image

Laptopdief zet naaktfoto's slachtoffer op internet

woensdag 26 oktober 2011, 11:03 door Redactie, 7 reacties

Een 24-jarige Amerikaan die tijdens een inbraak een laptop buitmaakte, zette naaktfoto's die hij op de computer vond online. De 24-jarige David Andres Celis nam naast de laptop ook geld, een camera en juwelen mee. Op de computer vond hij vijftig foto's van de vrouw, waarvan een aantal naaktfoto's waren.

De naaktfoto's plaatste Celis op twee fotosites, aangevuld met de contactgegevens van de vrouw. Het slachtoffer ontdekte de foto's nadat ze door mensen was geïnformeerd die de afbeeldingen online hadden zien staan. De foto's zijn inmiddels verwijderd. Celis moet op 16 november voor de rechter verschijnen.

Reacties (7)
26-10-2011, 11:12 door SirDice
Pics or it didn't happen!
26-10-2011, 11:19 door Anoniem
Leuk dat ie opgepakt is maar jammer voor de slachtoffers zullen die foto's niet zo makkelijk van het internet geraken.
26-10-2011, 12:09 door Anoniem
Mochten er nog mensen zijn die vinden dat data encryptie op een laptop 'paranoïde' is, of dat ze niets te verbergen hebben, lees dit nieuws-bericht en denk er nog eens over na. Vaak is het een kwestie van een paar instellingen in het bios van de laptop wijzigen, als je dan toch bezig bent, zet anders gelijk een opstart wachtwoord erop (bij (niet alle) moderne BIOS'en is dit niet meer te resetten door het verwijderen van de batterij).

Met een mac is het nog eenvoudiger, ga naar 'system prefrences', naar 'security' naar 'file vault' en klik enable. Het instellen van een EFI wachtwoord is ook sterk aan te bevelen, dan zal er eerst een wachtwoord in moeten worden gevoerd als iemand met een alternatief opstartmedium wil opstarten (of de harde schijf heeft vervangen). Mocht dit niet lukken dan is het verstandig om een tool als TrueCrypt te gebruiken om een hoop narigheid zoals dit te voorkomen.
26-10-2011, 12:19 door Overcome
Extreem laffe en misselijke actie. Wat mij betreft mogen dit soort dieven heel hard gestraft worden. Naast het rotgevoel dat je hebt wanneer er iemand in je privedomein is binnengedrongen (ik spreek helaas uit ervaring), word je nog eens verder de grond in getrapt ten overstaan van de halve wereld. Ik zou zeggen: betaal maar $250.000 smartegeld, dan leren ze dat soort grappen wel af.
26-10-2011, 12:46 door Anoniem
Als je dom genoeg bent om naakt fotos van jezelf op je laptop te bewaren dan moet je niet gaan huilen als zoiets gebeurd.
26-10-2011, 13:04 door Korund
Er zijn onderwerpen waar je sowieso nooit foto's van moet maken.
26-10-2011, 16:47 door S-q.
"Een prinses die haar broek niet uittrekt, kan niet naakt worden gefotografeerd."
(Prins Reinier van Monaco to staan van zijn dochter, toen die zich beklaagde dat de pers over een naaktfoto van haar beschikte)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.