image

"Consument wordt digibewuster in 2012"

maandag 21 november 2011, 09:52 door Redactie, 0 reacties

Eindgebruikers zullen zich volgend jaar verstandiger op het internet gaan gedragen en daardoor een minder zwakke schakel zijn. Dat voorspelt Mel Morris van anti-virusbedrijf Webroot. "Als het gaat om security zijn mensen altijd al de zwakste schakel geweest. In 2012 zal de onverschilligheid over security afnemen", denkt Morris. Bedrijven zullen volgens hem in security investeren en het aantal beveiligingsmaatregelen uitbreiden. Daarnaast zullen zowel werknemers als consumenten de gevolgen van datalekken en beveiligingsincidenten zien, en daardoor meer "best practices" in hun dagelijks internetgebruik toepassen.

Revolutie
Ook voorspelt Morris een revolutie tussen beveiligingsbedrijven en cybercriminelen. De afgelopen jaren zou de beveiligingsindustrie net genoeg hebben gedaan om aanvallen te voorkomen, en konden criminelen met eenvoudige tactieken toch voldoende geld verdienen. Deze "symbiotische relatie" zal echter veranderen. "Ik voorspel dat de balans het komende jaar zal doorslaan."

Betere en innovatieve veiligheidstechnologie zal voor een revolutie zorgen. "We zullen een verhitte strijd tussen beveiligingsbedrijven en cybercriminelen zien. Het is survival of the fittest." Door cloudgebaseerde technologie en gedragsanalyse zou er een betere bescherming tegen malware komen, waardoor cybercriminelen nieuwe aanvalsvectoren moeten zoeken.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.