image

Facebook-gebruiker verzuipt in privacyinstellingen

vrijdag 4 november 2011, 16:14 door Redactie, 10 reacties

Bijna de helft van de Britse Facebook-gebruikers kan alle privacyaanpassingen op de sociale netwerksite niet bijbenen, zo blijkt uit onderzoek van de Britse consumentenorganisatie Which? Computing. De afgelopen anderhalf jaar werden negen grote aanpassingen aan de privacyinstellingen doorgevoerd. Zo'n twintig procent van de respondenten heeft nog nooit de privacyinstellingen gewijzigd.

"Veel Facebook-gebruikers hebben nog nooit hun privacyinstellingen gewijzigd, en die dat wel doen, doen dat veel minder vaak dan Facebook veranderingen doorvoert", zegt Rob Reid van Which? Volgens Reid zou dit door een gebrek aan bewustzijn kunnen komen, maar is het ook mogelijk dat gebruikers door alle aanpassingen "privacymoe" zijn geraakt.

Reacties (10)
04-11-2011, 18:07 door Anoniem
Ooit had ik een Facebook account maar met al die privacy verandering / uitkleden ervan / verzwijgen tot iemand piept etc. etc. heb ik het maar afgesloten. En... weet je wat ik besta nog steeds. Er is een leven zonder Facebook. Men zou bijna denken dat dat niet meer kan in de huidige tijd. Je kan je smartphone ook gebruiken zonder dat je een Facebook account hebt. (extra voordeel je hoeft ook niet over "likes" na te denken)
05-11-2011, 09:05 door Anoniem
Jaaaaa een leven zonder facebook !

Vertel me Alles !
05-11-2011, 09:30 door Anoniem
idd, ik heb ook een account maar ik ga er echt niet meer mee beginnen.
Laats is een vriend van mij ontslagen omdat zijn werkgever op facebook zag dat hij naar een feestje was ipv werken.
Nou is dit wel zijn eigen stommiteit maar waar is onze privacy gebleven geef mij maar twitter :)

Facebook = 0% privacy
Dat er cookies in zitten die je voor 1 jaar volgen schokte mij al. Dan nog al die andere verhalen :O
05-11-2011, 10:50 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
05-11-2011, 15:10 door Anoniem
Toch blij dat ik nooit aan fecesboek begonnen ben...
05-11-2011, 19:28 door Anoniem
Anonymous zou facebook helemaal niet platleggen. Een paar posers hebben dat gerucht verspreid en de naam anonymous gebruikt.
05-11-2011, 21:30 door Anoniem
Facebook wordt geacht een Database van van de CIA te zijn. en nader gezien, de feiten.. lijkt het erop dat het daadwerkelijk zo is. (zie) http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=12685

ps.. de genoemde "vacature advertentie" van de CIA op hun .gov site is inmiddels verwijdert.. (weer een spion erbij).
05-11-2011, 23:39 door Anoniem
Ik vind Facebook handig voor het onderhouden van sociale contacten die anders nogal snel verwateren en prettiger qua interface dan Hyves. Mijn Hyves account heb ik al lang geleden opgeheven.

Mijn Facebook account heb ik alleen maar aangemaakt omdat vrienden van mij naar Canada zijn verhuisd en ik van die mensen een e-mail met een link naar hun Facebook pagina kreeg toegestuurd.

Daar had ik het eigenlijk voor willen blijven gebruiken, maar het is een beetje uit de hand gelopen.
Dat vind ik niet zo prettig, het gevoel de controle over dat soort zaken te verliezen.

Aan de andere kant kan ik Facebook missen als kiespijn. Het geeft me nu al niet meer het gevoel dat ik meer besta dankzij Facebook. Ik denk dat ik het t.z.t. ga afsluiten o.a. vanwege de voornoemde privacy issues.

De enige social network sites die me echt kunnen boeien zijn Twitter (voor de fun factor) en LinkedIn.
Van Twitter zal ik me t.z.t. ook wel weer ontdoen, dat gaat teveel nergens over.

Blijft LinkedIn over voor zakelijke belangen.
05-11-2011, 23:52 door Anoniem
Ik heb ook FB maar ik ben niet de persoon daar die ik in echte leven ben, staat vol met onzin en disinfo. De mensen die me kennen weten wie ze voor zich hebben. Voor de rest doe ik er weinig mee, heb het meer voor de mensen van vroeger die ik uit oog ben verloren.

@Just4u: Anonymous laat facebook gaan en zal geen hacks uitvoeren.
http://www.nujij.nl/internet/anonymous-gaat-facebook-niet-hacken.14364536.lynkx
06-11-2011, 13:41 door Anoniem
@Just4u

Anonymous ging dat niet doen. Er was een groepje binnen Anonymous die wel voor waar, maar de grotere kern was niet te vinden met deze berichtgeving. Ook het filmpje op youtube komt niet officeel van Anonymous zelf, andere computer stem en andere achtergrond dan het orginele dat Anonymous zou posten. Anonymous doet ook nooit zo vroege aankondigingen, hooguit een aantal dagen... het was fake. Het was om de aandacht te zetten op de privacy instellingen dat je moet oppassen met Facebook want een groot deel is hem/haar daar niet van bewust.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.