image

Smartphone hacking stimuleert mobiele virusscanner

donderdag 27 oktober 2011, 16:51 door Redactie, 2 reacties

Door het groeiend aantal Smartphone-gebruikers zal ook de markt voor mobiele virusscanners zich snel ontwikkelen. Dat voorspelt onderzoeksbureau Infonetics. Volgens de marktvorser was de markt voor desktop beveiligingssoftware sterk in 2010, maar begint er door recente overnames, vraag van consumenten en mobiele malware ook de vraag naar mobiele virusscanners explosief te groeien.

"Hackers blijven hun energie op de honderden miljoenen desktops wereldwijd richten, maar met bijna drie miljard nieuwe smartphones en tablets die tussen 2010 en 2015 worden verscheept, groeit de kans voor financieel gemotiveerde aanvallen", zegt analist Jeff Wilson. Nu meer bedrijven en consumenten hun toestellen willen beveiligen, zal ook de markt voor mobiele virusscanners groeien.

In 2015 zouden mobiele virusscanners voor een kwart van alle verkochte virusscanners verantwoordelijk zijn en geven consumenten in totaal zo'n 6 miljard euro aan beveiligingssoftware uit. Symantec is nog altijd de grootste speler op de consumentenmarkt, maar door de overname van McAfee door Intel zou dat kunnen veranderen.

Reacties (2)
27-10-2011, 21:02 door Anoniem
Kunnen ze opnieuw beginnen en de achterhaalde blacklisting zooi dumpen, praten we nog over 'virusscanners'.
Ik heb liever beveiligingssoftware die pro-actief m'n telefoon en mijn privé data beschermd, voorkomt dat ik hoge kosten maak en slachtoffer wordt van ander mobiel misbruik, een Smartphone heeft nu eenmaal andere 'beveiliging' nodig dan een PC.
28-10-2011, 08:48 door golem
Nou nou, wat een gedurfde voorspelling zeg. :)
Duidelijk 1 van de kanshebbers op de 1e prijs in de categorie "Open Deur"
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.