image

Politie arresteert internetoplichter

maandag 21 november 2011, 11:22 door Redactie, 1 reacties

De politie heeft een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden, omdat hij enkele tientallen mensen onder andere via internet zou hebben opgelicht. Zo beloofde hij via internet goederen te leveren, maar als de kopers het geld hadden overgemaakt, zagen ze de spullen nooit verschijnen. Ook maakte hij diverse keren proefritten op dure fietsen, maar ging er vervolgens met het rijwiel vandoor. Dat gebeurde onder meer in februari dit jaar in Eindhoven.

De eigenaar van de fiets deed daarvan aangifte bij de politie waarna een onderzoek begon. Inmiddels zijn in totaal enkele tientallen aangiften tegen de man bekend in de periode tussen november 2009 en mei 2011. De politie sluit niet uit dat nog meer mensen gedupeerd zijn. De verdachte meldde zich zelf bij de politie in Heerlen, waarna hij werd aangehouden.

Fiets
Ook arresteerde de politie een 26-jarige man uit Reutum en een 21-jarige vrouw uit Hengelo wegens fietsendiefstal en/of heling. De politie werd getipt door een man die de gestolen fiets van zijn dochter was tegengekomen op Marktplaats. Hij had een afspraak gemaakt om de fiets te gaan bekijken.

Op het afgesproken moment verscholen twee agenten zich in de betreffende straat. De melder die de fiets wilde bekijken, zag dat het de fiets van zijn dochter betrof. Hij maakte dit kenbaar aan de agenten, die daarop de aanbieders van de fiets aanhielden.

Reacties (1)
21-11-2011, 11:34 door Anoniem
wellicht onvermogend om de slachtoffers te vergoeden
en worden dus na hooguit een kort logement in een 'hotel' vrijgelaten....

dwang arbeid moet terug ingevoerd worden...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.