image

Digitale bankrover verspreidt zich via Autorun

dinsdag 1 november 2011, 10:08 door Redactie, 1 reacties

Onderzoekers van Microsoft hebben nieuwe varianten van de Zeus Trojan ontdekt, die zich via de Windows Autorun-functionaliteit verspreidt. Zeus is de populairste malware voor het plunderen van online bankrekeningen en is al jaren in omloop. Microsoft voegde de malware aan de gratis Malicious Software Removal Tool toe en verwijderde het Trojaanse paard in september van 185.000 computers. In oktober gaat het waarschijnlijk om 100.000 machines die ontsmet zijn.

"Deze toegenomen aantallen zijn waarschijnlijk het gevolg van een nieuwe functionaliteit die we recent in Zeus hebben ontdekt", zegt Matt McCormack van het Microsoft Malware Protection Center. Sommige varianten van de malware verspreiden zich nu via de Autorun-functionaliteit. Iets wat gewoon is voor veel andere malware, maar nog niet eerder door Zeus werd gedaan.

McCormack merkt op dat Microsoft in februari van dit jaar een update voor Windows uitbracht die de werking van de Autorun-functionaliteit aanpast. Daardoor nam het aantal dreigingen dat zich op deze manier verspreidt af.

Reacties (1)
01-11-2011, 14:17 door Eerde
Men mag het van mij proberen via autorun etc. Ik wens ze veel succes want op deze manier lukt hert niet.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.