Privacy - Wat niemand over je mag weten

Grensbewaking?!

11-11-2011, 10:07 door Highlander, 5 reacties
Aan de A1 en de N35 zijn portalen van de Marechaussee geplaatst. Deze fotograferen ALLE voorbijrijdende auto's (24/7) en deze beelden worden ca. 1 maand bewaard. Hoewel de Marechaussee kan ook bepaalde zoekcriteria definiëren en het systeem waarschuwt hen dan onmiddellijk. Dit systeem zal bij gebleken succes bij ALLE grotere grensovergangen richting Duitsland en België komen. Zijn we dan weer terug bij af in het pre-Schengen-tijdperk?
Reacties (5)
11-11-2011, 10:41 door Mysterio
Hoezo? Heb je een visum nodig dan?

Ik snap je punt. Al geruime tijd zijn dit soort acties aan de gang. Het is illegaal omdat het gericht is op bepaalde inwoners van Europa (voornamelijk Oost-Europeanen) waardoor zij niet vrij kunnen reizen door Europa. Dat is verboden, want je mag niet iemand aanhouden omdat hij toevallig een buitenlander is.

Uiteraard weet men dit te motiveren met zaken als dat veel boeven rondrijden met Oost-Europese kentekens... Echter stellen dat dus elke auto met zo'n kenteken verdacht is, is nog steeds niet recht.

Zie ook http://nos.nl/artikel/242183-grenscontrole-a1-illegaal.html
11-11-2011, 10:54 door Anoniem
Zoals elke avond op TV te zien bij onderandere Politie op je hielen.....
Deze ANPR scanners alarmeren zodra bijv een gezochte crimineel de cameras passeert.
Zodra deze in het land is kunnen ze deze dus aanhouden.

Met het hoge aantal aan criminele polen wat hierheen komt, een goede actie.
11-11-2011, 11:09 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
11-11-2011, 11:21 door Mysterio
Door Anoniem: Zoals elke avond op TV te zien bij onderandere Politie op je hielen.....
Deze ANPR scanners alarmeren zodra bijv een gezochte crimineel de cameras passeert.
Zodra deze in het land is kunnen ze deze dus aanhouden.

Met het hoge aantal aan criminele polen wat hierheen komt, een goede actie.
Ja, een deel van de auto's die wordt aangehouden staat op de zwarte lijst. Terecht dat die aan de kant worden gezet. Echter worden ook automobilisten aan de kant gezet vanwege hun afkomst. Doe je dat met inwoners van Schengen-landen, dan heb je wat uit te leggen, want die mogen vrij reizen binnen de Schengen-landen. Je kan dat niet opeens opheffen omdat er nogal wat mis zou zijn met Polen.

Als er geen enkele aanleiding is tot staandehouden behalve de ethische achtergrond of afkomst, dan ben je als land crimineel bezig. Of je moet iedereen controleren... Dan kan dan weer wel.
11-11-2011, 11:44 door Highlander
Het gaat niet alleen maar om de scan van kentekens en het vergelijken met een database van b.v. gestolen voertuigen, boeven van welke nationaliteit dan ook moet worden gepakt! Er worden ook beelden van de bestuurder en de auto gemaakt EN opgeslagen.

Stel je nou voor je komt in een routinecontrole (steekproefsgewijs, niets op aan te merken mijnerzijds!) en dan gaat je nog eens een overijverige agent vertellen hoe vaak je al de laatste maand onder de portalen door bent gereden. Denk erom, we praten in afzienbare toekomst over ALLE grotere wegen van en naar Duitsland en België! Waar blijft het ongehinderd verkeer over de grenzen van Schengen-landen EN waar mijn privacy?

Onze oosterburen zijn daar er vrij duidelijk in, ‘Vorratsdatenspeicherung’ m.a.w. gegevens opslaan met als doel het zou misschien wel van pas kunnen komen bij het opsporen van een misdrijf -wat misschien nog gepleegd moet worden- mag niet! En hoe je het wendt of keert hun politie heeft wel een hogere opsporingspercentage dan de Nederlandse. Terwijl zich de Nederlandse politie soms van praktijken bedient die zachtjes gezegd twijfelachtig zijn. Bij voorbeeld, gaan Nederlandse agenten bij gezamenlijke grenscontroles over de schouders van hun Duitse collega’s meekijken, bij het controleren van de persoonsgegevens, en als ze denken dat ooit van pas zou kunnen komen, de Duitse gegevens dan in hun interne database (illegaal!?) analoog overnemen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.