image

Microsoft bestrijdt 'Rabobank-malware'

woensdag 9 november 2011, 13:46 door Redactie, 2 reacties

Microsoft heeft een nieuwe versie van gratis Malicious Software Removal (MSRT) uitgebracht, die nu ook in staat is een beruchte digitale bankrover te detecteren. De MSRT zit standaard in Windows ingebouwd en en is in staat om een klein aantal malware-families te detecteren. De verwijdertool wordt tijdens patchdinsdag van nieuwe updates voorzien. Dit keer besloot Microsoft de Carberp banking Trojan te detecteren.

Deze malware werd vorig jaar voor het eerste ontdekt en heeft Nederlandse banken als doelwit, waaronder de Rabobank. Tevens is Carberp een volwaardige user-mode rootkit die ook wachtwoorden kan stelen, concurrerende malware verwijdert en beveiligingssoftware uitschakelt.

Tijdens het internetbankieren kaapt Carberp de sessie van de gebruiker en injecteert aanvullende HTML voor het onderscheppen van codes of het uitvoeren van ongeautoriseerde transacties.Onlangs liet Microsoft de MSRT ook de Zeus en SpyEye malware detecteren. Beide Trojaanse paarden die online bankrekeningen plunderen.

Reacties (2)
09-11-2011, 15:19 door Riviera
Veel positief nieuws uit de Microsoft hoek de laatste tijd! Nice :)
10-11-2011, 09:39 door Dev_Null
Het helpt hen wel weer, m de (nog niet ontdekte) bagger uit hun OS te halen, door het aan het licht te brengen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.