image

Advocaat verliest 200.000 euro door internetscam

dinsdag 1 november 2011, 12:06 door Redactie, 6 reacties

Een Nieuw-Zeelandse advocaat heeft 200.000 euro verloren door een internetscam die zich in Amsterdam afspeelde. De 59-jarige John David Rangitauira handelde in naam van Jennifer Taukamo. Die had een e-mail van de "Central Bank" ontvangen waarin haar als onderdeel van een erfenis 27 miljoen dollar werd aangeboden. Het tweetal vloog naar Amsterdam waar ze pallets met geld getoond werden. Via een speciaal chemisch goedje was het mogelijk om de biljetten te wassen.

Toen Taukamo ziek werd, gaf ze Rangitauira de bevoegdheid om in haar naam te handelen. De advocaat zou zes miljoen van de 27 miljoen dollar krijgen. Rangitauira moest echter aanbetalingen doen om het geld naar Nieuw-Zeeland te krijgen en leende een bedrag bij de Westpac Bank. Ook gebruikte hij 200.000 euro dat door verschillende mensen in een fonds was gestort. Hij beloofde de mensen een hoger rentepercentage dan dat ze nu bij de bank kregen. De scam kwam pas aan het licht toen de accountants van Rangitauira wilde weten waarom er geld naar het buitenland ging. Toen was het geld echter al overgemaakt.

Rangitauira werd daarop aangeklaagd, maar zijn advocaat laat weten dat "de situatie door het internet komt en een modern probleem is." Een probleem dat iedereen kan raken, "of ze nu een vrachtwagenchauffeur, notaris of de winner van een kookprogramma zijn, het maakt geen verschil."

Reacties (6)
01-11-2011, 12:27 door Anoniem
Deze advocaat liegt of is oliedom.

Hoe kan iemand zo stom zijn om voor deze scam te vallen ?
01-11-2011, 12:58 door Anoniem
Wanneer je veel geld moet verplaatsen en daarvoor kosten moet maken, dan betaal je dat toch van het te verplaatsen bedrag? Wanneer dat niet kan, klopt er iets niet..... Dan altijd onderzoeken wat er is en indien er strafbare feiten zijn, zoals hier, meteen de politie erbij.
01-11-2011, 13:32 door Anoniem
@Anoniem: Hebberigheid
01-11-2011, 13:33 door Anoniem
Dat pallet met geld heb ik ook gezien, maar dan op de wijze dat de oplichter even laat zien hoeveel hij het afgelopen jaar heeft geroofd.
Waarom zijn mensen zo verschrikkelijk stom, dat ze geld overmaken t.b.v. het ontvangen van onbekend geld met een dubieus verhaal en ook nog eens aan de andere kant van de aardkloot geregeld dient te worden.

Advocaatje verdedig jezelf door een beginnerscursus internetten aan te vragen!

En bij iedere twijfel, Google het subject eens, zodat je ziet dat je opgelicht gaat worden indien je erop doorgaat.
01-11-2011, 15:25 door Anoniem
Ik heb geen medelijden meer met dit soort mensen. Die Nigerianen zullen ook wel gelachen hebben. Die verwachten toch ook niet meer dat er nog steeds mensen intrappen?
02-11-2011, 09:22 door spatieman
erfenis.
hehe, ik zou eerst eens navragen of ik uberhaupt daar ergens familie heb..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.