image

"China gebruikt netwerk van vrouwelijke spionnen"

donderdag 10 november 2011, 12:00 door Redactie, 5 reacties

Het Chinese leger gebruikt een groot netwerk van vrouwelijke spionnen om vertrouwelijke informatie te bemachtigen, zo beweert de Japanse krant Asahi Shimbun. Het gaat niet alleen om professionele spionnen, maar ook studentes die in het buitenland studeren en actrices. In plaats van zich op één specifiek doelwit te richten, wordt er juist een groot net uitgegooid om zoveel mogelijk informatie te verzamelen. Daaruit worden dan de belangrijkste gegevens gekozen.

Het verhaal in de Asahi Shimbun gaat over een 23-jarige Chinese die gevraagd werd om contact met bepaalde mensen te maken. Ze ging vaak naar bars in de buurt van ambassades toe. Het doel was niet om documenten te verkrijgen, maar plannen voor zakenreizen en informatie over collega's van het slachtoffer te achterhalen.

Ook komt er een Chinese actrice aan het woord, die door het leger zou zijn gevraagd om te spioneren. Toen ze hier niet op in ging werd ze bedreigd en afgeluisterd, waarop ze uiteindelijk een bericht op Weibo plaatste, de Chinese versie van Twitter. Sinds het interview met de Japanse krant is niets meer van haar vernomen, ook is het bericht op Weibo verwijderd.

Reacties (5)
10-11-2011, 20:57 door spatieman
en de CN overheid ontkent natuurlijk alles.
niet aan de hand, ga maar slapen..
10-11-2011, 22:36 door Anoniem
Dan ga ik ook maar eens rondhangen in die barren. Rolkoffertje naast mijn barkruk met Schiphol-labels van interessante landen. Wel graag wat mooiere spionnen dan Asahi...
13-11-2011, 10:00 door Anoniem
Ontkennen is inherent aan China.
15-11-2011, 15:10 door Anoniem
We know what you do to your peeps, CHINA!!
Your citizen are human CHINA!! They are not your Kettle Sheeps!!!

FREE Asahi Shimbun
17-11-2011, 13:07 door Anoniem
Asahi Shimbun is een krant mensen, dus oproepen tot het bevrijden van een krant slaat helemaal nergens op :') de actrice in kwestie heet Shao Xiaoshan..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.