image

Helft zakelijke laptops en USB-sticks versleuteld

donderdag 17 november 2011, 14:00 door Redactie, 1 reacties

De helft van de laptops en USB-sticks van Britse bedrijven zijn versleuteld, zo stelt beveiliger Check Point na rondvraag onder 320 IT-managers. 52% versleutelt de zakelijke laptop, 43% doet dit niet en vijf procent weet niet of er encryptie wordt toegepast. Een jaar geleden gebruikte 40% van de ondervraagde ondernemingen nog encryptie. Bij het versleutelen van USB-sticks of dvd's kwamen zelfde cijfers naar boven. 50% gebruikt encryptie, 44% niet en zes procent heeft geen idee.

Incidenten
Check Point vroeg de bedrijven verder of ze de afgelopen twaalf maanden een datalek hadden. Bij 73% had er geen incident plaatsgevonden. Dertien procent rapporteerde een incident vanwege een gestolen of verloren laptop.

Bij acht procent ontstond een lek doordat een e-mail naar het verkeerde adres werd gestuurd. Zeven procent kreeg een incident vanwege een verloren of gestolen USB-stick.

Reacties (1)
17-11-2011, 15:08 door DarkViewOfTheWorld
ass .. numberpulling .. you get the picture...

320 IT managers van een land zijn vooral representatief voor de gehele wereld... en dan vraag je het nog aan IT managers .... deze hebben meestal nog wel enig verstand van computers, en hebben altijd het budget voor the latest and greatest IT gimmicks ...


Dit verslag is verschenen zodat verkopers dit feitje kunnen gebruiken bij verkoopsspeeches en de onwetende persoon intimideren met het eventuele gebrek aan encryptie op hun laptops / usb sticks.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.