden via Skype en zijn dochter had ik ook op Skype Hij vertelde mij dat hij problemen had met zijn cheques en geld nodig had voor een paar dagen. Ik heb geld overgemaakt via de western union, Hij belde mij dat hij het geld had opgehaald. Heb hem nog een paar keer gesproken en na die tijd niets meer gehoord. Ik kreeg van een Ghanees te horen dat hij in het ziekenhuis zou liggen met Cholera.De Ghanees vroeg mij om geld voor medicijnen. Ik zei: ik heb geen geld en ga maar naar de ambassade, die helpen je wel. Tot nu toe heb ik niets meer gehoord.
06-06-2012, 23:01 door Anoniem
Op Badoo staan veel nep profielen en er staan ook veel militairen op.
14-08-2012, 10:43 door Anoniem
mooi he : met weinig werk toch goed kunnen leven in ivoorkust; ghana ; nigeria ; rusland en meer.
niet te geloven in welke onzin we allemaal toch kunnen intrappen bij een beetje verliefdheid.
14-08-2012, 15:06 door Anoniem
Door Anoniem: mooi he : met weinig werk toch goed kunnen leven in ivoorkust; ghana ; nigeria ; rusland en meer.
niet te geloven in welke onzin we allemaal toch kunnen intrappen bij een beetje verliefdheid.
Zo zit de mens nou eenmaal in elkaar, heb je klachten? Neem contact op met God.
18-08-2012, 13:21 door Anoniem
En ja hoor ik ben er ook ingetrapt. Hopeloos verliefd op een man leren kennen via Badoo. Geeft zich uit voor een amerikaan, texas, klonk ook zo aan de telefoon.Hij deed iets in ,olie. Hij zou in Nederland komen werken voor 2 jaar, moest eerst 4 maanden naar dublin, belde me op en vertelde dat hij naar Nederland kwam om mij te ontmoeten. De groete liefde van zijn leven, en de mijne...In Nigeria ontstaan problemen met het contract dat hij heeft en meot hij afkopen om weg te kunnen en ook nog geld om zijn paspoort terug te krijgen. hij verzekert me dat hij alles terug betaald op het moment hij in Nederland is, dat hij meer dan geld genoeg heeft en dat dat gean probleem is maar dat ie in Nigeria geen geld over kan maken. Al met al heeft me dit geintje 25.000 euro gekost. Ik ben helemaal bankroet. Hoe stom kun je zijn, Wat een ontzettend lage streek van dit soort mannen, iemand pakken op zijn meest kwetsbare plek.

Hij geeft zich uit voor Williams Everret, austin Texas. tel, 002348132051150 en 00447035918977 en 002348153082389
Ip adressen heb ik ook:
29-08-2012, 15:41 door Anoniem
Kan ik nog met deze Niki in contact komen. mij is het zelfde overkomen en ik ben bezig een website en voorlichtingsmateriaal te maken/samenstellen. het zou voor mij van grote waarde zijn als u haar met mij in contact kunt brengen.

groetjes
Lucienne
29-08-2012, 16:19 door Anoniem
Bovenstaand stukje is van mij.

Ik wil hier een oproepje plaatsen. Iedereen die een scam heeft meegemaakt, mannen en vrouwen, willen jullie ajb contact opnemen.Ik ben bezig een webstie en voorlichtingsmateriaal te maken. Ik zou het fijn vinden jullie verhalen te horen en misschien een beetje steun is meer dan welkom.

En weet allemaal, je bent niet dom of stom of wat dan ook. hier zitten grote criminele organisaties achter, Deze mensen zijn opgeleid in psychologische oorlogsvoering, koude oorlog brainwash. Als ze je willen scammen houden ze niet op voordat ze hebben wat ze willen hebben. Het is niet je eigen schuld, wat andere misschien ook zeggen.

ik wil hier geen email adres achterlaten maar als je reageert op dit roepje hier komen we er mischien wel uit hoe verder.

lucienne(bovenstaand stukje is van mij)
01-12-2012, 12:01 door jolanda54
Ja hoor. ppfff na 1 week veel lezen en zoeken op google, ben ik er ook wel uit nu dat het mij gebeurt is.
Hoe kon ik zo dom zijn en zo verlieft op een foto.
ben ook 500E kwijt. hij zat eerst in manchester ging voor (art) zaken naar s.africa. daar zn goldcard kwijtgeraakt.
heb stapels loveletters van hem, het was zo mooi allemaal en wat ben ik stom.
lijkt wel of ik gehersenspoeld ben door alle mooie en lieve praatjes.
stom dat ik niet eerder heb gekeken naar het landnr. van zn mobiel. hij zit dus gewoon in nigeria.
01-12-2012, 14:47 door Anoniem
De klassieke 419 scam (Vernoemd naar het artikel in het wetboek.)

Het ipadres wat je hebt is niet de juiste, eigenlijk komen ze allemaal uit Nigeria.

Deze scam heb je in vele varianten (van lovescam, loterijen tot het opsturen van telefoons naar Nigeria) en er lopen helaas nog iedere dag mensen in deze val.

Ik raad iedereen aan om het te melden op de site: http://www.opgeletopinternet.nl/index.php/board,7.0.html

Je bent er niet direct zelf mee geholpen in financiele zin, maar doordat er een database aangelegd wordt met essentiele informatie zoals ipadres, namen, mailadressen etc etc, is het googlebaar. Je kan er dus andere mee waarschuwen en behoeden voor een catastrofe.
02-12-2012, 15:21 door Anoniem
http://www.security.nl/artikel/38246/oplichters_internet.html
03-12-2012, 11:18 door fvandillen
Ik vraag me af hoe naief je moet zijn om hier in te trappen. En dan vervolgens op security.nl hiermee aan te komen. Hier kan dit forum toch niet voor bedoeld zijn..
03-12-2012, 13:39 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
03-12-2012, 13:57 door AdVratPatat
Sterf topic, sterf...
20-12-2012, 15:11 door Anoniem
een bekende van mij heeft een man ontmoet via dating woond in new york heeft werk in malasie en komt naar nederland te woonen heeft zoontje van vier bij zijn ouders in new york groote liefdes verhalen al een keer via skyp gezie maar alleen foto had storing aan zijn kant vanuit malasie geen bild toen gingen bij mij lampjes branden scammer of niet zou het graag willen weten
19-02-2013, 18:04 door Anoniem
ik heb in januari 2013 iemand ontmoet via de dating site, die zgn in maart met pensioen zou gaan,Hij is militair in Aghanistan, gescheiden, zoon van 15 jaar woont met een nanny in Miami,
Zielig verhaal, opgehangen.
Hij was heel charmant, was complimenteus, kortom een ideale man, ik word verliefd, na 4 weken komt het verhaal dat hij geld nodig heeft,omdat hij zijn document als onderpand had gegeven.
Omdat ik niet wildemeedoen, wilde hij geen contact meer.Einde verliefdheid.
hij noemt zich Lester Lopez, dus dames wees alert!
28-03-2014, 18:47 door Anoniem
Badoo is de datingsite voor oplichters ; de man in Afganistan, een vent in het leger in de USA , foto's zijn fake, de verhalen
kloppen niet, nu onlans een man die zgn in Brussel woont en dan in Frankrijk zit, fake foto's van een fotomodel enz, dez zijn naam is Claude Dechavanne, eerst is zn zoon volwassen en dan ineens is hij 5!!!! als je hem niet geloe ofd : zonder vertrouwen kan ik hier niet mee doorgaan zegd hij!!! Jona moi is ook zo'n oplichter en ga zo maar door, te denken dat BADOO een echte oplichtersite is, nu probeerd iemand mij te bellen uit de Ivoorkust, ik antwoord niet dus!!!!
OPPASSEN DUS!!!!!
24-05-2014, 00:02 door zuurkool
Door Anoniem: Goede morgen,
Ik heb een man ontmoet via Badoo,die op dit moment in Johannesburg verblijft.
Hij zegd dat hij uit London komt,en zijn zoon studeert aan Oxford,hij heeft grote problemen met zijn creditcard,en helaas heeft hij mij al 1100 euro gekost,door dit te plaatsen hoop ik reactie te krijgen van nog meer vrouwen die hem ook kennen,want volgens hem ben ik zijn enige grote liefde,en komt hij gauw naar Nederland,om met mij verder te gaan,op dit moment praat ik nog wel met hem,maar stuur zeker geen geld meer....zijn naam is Michael R Spencer,en ik moet eerlijk bekennen dat ik hopeloos verliefd op hem ben geworden,maar begin toch te geloven dat ik er mooi ingetuint ben,zijn IP adres en zijn email adres komt vanuit california sunnyvale.
Ik hoop echt reactie te krijgen hier op.

Niki

hoi Nikki
Heb hetzelfde meegemaakt, Amerikaan Alberto Delucas van origine Braziliaan al jaren woonachtig in New York.
Hij ontwerpt en verkoop drillmachines krijgt zoals hij zegt een golden opportunity om in Zuid Afrika naar goud te gaan boren, heeft als zn geld erin geinvesteerd. Machine gaat kapot ,heeft geen geld om het te fiksen , vraagt het mij, ik zeg nog nee, ga een baan zoeken! dat doet hij ,gaat bij iemand werken voor 150 dollar per dag, dit doet hij 1,5 week, of ik hem verder wil helpen de rest erbij te leggen, heb alles gescheckt, staat zelfs op linked in met zelfde naam en profiel!
drukte op zn hart dat ik meer niet had omdat ik zelf een minimum inkomen heb.
hij ging bij iemand geld lenen zei die , dat deed hij maar hij moest voor 500 , 700 terugbetalen.
Toen nog meer gezeik, het goud was gedolven dus nu naar de bank, daar had hij een licency nodig, kosten 898 euro
Ik moest hem helpen anders kreeg ik ook niks terug , tja wat doe je dan?bovendien had de man waarvan ie de 500 had geleend aangifte gedaan van diefstal en pakte zn paspoort en laptop af zodat ie niet het land uit kon.
Ik drukte hem op het hart dat ik aan de grond zat als ik dat deed,
Alles zou goedkomen, als hij de licency had ,kreeg hij zn geld en boekt een ticket om naar nederland te komen.
Hij ging zelfs zover dat hij me een email stuurde met de gemaakte boeking bij KLM.
Heb vluchtnummer en al gecheckt bij klm alles klopte, zou vandaag om 15.55 landen ik naar schiphol, de rest kun je wel raden............. Hij staat op BADOO dus wees gewaarschuwd! Nog een detail hij was van telefoonnummer gewisseld, toen ik dat belde bleek het een pingernummer te zijn. een soort app waarmee je gratis kunt bellen vanaf pc tablet etc.

Het geld moest ik overmaken naar iemand waarbij hij inwoonde omdat ie zn hotel uit moest. zijn naam is Christopher Ijama South Afrika via Western Union. Zijn naam googelen levert weinig op
24-05-2014, 01:39 door AA_CS - Bijgewerkt: 24-05-2014, 01:48
Oud draadje en ik weet niet zeker of security.nl de juiste site is voor dit soort verhalen. Desalniettemin, breng badoo (al zal je zulke figuren op meerdere sites tegenkomen) op de hoogte zodat zij iig het account kunnen blokkeren. Een nieuw account is natuurlijk zo aangemaakt maar als ze een beetje hun best doen halen ze de klonen er wel uit.
Doe aangifte. Niet dat de kans groot is dat je je geld terug krijgt, maar bij voldoende aangiftes zal de omvang van het probleem duidelijker worden en zullen instanties op een gegeven moment wel actie moeten ondernemen. Wellicht niet tegen die specifieke persoon maar tegen het probleem an sich.

Maak in ieder geval nooit geld over naar onbekenden, zelfs/ook niet als ze een bijna te mooi verhaal hebben. Ik zou iig wachten tot ik iemand echt heb gezien voor ik diegene vertrouw, al hoeft ook dat nog niets te zeggen.

Mocht je binnenkort een mailtje ontvangen met de mededeling dat je de hoofdprijs hebt gewonnen in een onbekende loterij, of een deel van een erfenis van een onbekende ontvangt: Mail wegmikken en niet meer aan denken. Per mail, fora of telefoon, enkel bedoeld om geld mee te verdienen aan goedgelovige en naieve westerlingen.
Ik blijf me stiekem verbazen dat mensen er nog steeds in blijven trappen...
24-05-2014, 10:57 door Anoniem
Door AA_CS:
Doe aangifte. Niet dat de kans groot is dat je je geld terug krijgt, maar bij voldoende aangiftes zal de omvang van het probleem duidelijker worden en zullen instanties op een gegeven moment wel actie moeten ondernemen.

"de omvang van het probleem" is wel duidelijk, maar het belang van de instanties om er iets aan te doen niet.
het wordt toch meestal weggezet (en terecht) als eigen verantwoordelijkheid cq eigen domheid om hier op in te gaan.
ik denk dat "de instanties" zich beter kunnen werpen op mensen die actief in systemen inbreken en belangrijke zaken
platleggen of gegevens naar buiten brengen, of die het belang van iedereen schaden door bijvoorbeeld DDOS attacks,
dan op dit soort scammers.
het liefst wil je natuurlijk dat bij iedere oplichting een politieagent erheen gaat, de man geboeid afvoert naar de rechter,
en dat die hem voor 20 jaar de bak in gooit, maar dat gaat gewoon niet gebeuren.
zelf opletten dus en niet op dit soort verhalen in gaan.
31-05-2014, 22:45 door Anoniem
Ik wil anoniem blijven ook uit angst ben er ingetrapt had mij gevonden via skype mooie woorden liefde was single zei hij kind verloren een generaalwist mijn naam en adres etc via skype stuurde fotos van hem zelf mijn fotos had hij ook gevraagd nou na een tijd h8j had mooie woorden ben ik eringetrapt hij gaf zijn email vanzijnadvocaat moest ik invullen zodat hij de box naar mij zou sturen we werden dan heel gelukkig ik trapte er in nouen toen vroegenze geld eerst 1800,00 toen zei dat heb ik niet nou dan 500,00 voor de reis via western union ik stomme heb dat gedaan drie dagen later nee ze moesten geldige papieren halen jij moet mij 1000,00 geven toen benik gaan google en kwam er snelachter ik ben opgelicht hebvia de skype latenweten ik betaal niets en dat ik de fbi de politie de douane en iedereen ga informeren ik kreeg een mail terug met de woorden danheb jij problemen wat kunnen ze mij maken ik heb hemgelijk geblokkeert heb ander mobnr en skype verwijdert en email geblokt ik ben al 10 kilo afgevallen en erg bang ik heb ook kinderen en kleinkinderen , heb nu 4 dagen niets meer gehoord maar als ze mij verder opbellen op mijn huistelfoon dan ga ik naar de politie ik ben erin getrapt met die mooie liefdevolle praatjes en dat zullen er vele met mij zijn wereldwijd.ik wilde dit anoniem laten weten de zenuwen eten mij op
01-06-2014, 09:43 door Anoniem
ik snap niet dat er nog steeds mensen intrappen.
als je iemand leer kennen via internet en die vraagt ineens naar geld voor een probleem, dan klopt er toch al iets niet.
ze hebben altijd de mooiste verhalen, de mooiste betaalde banen, maar geen geld!
01-06-2014, 10:04 door Anoniem
Dat er nog steeds mensen zijn die bij het lezen van wat 'mooie' verhaaltjes (pure scam) er nog steeds in trappen om geld over te maken aan een wild vreemde daar kan ik echt niet meer bij volgen.

Moet je echt zielig op zoek zijn als je daar in trapt pffffff

Beste plan is nog steeds: Ga daar gewoon niet op in!!
01-06-2014, 11:17 door Anoniem
even een reactie op anoniem dat via skype is opgelicht en bang is: helaas dat je geld hebt overgemaakt. wees niet bang, want zo wraak zuchtig zijn ze niet. Wat u moet doen is zeker aangifte doen, print zijn bedreigingen uit, de google resultaten en western union tracking gegevens t en vertel dat je je onveilig voelt. Neem contact op met Western Union en laat ze weten dat de transacties fraudieus waren, zodat zijn naam op de blacklist komt te staan. Nog maals Afrikaanse scammers zijn niet wraakzuchtig en zullen zeker niet naar u toe,komen , geldverspillen en in risico lopen. Maak ook een melding op de fbi cybercrime webformulier, want zij kunnen via western union wel de nodige maatregelen nemen. Als je niet in voodoo geloofd is er helemaal geen reden om bang te zijn :)
01-06-2014, 12:06 door Anoniem
Door Anoniem: Ik wil anoniem blijven ook uit angst ben er ingetrapt had mij gevonden via skype mooie woorden liefde was single zei hij kind verloren een generaalwist mijn naam en adres etc via skype stuurde fotos van hem zelf mijn fotos had hij ook gevraagd nou na een tijd h8j had mooie woorden ben ik eringetrapt hij gaf zijn email vanzijnadvocaat moest ik invullen zodat hij de box naar mij zou sturen we werden dan heel gelukkig ik trapte er in nouen toen vroegenze geld eerst 1800,00 toen zei dat heb ik niet nou dan 500,00 voor de reis via western union ik stomme heb dat gedaan drie dagen later nee ze moesten geldige papieren halen jij moet mij 1000,00 geven toen benik gaan google en kwam er snelachter ik ben opgelicht hebvia de skype latenweten ik betaal niets en dat ik de fbi de politie de douane en iedereen ga informeren ik kreeg een mail terug met de woorden danheb jij problemen wat kunnen ze mij maken ik heb hemgelijk geblokkeert heb ander mobnr en skype verwijdert en email geblokt ik ben al 10 kilo afgevallen en erg bang ik heb ook kinderen en kleinkinderen , heb nu 4 dagen niets meer gehoord maar als ze mij verder opbellen op mijn huistelfoon dan ga ik naar de politie ik ben erin getrapt met die mooie liefdevolle praatjes en dat zullen er vele met mij zijn wereldwijd.ik wilde dit anoniem laten weten de zenuwen eten mij op

Joh maak je niet druk. Je hebt weliswaar wat geld verloren, maar ze doen jouw kinderen en kleinkinderen niets. Ze willen je enkel intimideren met die telefoontjes, maar ze blijven lekker veilig daar in Ghana of Nigeria. Ga door met je normale leven, die telefoontjes houden op een gegeven moment op en laat je niet gek maken.
01-06-2014, 13:06 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem:
Moet je echt zielig op zoek zijn als je daar in trapt pffffff

Mevrouw is niet zielig, maar eenzaam of alleen. Als je dat gevoel niet kent ben jij de laatste die daar een oordeel over mag vellen.
Houd je mening volgende keer voor je, en probeer behulpzame antwoorden te geven ipv direct een mening over iemands gevoelsleven te geven.
01-06-2014, 15:21 door [Account Verwijderd]
Voor meer informatie zie onderstaande links:

http://www.delphifaq.com/faq/male_scammers/f8334.shtml

https://www.security.nl/posting/33306/oplichters+internet
01-06-2014, 15:47 door Eric-Jan H te D
Het komt mij zo onwerkelijk voor dat iemand nu nog in deze trucs trapt, dat ik vermoed dat deze scam-melding zelf een scam is.
01-06-2014, 22:20 door Anoniem
Zie het hierboven nog niet staan maar mmm,

Meld je even bij de politie (belangrijkste!!).
Meld je daarna bij je bank (misschien kunnen ze voorkomen dat een volgende geld overmaakt).
Meld je daarna ook op opgeletopinternet.nl
02-06-2014, 09:15 door Mysterio
Misschien moet ik het ook maar eens gaan proberen. Er schijnen een hoop rijke eenzame Nigerianen te zijn :D

Het lullige is dat ik een aantal vrienden heb uit dat soort landen die ik regelmatig ondersteun (en ook in den lijve spreek bij een kop koffie of een biertje) maar zij hebben last van een soort reputatie die hun landgenoten hebben opgebouwd zodat het voor hen een stuk moeilijker is om hun connecties op te bouwen in het buitenland. Er zijn daar zowaar ook echte ondernemers.
02-06-2014, 14:34 door Anoniem
"Het komt mij zo onwerkelijk voor dat iemand nu nog in deze trucs trapt, dat ik vermoed dat deze scam-melding zelf een scam is."

Nou, kom eens met een goede onderbouwing zou ik zeggen, en leg ons de scam uit. Indien je iemand uitmaakt voor scammer, dan ga ik er wel vanuit dat je goede argumenten hebt voor zo'n zware beschuldiging ;)
02-06-2014, 14:52 door spatieman
geinig, topic van 4 jaar oud alweer.
en nog steeds trappen er veel personen in.
02-06-2014, 19:03 door Eric-Jan H te D
Door Anoniem: kom eens met een goede onderbouwing zou ik zeggen

Vermoeden!
02-06-2014, 22:01 door Anoniem
Door NedFox:
Door Anoniem:
Moet je echt zielig op zoek zijn als je daar in trapt pffffff

Mevrouw is niet zielig, maar eenzaam of alleen. Als je dat gevoel niet kent ben jij de laatste die daar een oordeel over mag vellen.
Houd je mening volgende keer voor je, en probeer behulpzame antwoorden te geven ipv direct een mening over iemands gevoelsleven te geven.
dankje wel voor de ondersteuning is een wijze les ben weduwe en ingetrapt door mooie woorden iemand die dat meemaakt weet hoe men zich voelt
03-06-2014, 02:55 door Anoniem
Hier in Eindhoven in het studentenhuis waar we woonden, opereerde ook zo'n Nigeriaanse oplichtersbende. Ben 2x bedreigt met getuigen en 10jaar na dato moet ik constateren dat er een rechtszaak op de achtergrond voorbereid is, en uitgevoerd tegen deze gasten zonder dat ik door de politie op de hoogte gebracht ben. We hebben hier namelijk nog een appeltje met die oplichters uit nigeria te schillen. Kan een boek vol erover schrijven. Stof genoeg voor een film.
http://www.emerce.nl/nieuws/hogere-straffen-voor-e-mailfraudeurs
03-06-2014, 03:04 door Anoniem
Altijd aangifte doen, heb met deze gasten ook nog een appel te schillen. Politie kan niets doen zonder een aangifte
03-06-2014, 04:44 door Eric-Jan H te D
En toch:
1) leest security.nl
2) laat zich beetnemen door dit soort scam

Ik heb al een ruwe plek van het achter mijn oren krabben.
03-06-2014, 12:32 door [Account Verwijderd]
Eric-Jan, velen komen hier door te googlen op trefwoorden en lezen dit forum pas nadat ze gescammed zijn.

Ik heb een aantal malen van dichtbij meegemaakt hoe uitgekiend deze mensen zijn, en als je niet weet dat dit soort scams bestaan kun je er heel goed intrappen. Dat mensen daarna hier belanden met hun verhaal betekent niet dat ze hier vaste lezer zijn :)
03-06-2014, 15:29 door Eric-Jan H te D
Ok, daar kan ik in meegaan Nedfox.

Ik heb door aanhoudend binnen mijn familie en kennissenkring te wijzen op verantwoord internetgebruik al de nodige ellende voorkomen. Ikzelf zou mijzelf wat dat betreft net niet paranoïde willen noemen.

Als er vanuit de lekenhoek, die dit forum kennelijk ook leest, de behoefte is aan een korte exegese van mijn kant, dan doe ik dat graag.

Oh ja, ik zoek ook nog een leuke vriendin. Maar ze moet wel financieel onafhankelijk zijn.
27-07-2014, 21:04 door Anoniem
Momenteel ook in contact met een scammer... Zij zou uit amerika komen en momenteel op vakantie verblijven in Parijs bij een vriendin. Na dag twee was ik er pas achter maar heb nu de grootste lol van mijn leven. Parijs is niet zo ver weg dus had vorige week afgesproken in een classy restaurant net buiten Parijs... Tsja, ik stond daar natuurlijk niet :)... Nu heb ik ook al twee keer gezegd dat ik geld heb overgemaakt maar dat er iets misgaat... haha...
Mensen... scam the scammers, houd ze bezig. Ik vind het een prachtig tijdverdrijf en zij zijn fysiek een aantal uur met mij bezig per week.. Ik hoop dat doordat ik ze bezig houdt ze anderen wat minder kunnen maken. Als we dit allemaal zo doen liont het op een gegeven moment niet meer. Eerder in dit draadje zag ik een verwijzing naar een site die daar 'master' in is. Zeer leuk om even te checken als je er nu midden in zit.
Scam the scammers!
03-08-2014, 14:13 door Anoniem
Sommige oplichters zijn niet altijd vindbaar op internet zou zelf niet eens weten hoe je daar iemand die je heeft opgelicht opkrijgt
03-08-2014, 21:49 door Anoniem
Volgens mij is Badoo gewoon een ordinaire moderne variant van wat ze vroeger een telefoon babbelbox noemden. En maar betalen voor Superpower, maar nooit fatsoenlijk contact krijgen met iemand. Veel nepprofielen, het zal me niet verwonderen als er een kudde betaalde 'vrouwen/mannen' achter zitten die je aan het lijntje houden. Los van de scam die hierboven staat beschreven.
21-01-2015, 12:56 door Anoniem
Hallo allemaal,
Ook ik ben erin getrapt via Badoo had ik een Amerikaanse militair leren kennen die in Afghanistan zat. Hij heette Mike en vertelde dat zijn zoon Peter die in Zweden zat geld nodig had voor een verjaardagfeestje 700 euro ! Die Mike had foto's opde site gezet van Keith Grimes had ik later gezien want het zat me niet lekker. NU heeft die Mike zich vanmorgen in een mail bekend gemaakt hij is een donkere man heeft een rasta kapsel en heet Maijd !! Dus dames opgelet. NU heeft die Maijd in een mail gezegd dat hij alles op wil biechten maar ik weet niet wat ik verder moet vragen ! Heeft iemand een voorstel en wat moet ik verder met deze informatie doen ?? Groetjes Nelleke
21-01-2015, 15:32 door spatieman
Badoo is de grootste huichelaar site die er is..
ze doen geen fuck er aan om profielen te checken, laat staan verwijderen als ze gerapporteerd worden.
22-01-2015, 11:51 door Erik van Straten
21-01-2015, 12:56 door Anoniem: Hallo allemaal,
Ook ik ben erin getrapt via Badoo had ik een Amerikaanse militair leren kennen die in Afghanistan zat. Hij heette Mike en vertelde dat zijn zoon Peter die in Zweden zat geld nodig had voor een verjaardagfeestje 700 euro ! Die Mike had foto's opde site gezet van Keith Grimes had ik later gezien want het zat me niet lekker. NU heeft die Mike zich vanmorgen in een mail bekend gemaakt hij is een donkere man heeft een rasta kapsel en heet Maijd !!
En waarom zou dat wel de waarheid zijn?

21-01-2015, 12:56 door Anoniem: NU heeft die Maijd in een mail gezegd dat hij alles op wil biechten maar ik weet niet wat ik verder moet vragen ! Heeft iemand een voorstel en wat moet ik verder met deze informatie doen ?? Groetjes Nelleke
Ik raad je aan helemaal niet meer te reageren. Ga na welke informatie over jezelf (en jouw vrienden/familie) hebt verstrekt en documenteer dat goed voor jezelf (en maak er backups van). Wees alert op trucs om jou meer geld afhandig te maken en let op aanwijzingen die duiden op misbruik maken van jouw identiteit. Als je informatie (met name e-mail adressen, bijv. in CC velden) over familie/vrienden hebt verstrekt, informeer hen dan dat zij bijv. mails "namens jou" kunnen ontvangen met verzoeken om hulp en/of geld, of bijv. om bepaalde sites te bezoeken, "leuke" bijlagen te openen en/of software te installeren.

Hoe meer informatie je hebt verstrekt, hoe terughoudender je het beste kunt zijn met informatie over "hem" (kan een groep zijn) te verstrekken op internet (in een poging anderen te waarschuwen). Je bevindt je al in een kwetsbare positie en bent duidelijk geen internet-expert, aan wraakacties heb je nu niets.

Als je signalen krijgt dat er gekke dingen gebeuren: neem dan een nieuw e-mail account en gebruik dat voor communicatie met vrienden/familie (en vraag hen ook dat te gebruiken).

Als je verder gaat met contacten zoeken via Internet: Google je suf met alle beschikbare informatie gedurende het kennismakingstraject. Zodra iemand geld vraagt moeten echt alle alarmbellen gaan rinkelen. Laat je niet ontmoedigen, want er zijn ook echt aardige alleenstaande mannen (en heus niet alleen aan de andere kant van de wereld); op internet komen foute types gewoon snel "bovendrijven" - heel goed opletten dus.

Alternatief, als je geen "kroegentype" bent: sluit je aan bij een wandelclub, ga naar een lokaal filmhuis of zoek naar events waar je live mensen kunt ontmoeten met vergelijkbare interesses in jouw regio (voorbeeld: http://www.beauforthuis.nl/genreselectie).

Sterkte en succes!
23-01-2015, 06:15 door Anoniem
Niki, er zat zo'n scammer bij ons in het studentenhuis in Eindhoven,kwam uit Nigeria,lagos. Ze komen dus ook in nederland voor. Dit is zo'n lang verhaal, dat je toch maar even op "save cost telecom" uit eindhoven moet googlen. In het geval van deze scammer probeerde deze meneer via telecommunicatie technieken toe te passen (3dubbel ISDN2 centrale+GSM) zijn locatie te verhullen dat hij in nederland zat. Uiteindelijk is naar voren gekomen dat hij o.a. de algemene Nigerianen scam techniek (zielig verhaal en 120miljoen erfenis toepaste, maar in het bijzonder ook een variant (afpersen). Meneer stelde zich voor als tussenpersoon van iemand (zakenlui) die in Nigeria verbleef met het verhaal dat er 5000dollar overgemaakt moest worden, want hij was de enigste tussenpersoon met de man die in de gevangenis zat.

Het ergste van dit verhaal is dat ik 3keer de politie ingelicht heb in Eindhoven met getuigen, maar dat er nooit wat meegedaan is. Verwacht dus ook niks van de nederlandse politie of justitie, want daarvoor ben jij niet interesse genoeg. In mijn geval ging het om bedreiging en oplichting. (ja ik ben ook opgelicht door die nigeriaan, maar niet voor zoveel geld als jouw). Die man tapte mijn std. koperen kpn lijn o.a. af.

Kan je alleen maar veel sterkte en wijsheid toewensen. Verliefd worden is iets unieks en dat gaat echt niet over internet of telefoon. Zou er direct mee kappen, en als ie je belangrijk genoeg vind dan komt ie wel naar nederland om je op te zoeken.
23-01-2015, 09:47 door Anoniem
Wat me opvalt van de slachtoffers: slecht Nederlands, veel spelfouten, geen interpunctie, het zijn allemaal laagopgeleiden volgens mij. We kunnen allemaal wel goedbedoelde adviezen gaan geven, maar volgens mij gaat dat geen moer helpen; deze mensen hebben gewoon niet het analytisch vermogen om te begrijpen dat er misbruik gemaakt wordt van hun goedgelovigheid en opspelende hormonen. (en gevoelens van eenzaamheid waarschijnlijk, want een beetje vriend/betrokken familielid kan toch wel vertellen dat er iets niet in de haak is)

Het is triest en degenen die misbruik maken zijn aasgieren van het ergste soort. Maar als ik heel eerlijk ben, vind ik dit gewoon geen topic voor security.nl, maar voor Radar of Opgelicht oid. Het haalt het niveau van de site naar beneden. Ik kom er in ieder geval niet voor, en erger me zelfs een beetje.

Zo, dat is eruit. Fakkel me nu maar af :-)
23-01-2015, 11:25 door Anoniem
Door Anoniem: Wat me opvalt van de slachtoffers: slecht Nederlands, veel spelfouten, geen interpunctie, het zijn allemaal laagopgeleiden volgens mij. We kunnen allemaal wel goedbedoelde adviezen gaan geven, maar volgens mij gaat dat geen moer helpen; deze mensen hebben gewoon niet het analytisch vermogen om te begrijpen dat er misbruik gemaakt wordt van hun goedgelovigheid en opspelende hormonen. (en gevoelens van eenzaamheid waarschijnlijk, want een beetje vriend/betrokken familielid kan toch wel vertellen dat er iets niet in de haak is)

Het is triest en degenen die misbruik maken zijn aasgieren van het ergste soort. Maar als ik heel eerlijk ben, vind ik dit gewoon geen topic voor security.nl, maar voor Radar of Opgelicht oid. Het haalt het niveau van de site naar beneden. Ik kom er in ieder geval niet voor, en erger me zelfs een beetje.

Zo, dat is eruit. Fakkel me nu maar af :-)
Oh, dus je vind dat als iemand spelfouten maakt en geen interpunctie toepast volgens jouw normen en ook nog eens opgelicht is dat dat allemaal laagopgeleiden zijn die goedgelovig zijn en die alleen maar met hormonen (die overigens jouw gezondheid ook sturen) spelen?? Ik zou zeggen fakkel jezelf maar af want je analyse gaat niet verder dan het stellen van aannames i.p.v. feiten. Zo, dat is eruit. Ga je gang zou ik zeggen.

Nu om concreet even in te gaan op de melding van deze Niki die oplicht is door zielige Spencer uit johannesburg. Ze voelt waarschijnlijk ook wel dat ze wordt opgelicht, maar worstelt met het feit dat ze te weinig IT kennis heeft om dit via het internet te controleren, en vraagt dus nu de hulp in van mensen op het forum bij security wat ze zou kunnen doen. Als ik me niet vergis is dit forum door mensen en voor mensen die met IT beveiliging te maken hebben, en dus voor iedereen die daar geinteresseerd in is. Ik was ooit ook een ongeletterde op securitygebied maar ben door veel lezen van andersmans reacties uitermate veel en dan heel veel security wijzer geworden. Niki haar vraag is dus Topic en beslaat ook ons vakgebied.!

Niki ik zou zeggen nodig die lieve Spencer maar uit ergens op een centraal station. En dan ergens zodat ie voor de camera's komt te staan. Daar neemt de nederlandse overheid dan het verder wel van je over omdat z'n smoelwerk dan gelijk door analisten van de politie en justitie voor eeuwig opgesloten wordt in de centrale databank bij de belastingdienst. Opstelten zal je dankbaar zijn want dan heeft ie weer werk voor zijn personeel.

TECHNISCHE OPLOSSING
1. (TRACE EMAIL) :
als je wil weten of waar meneer zich nu werkelijk bevind zou ik de broncode van meneer zijn emails eens door een "Trace Email" site zoals Whatismyipadress halen. [ http://whatismyipaddress.com/trace-email ] . Hiermee krijg je een eerste indicatie of meneer Spencer je bedriegt. Dit is de stille manier waar hij niets van zal merken.

2. ( IP GRABBER):
Er is echter nog een oplossing, en dat is hem op een Foto-Link te laten aanklikken in een Email. Daarmee verraad hij zijn werkelijke IP adres ookal beschermt hij zichzelf via TOR of een VPN, en kan je via whatismyipadress heel snel uitvinden waar meneer zich ergens bevind. FUGELOS is zo'n ipgrabber die ik wel eens gebruikt heb. http://www.fuglekos.com/ip-grabber/index.html

veel sterkte en creativiteit wens ik je toe.
23-01-2015, 11:48 door Erik van Straten - Bijgewerkt: 23-01-2015, 11:49
23-01-2015, 09:47 door Anoniem: Wat me opvalt van de slachtoffers: slecht Nederlands, veel spelfouten, geen interpunctie, het zijn allemaal laagopgeleiden volgens mij.
Spelfouten en dergelijke zie ik ook bij duidelijk hoger opgeleiden en/of mensen die zich, ook professioneel, met ICT beveiliging bezighouden. Wat mij betreft is security.nl een site voor iedereen, ongeacht opleidingsnivieau, kennis van de Nederlandse taal en eventuele beperkingen zoals Dyslexie.

23-01-2015, 09:47 door Anoniem: We kunnen allemaal wel goedbedoelde adviezen gaan geven, maar volgens mij gaat dat geen moer helpen;
In https://www.security.nl/posting/33740/romance+scam#posting415868 reageer ik op een bericht van Nelleke waarin zij een concrete vraag stelt. Zoals je zelt begrijpen doe ik dat omdat ik denk dat dit wel degelijk nut kan hebben, ook voor anderen die in vergelijkbare omstandigheden belanden.

deze mensen hebben gewoon niet het analytisch vermogen om te begrijpen dat er misbruik gemaakt wordt van hun goedgelovigheid en opspelende hormonen. (En gevoelens van eenzaamheid waarschijnlijk, want een beetje vriend/betrokken familielid kan toch wel vertellen dat er iets niet in de haak is).
Ik zie ook heel verstandige mensen slachtoffer worden van oplichters, en ik heb te doen met mensen die nooit "last hebben" van opspelende hormonen.

23-01-2015, 09:47 door Anoniem: Het is triest en degenen die misbruik maken zijn aasgieren van het ergste soort. Maar als ik heel eerlijk ben, vind ik dit gewoon geen topic voor security.nl, maar voor Radar of Opgelicht oid. Het haalt het niveau van de site naar beneden. Ik kom er in ieder geval niet voor, en erger me zelfs een beetje.
Ik respecteer jouw mening maar ben het totaal niet met je eens.
23-01-2015, 12:16 door Anoniem
niki, gooi de broncode eens door de Trace Email functie van whatismyipadress. Als je dat gedaan hebt weet je zijn 1e vermoedelijke geo-locatie, en weet je of die spencer de waarheid spreekt.
Verder kan je een IP-grabber gebruiken. Als je hem een Email stuurt met daarin een internet-link naar een foto, en hij klikt erop dan krijg je een mailtje door de sitebeheerder van een IP-grabber. Zelf gebruik ik Fugelos ip-grabber voor dit soort vragen.
Succes.
24-01-2015, 12:09 door Anoniem
Ik zie dat ik naar aanleiding van mijn bericht op 23-1 9:45 inderdaad afgefakkeld ben. Dat geeft niet, want daardoor weet ik ook weer wat meer over de community hier. Wat ik me wel afvraag, zonder het te hebben over laagopgeleid, spelfouten, libelle niveau en krols zijn, is:

1. waarom gaan deze mensen niet gewoon naar de politie? (nou niet komen met het verhaal dat de politie je niet helpt, is gewoon niet waar)
2. hebben deze mensen geen vrienden/collega's/familie die tegen ze zeggen: 'Hier klopt iets niet?' En zo nee, waarom niet? (let op: open vraag, ik doe geen aannames over milieu, intelligentie en opleiding) En zo ja, waarom luisteren ze daar niet naar in plaats van op een tech site de vuile was buiten te hangen? Je hoeft m.i. namelijk geen techie te zijn om hier peop te ruiken.

Ik hoor het graag van jullie. Want als die antwoorden bekend zijn, kun je het probleem aanpakken, in plaats van symptomen te bestrijden, zoals hierboven gebeurt.
24-01-2015, 16:00 door freediver
[Verwijderd]
25-01-2015, 13:20 door Anoniem
Ik zou die Spencer nog een kans geven ... waarschijnlijk is hij in de vier jaar dat dit topic loopt wel tot inkeer gekomen en heb je er een betrouwbare partner aan .
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.