image

Iran ontwikkelt digitaal vaccin tegen Duqu-virus

maandag 14 november 2011, 10:20 door Redactie, 1 reacties

Iran heeft een digitaal vaccin ontwikkeld dat het nieuwe Duqu-virus kan opsporen en verwijderen, zo laten de Iraanse autoriteiten weten. "De software die dit virus kan controleren, is verspreid onder organisaties en instellingen", aldus Brigadegeneraal Gholamreza Jalali op het Iraanse PressTV. Duqu zou een aantal systemen binnen Iran hebben geïnfecteerd, en zou mogelijk gebruikt zijn om informatie over het nucleaire programma van het land te stellen.

"Alle centra en apparaten die mogelijk geïnfecteerd zijn met het virus, zijn onder controle", liet Jalali weten. Inmiddels zou er bij alle geïnfecteerde instellingen een "schoonmaak" hebben plaatsgevonden. "De Iraanse cyberverdediging werkt continu aan maatregelen om cyberaanvallen en de infiltratie door spyware tegen gaan", merkt de Brigadegeneraal op.

Volgens Jalali is het onduidelijk of Stars, het virus dat Iran in april trof, en Duqu aan elkaar gerelateerd zijn. De Brigadegeneraal omschrijft Duqu dan ook als het derde virus dat Iran treft.

Reacties (1)
14-11-2011, 10:23 door Anoniem
onder het mom, beter laat dan nooit ;)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.