image

Malware steelt 340 miljoen euro bij Braziliaanse banken

woensdag 2 november 2011, 07:45 door Redactie, 4 reacties

Elektronische fraude door malware en phishing kostte Braziliaanse banken in de eerste zes maanden van dit jaar zo'n 340 miljoen euro, zo blijkt uit cijfers van de Braziliaanse Vereniging van Banken (Febraban). Vorig jaar bedroeg de schade door fraude nog zo'n 250 miljoen euro, een verschil van zo'n 36%.

De toegenomen fraude wordt volgens de banken veroorzaakt door de groei van elektronische apparaten als betaalmiddel, het gebrek aan wetgeving om criminelen op effectieve wijze te straffen en de onzorgvuldigheid van sommige gebruikers als het gaat om veiligheidsprocedures. Vorig jaar investeerden de banken 880 miljoen euro om fraude te bestrijden.

Wetgeving
Uit de cijfers blijkt verder dat er geen succesvolle aanvallen op de banksystemen zelf hebben plaatsgevonden, maar dat de fraude voornamelijk plaatsvindt als consumenten hun wachtwoord of persoonlijke inloggegevens prijsgeven. Ook het niet gebruiken van een virusscanner, firewall en legale software zouden oorzaak van een geplunderde bankrekening zijn. De banken willen nu dat er strengere wetgeving komt om cybercriminelen aan te pakken.

Reacties (4)
02-11-2011, 09:11 door spatieman
no shit.
dat land is gewoon digitaal corrupt...
02-11-2011, 09:38 door Anoniem
Kijk dat zet tenminste zoden aan de dijk, cool!
02-11-2011, 10:44 door Anoniem
LOL @ onwetende reacties hierboven.

Als dit nieuws in NL gepresenteerd wordt, dan gaat het zo:
"Nederlandse rekeninghouders bestolen voor 340 miljoen euro door elektronische fraude"
Met in de kleine letters (als ze er uberhaupt al staan) dat de banken het vergoed en indirect alle klanten het vergoeden.
04-11-2011, 19:33 door Anoniem
"wetgeving om criminelen op effectieve wijze te straffen" wat is dat toch altijd voor onzin. Stelen blijft stelen, het is helemaal niet relevant of het digitaal gebeurd.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.