image

Pentagon tast in duister over Drone-virus

donderdag 20 oktober 2011, 12:39 door Redactie, 3 reacties

Het Pentagon weet nog steeds niet waar het Drone-virus vandaan komt dat in het controlesysteem van de onbemande defensievliegtuigen werd aangetroffen. Volgens het hoofd van het Strategisch Commando was de malware niet tegen het Pentagon gericht. "Het was een virus waarvan we denken dat het vanuit buiten is binnengekomen, het was niet specifiek gericht tegen RPA (remotely piloted aircraft) activiteiten, maar kwam via andere processen binnen", aldus generaal Robert Kehler.

Schoonmaak
Al eerder werd een externe harde schijf als boosdoener genoemd, iets wat ook Kehler niet uitsluit. "Daardoor bestaat de mogelijkheid dat er iets in het systeem werd geïntroduceerd."

De generaal merkte verder op dat de systemen die het Pentagon gebruikt om malware te detecteren, naar behoren hebben gewerkt. "We konden het virus redelijk snel in quarantaine plaatsen, we zijn nog steeds bezig met het schoonmaken van geïsoleerde machines." De malware bleek na analyse een wachtwoordsteler voor online games te zijn, zoals Mafia Wars.

Reacties (3)
20-10-2011, 14:11 door Anoniem
Enkele dagen gelden wist men om welk virus het ging, en waar het vandaan kwam. Nu weet men het weer niet, en men is al dagenlang bezig met het verwijderen van een simpel virus. Ik heb het idee dat het hele verhaal een erg hoog FUD gehalte heeft, tenzij de mensen daar volstrekt incapabel zijn.
20-10-2011, 14:13 door Anoniem
Zouden ze trouwens geen images hebben om zo'n workstation waarvanaf je een drone bedient snel te herinstalleren ? ;)
20-10-2011, 17:21 door spatieman
jaja..
ze hebben dat ding zelf geïnfecteerd, in de hoop dat terroristische hackers het ding proberen te hacken, en zo hun systemen te kunnen infecteren..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.