image

Firefox, Java en Shockwave allemaal lek

woensdag 9 november 2011, 10:38 door Redactie, 2 reacties

Het zijn drukke dagen voor thuisgebruikers, want naast de Windows updates die zijn uitgekomen, zijn er ook patches voor Mozilla Firefox, Thunderbird, Java en Adobe Shockwave Player verschenen. Software die op honderden miljoenen computers is geïnstalleerd. In het geval van Adobe Shockwave gaat het om vier kwetsbaarheden waardoor aanvallers systemen kunnen overnemen. Volgens Adobe is Shockwave op meer dan 450 miljoen computers aanwezig. Gebruikers krijgen dan ook het advies om naar Adobe Shockwave Player 11.6.3.633 te upgraden.

Firefox
Mozilla lanceerde Firefox en Thunderbird 8.0. Binnen de open source browser werden acht lekken opgelost, waarvan vijf zo ernstig dat het bezoeken van een website volstaat om een aanvaller de computer te laten overnemen of malware te installeren. Naast Firefox 8.0 verscheen ook de 24ste versie van Firefox 3.6. Hierin werden drie lekken opgelost, waarvan twee ernstig.

Firefox 8.0 geeft gebruikers daarnaast meer controle over add-ons. Uitbreidingen kunnen zich niet meer stiekem installeren, en in het geval van eerder geinstalleerde uitbreidingen moeten gebruikers hier alsnog nadrukkelijk toestemming voor geven. Naast Firefox verscheen er ook een update voor e-mailprogramma Thunderbird. Updaten kan via de software zelf.

Java
Als laatste heeft Apple Java voor Mac OS X 10.7 Update 1 en Java voor Mac OS X 10.6 Update 6 voor Lion en Snow Leopard uitgebracht. De updates verhelpen in totaal zeventien beveiligingslekken. Updaten kan via de Software Update functie of Apple Downloads.

Reacties (2)
09-11-2011, 11:43 door Anoniem
*** NEWSFLASH *** Alles is lek.
09-11-2011, 14:27 door Rene V
Ik gebruik geen Java of Shockwave. Nog wel FF 7.01, maar wacht nog even een weekje met upgraden totdat alle (of de meeste) addons compatibel zijn.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.