image

Gerichte aanvallen op Nederlands defensiebedrijf

vrijdag 28 oktober 2011, 12:24 door Redactie, 6 reacties

Een Nederlands defensiebedrijf is vorig jaar het doelwit van twee gerichte aanvallen geweest, Defensie zelf bleef buiten schot. Dat laat minister van Defensie Hans Hillen weten. Hillen reageerde op vragen over het openbare jaarverslag van de Militaire inlichtingen- en veiligheidsdienst (MIVD). De bewindsvoerder is niet bekend met aanvallen op het ministerie van Defensie. Welk bedrijf doelwit is geweest wilde Hillen niet zeggen.

Defensie zal in 2016 op volle sterkte zijn om zich met de bestrijding van cyberdreigingen bezig te houden. De overheid werkt op dit moment aan de oprichting van één Defensie Cyber Commando, waar ook de bestrijding van digitale spionage onder valt. Naast de MIVD houden ook andere defensieonderdelen zich hiermee bezig.

"Voor de MIVD maakt de bestrijding van digitale spionage deel uit van de ontwikkeling van het inlichtingenvermogen op cybergebied", aldus Hillen. "Er kunnen in het openbaar geen uitspraken worden gedaan over werkwijzen en de hoogte van investeringen in de operationele capaciteit van de MIVD."

Bewustzijn
De MIVD zal zich daarnaast richten op het versterken van de verwerving, bewerking en verwerking van cyberinlichtingen. Ook wil de inlichtingendienst het veiligheidsbewustzijn binnen Defensie en de Nederlandse defensie-industrie bevorderen.

"Op het gebied van cyberoperaties zal de MIVD nauw samenwerken met interne en externe partners. Binnen Defensie gaat het onder andere om het nog op te richten Defensie Cyber Expertise Centrum, in het bijzonder op gebied van kennisuitwisseling, en buiten Defensie gaat het onder andere om het nog op te richten Nationaal Cyber Security Centrum", aldus Hillen.

Reacties (6)
28-10-2011, 12:46 door Anoniem
FYI: dat was Thales...
28-10-2011, 13:09 door N4ppy
Ah in 2016 zijn ze op volle sterkte op basis van de huidige stand van zaken.
In 2016 zijn ze op volle sterkte in 2021 op basis van de dan huidige stand van zaken?
Of is het internet dan al volledig in chinese handen?
28-10-2011, 13:24 door Anoniem
We hebben de vijand gevraagd ons de komende vier jaar nog niet aan te vallen via het Internet.
28-10-2011, 15:11 door Anoniem
Eerst meer betalen dan kom je aan goed personeel. Voor niets gaat de zon op.
28-10-2011, 16:33 door spatieman
wijst vingertje richting china.
28-10-2011, 16:43 door Anoniem
Op volle sterkte voor MIVD betekend zo veel als op volle snelheid met een 2CV lelijk-eentje op een duitse Autobahn waar men met ~240KM/H langs komt cruizen. Hoe graag ze ook willen, Amtenaren lopen nu eenmaal inherent achter de feiten aan met een grote afstand tot de werkelijkheid in hun eigen buraucratie wereldje.

Buiten dat, zijn ze clubje nr:432? dat zich tegen 'cyber security' aan gaat bemoeien in dit kikkerlandje: Ieder voor zich!, en de IT speeltjes op kosten van de belasting centjes van ons allen?


Kortom; Hopeloos.........
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.