image

BlackBerry blijft favoriet voor Britse staatsgeheimen

vrijdag 21 oktober 2011, 13:35 door Redactie, 7 reacties

De BlackBerry blijft het favoriete toestel van de Britse overheid om vertrouwelijke informatie uit te wisselen. Volgens de Communications-Electronics Security Group (CESG) is de BlackBerry Enterprise Solution van fabrikant Research In Motion het enige smartphone systeem dat getest en goedgekeurd is om materiaal te beschermen dat als "RESTRICTED" (IL3) is geclassificeerd. De BlackBerry kan versleutelde berichten versturen. Onlangs had het platform met langdurige uitval te maken.

Een woordvoerder laat weten dat de uitval geen grote gevolgen voor de overheid had. "BlackBerry is nog steeds de favoriete methode van de overheid om gegevens tot IL3 te beschermen. Er zijn geen aanwijzingen dat dit zal veranderen."

De richtlijnen van de CESG houden volgens de woordvoerder rekening met ontwikkelingen in de externe marktplaats, waaronder het verschijnen van nieuwe dreigingen.

Reacties (7)
21-10-2011, 14:45 door Anoniem
"BlackBerry blijft favoriet voor Britse staatsgeheimen"

Ik vraag mij soms af waarom overheden dit soort voorkeuren publiek maken. Technisch gezien is de keuze niet onlogisch, maar waarom zouden wij moeten weten welke keuze zij maken voor het beschermen van staatsgeheimen ? ;)
21-10-2011, 16:30 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
21-10-2011, 17:49 door Anoniem
Zullen de Russen wel leuk vinden hahaha
21-10-2011, 23:01 door spatieman
daarom dat ze het voor de burger imho willen verbieden.(sarcasme)
immers, gij zult geen geheimen hebben voor elkaar, want de overheid duld geen concurrentie.
22-10-2011, 13:45 door Anoniem
Het is óf een bewuste desinformatie of een geval van ultieme onnozelheid (lees: incompetentie).

Data van de Blackberry lopen deels over de eigen servers van RIM in de VS. De Amerikanen danken hun zwakke broertje overzee voor deze gratis informatie !
22-10-2011, 14:50 door Anoniem
@spatieman: lul nou eens niet zo dom, immers is de blackberry niet verboden, en er zijn ook geen voorstellen om het te verbieden.
24-10-2011, 14:08 door Anoniem
Door Anoniem: Het is óf een bewuste desinformatie of een geval van ultieme onnozelheid (lees: incompetentie).

Data van de Blackberry lopen deels over de eigen servers van RIM in de VS. De Amerikanen danken hun zwakke broertje overzee voor deze gratis informatie !
RIM zit in Canada en via een Enterprise-server loopt er geen data via RIM.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.