image

Britse politie sluit 2.000 valse webwinkels

maandag 21 november 2011, 14:42 door Redactie, 3 reacties

De Britse politie heeft meer dan 2.000 frauduleuze webwinkels gesloten die er alleen op uit waren om consumenten op te lichten. De websites boden producten van Nike, Tiffany en Ugg voor spotprijzen aan. Consumenten die dachten een koopje te hebben gedaan, bleven uiteindelijk gedupeerd achter. Daarnaast bestaat ook de kans op identiteitsdiefstal en misbruik van creditcardgegevens die door de criminelen achter de websites werden buitgemaakt.

De websites werden in bulk door criminele bendes geregistreerd, zegt politiechef Paul Hoare. Als consumenten "geluk" hadden kregen ze vervalste goederen geleverd, maar in veel gevallen werd er niet tot levering overgegaan. De politie zal in de aanloop naar kerst in samenwerking met Nominet en andere registrars zoveel mogelijk domeinen proberen uit te schakelen.

De Britse politie adviseert consumenten om alleen bij bekende en betrouwbare webwinkels te bestellen en grote bedragen met creditcard af te rekenen.

Reacties (3)
22-11-2011, 09:24 door Anoniem
Mooi, mogen ze in Nederland ook doen met bijvoorbeeld firstdutchcollection.nl die mij 300 euro afhandig heeft gemaakt zonder levering.
22-11-2011, 11:27 door Anoniem
Inderdaad, er zijn verschillende websites in het Nederlands waarbij producten tegen spotprijzen worden aangeboden, Zodra je hier dan iets besteld kan je wachten op een levering die nooit aan zal komen. Het is daarom verantwoord om alleen op erkende webshops te bestellen.
22-11-2011, 13:47 door Anoniem
Door Anoniem: Inderdaad, er zijn verschillende websites in het Nederlands waarbij producten tegen spotprijzen worden aangeboden, Zodra je hier dan iets besteld kan je wachten op een levering die nooit aan zal komen. Het is daarom verantwoord om alleen op erkende webshops te bestellen.

Het probleem is dat de criminele sites geen moeite hebben met het plaatsen van een vals keurmerk die ze zo van de goede webwinkelsites kunnen plukken.
Beter ga je eerst wat reviews bekijken over webwinkels die nieuw voor je zijn.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.