image

Gehackte webwinkel wil met klanten daders opsporen

vrijdag 7 december 2012, 15:03 door Redactie, 1 reacties

De webwinkel ReplaceDirect, waar eerder dit jaar de klantendatabase werd gestolen, vraagt klanten om mee te helpen bij het vinden van de daders. Die gebruikten eind november de klantendatabase om een phishingaanval op klanten uit te voeren. Wederom is er een phishingaanval tegen klanten actief. Die worden per e-mail gevraagd om op een nagemaakte PayPal-site in te loggen.

Niet alleen probeert ReplaceDirect de website van het web te krijgen, ook wordt klanten gevraagd om de phishingmails naar de webwinkel door te sturen. Deze informatie wordt gebruikt bij het onderzoek naar de daders, zo meldt HP de Tijd.

"Het verzoek is uitzonderlijk, want ik ken geen webwinkel in Nederland die op deze manier de gevolgen van een hack tot een minimum probeert te beperken", zegt IT-journalist Brenno de Winter.

Reacties (1)
07-12-2012, 16:21 door tegenlicht
Stelletje amateurs zijn het. Een beetje fake goodwill tonen terwijl ze maanden deden alsof hun neus bloed. Als ze erder waren begonnen, hadden ze wellicht iets kunnen bereiken. Dit is het spreekwoordelijke mostert na de maaltijd.

En dan nog, wie zegt dat ze wel wat gaan doen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.