image

Gratis hackertool Metasploit nog gebruiksvriendelijker

woensdag 19 oktober 2011, 14:05 door Redactie, 3 reacties

Het is bijna twee jaar geleden dat de populaire hackertool Metasploit door beveiligingsbedrijf Rapid7 werd overgenomen, en om dat te vieren maakt de beveiliger de Community Edition gratis beschikbaar. Metasploit is een framework waarmee gebruikers de beveiliging van systemen en netwerken kunnen testen.

De Community Edition is een gratis commercieel product dat zowel voor persoonlijk als zakelijk gebruik beschikbaar is. De versie beschikt over dezelfde "network discovery" , "data import" en "Nexpose integratie" als de Metasploit Pro tegenhanger. De user interface is gebaseerd op Metasploit Pro 4.1, wat het in kaart brengen van grote netwerken nog eenvoudiger zou moeten maken. Gebruikers kunnen in het netwerk een doelwit selecteren en daar vervolgens een exploit op los laten.

Gebruiksvriendelijk
Volgens Metasploit-ontwikkelaar H.D. Moore is de Community Edition bedoeld om het gat tussen twee soorten Metasploit-gebruikers te dichten. Het gratis framework werd aan de ene kant gebruikt door beveiligingsonderzoekers en ontwikkelaars, die vooral met de console interface werken. Aan de andere kant zijn er security en IT-professionals, die het gebruiken om systemen te testen. Voor die groep zou de console interface minder "intuitief" zijn, merkt Moore op.

"Organisaties van klein tot groot hebben te maken met beveiligingsdreigingen", gaat de ontwikkelaar verder. Het is echter niet voor alle organisaties weggelegd om commerciële software aan te schaffen. "Daarom gebruiken zovelen het Metasploit Framework. Voor deze tweede groep willen we het leven eenvoudiger maken, ongeacht de omvang van hun organisatie of budget."

Reacties (3)
19-10-2011, 15:28 door Anoniem
Mooie ontwikkeling ^_^ zal deze zeker eens uitproberen op me thuis netwerk . Heb me huisgenoten aangeraden om hun software regelmatig up-2-date met Securnia. Ben benieuwd of dit genoeg is voor een basis Metasploit scan.
20-10-2011, 10:22 door xy22
Door Anoniem: Mooie ontwikkeling ^_^ zal deze zeker eens uitproberen op me thuis netwerk . Heb me huisgenoten aangeraden om hun software regelmatig up-2-date met Securnia. Ben benieuwd of dit genoeg is voor een basis Metasploit scan.
Zou t wel even vragen aan die huisgenoten ..... ;)
20-10-2011, 17:40 door spatieman
vroegah, had je alles in de gratis versie, nu mag je betalen...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.