image

600.000 logins op gehackte Facebook-accounts per dag

vrijdag 28 oktober 2011, 14:13 door Redactie, 1 reacties

Elke dag wordt er meer dan 600.000 keer op gehackte Facebook-accounts ingelogd, zo laat de sociale netwerksite zelf weten. Dagelijks krijgt Facebook.com meer dan een miljard logins te verwerken, waarvan er 0,06% van gehackte accounts afkomstig zijn. Die accounts kunnen vervolgens worden gebruikt om spam te versturen of andere zaken mee uit te voeren. In het geval een Facebook-account wordt gesloten, kunnen gebruikers nu via hun vrienden weer toegang krijgen.

Het is mogelijk om drie tot vijf vrienden te kiezen, die kunnen helpen als een gebruiker problemen met de toegang tot zijn account heeft. "Het is net alsof je je huissleutel aan je vrienden geeft als je op vakantie bent. Kies de vrienden die je het meest vertrouwt, in het geval je hun help nodig hebt", zo laat Facebook in een blogposting weten.

Wachtwoord
Naast de Trusted Friends feature, wordt er ook gewerkt aan App Passwords. Daarmee kunnen gebruikers app wachtwoorden gebruiken om op applicaties van derden in te loggen. Facebook gebruikers kunnen met hun standaard inloggegevens op deze applicaties inloggen, maar soms is het handig om een uniek wachtwoord voor dit soort applicaties aan te maken, zo merkt de sociale netwerksite op.

Reacties (1)
28-10-2011, 21:55 door Anoniem
Zoals ik al eerder schreef, die FB rommel komt hier op géén enkele van de pc's op!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.