image

Facebook-gebruiker twijfelt over verkoop privégegevens

dinsdag 25 oktober 2011, 11:42 door Redactie, 4 reacties

61% van de Amerikaanse Facebook-gebruikers weet niet zeker of Facebook persoonlijke informatie aan adverteerders verkoopt. 29% denkt dat de sociale netwerksite dit wel doet, terwijl tien procent denkt van niet. Dat blijkt uit onderzoek onder meer dan duizend Amerikanen. Verder bleek dat 56% van de consumenten beseft dat het gebruik van Facebook hun privacy in gevaar brengt, toch is 29% ondanks deze zorgen niet van plan om de sociale netwerksite te verlaten. Tweederde van de ondervraagde consumenten maakt zich zorgen dat websites en zoekmachines hun surfgeschiedenis opslaan.

Virusscanner
Het gebruik van een virusscanner is de belangrijkste maatregel die consumenten nemen om hun privacy te beschermen. 77% beschouwt de virusscanner als privacyschild, gevolgd door het inschakelen van de firewall (60%). Volgens Anonymizer dat het onderzoek liet uitvoeren, helpen anti-virus en firewall niet met het beschermen van de privacy. "Deze maatregelen beschermen alleen de computer van de consument, niet zijn privacy of identiteit."

Andere privacymaatregelen die consumenten nemen is het niet opslaan van creditcardgegevens op websites, voorzichtig zijn bij het aanmaken van wachtwoorden en het gebruik van privacyinstellingen op sociale mediasites. Consumenten maken zich het meeste zorgen over creditcarddiefstal en het plunderen van de bankrekening (31%), gevolgd door computervirussen (17%) en diefstal van privégegevens (17%).

Reacties (4)
25-10-2011, 11:59 door Preddie
verkoopt facebook de gegevens ...... ik denk dat het antwoord daar ja op is, want daar is veel maar dan ook veel meer geld mee te verdienen dan met reclame ....

misschien wel zorgelijker is dat de grootste investeerder (indirect) de NSA is ....

het rare is, ga bij een facebook gebruiker aan deur langs en vraag om exact de zelfde gegevens als die op facebook staan en zeg dat je ze op het internet gaat zetten en een database mee gaat vullen ..... van hoeveel mensen denk je dat je de gegevens mee krijgt.... precies, helemaal niks waarschijnlijk. Noem het nu social media en ze sturen zelf de gegevens naar je op ... Mocht de facebook gebruikers nu een oneerlijk gevoel krijgen over het feit dat de alleen de Amerikaanse inlichtingen diensten helpen wordt het vanaf morgen mogelijk om ook een account aan te maken op www.aivd.nl, heb je problemen bij de aanmelding, kun je ook je gegevens in een e-mail zetten en deze sturen naar info@aivd.nl..... Enjoy!
25-10-2011, 12:10 door SirDice
Door Predjuh: misschien wel zorgelijker is dat de grootste investeerder (indirect) de NSA is ....
En het bewijs daarvoor is?
25-10-2011, 13:25 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
25-10-2011, 15:07 door Anoniem
"61% van de Amerikaanse Facebook-gebruikers weet niet zeker of Facebook persoonlijke informatie aan adverteerders verkoopt. 29% denkt dat de sociale netwerksite dit wel doet, terwijl tien procent denkt van niet."

ROFL. Het is toch meer dan duidelijk dat men informatie doorverkoopt, dat is hun business model.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.