image

FBI: Waterpomp niet vernietigd door hackers

woensdag 23 november 2011, 11:18 door Redactie, 1 reacties

Hackers zijn volgens de FBI en het Amerikaanse ministerie van Homeland Security (DHS) niet verantwoordelijk voor het beschadigen van een waterpomp. Onlangs verscheen het bericht dat aanvallers toegang tot het controlesysteem van een Amerikaans nutsbedrijf hadden gekregen. Vervolgens werd het systeem dat voor de watervoorziening wordt gebruikt in- en uitgeschakeld, waardoor de waterpomp doorbrandde. Uit onderzoek bleek dat de aanvallers eerst de inloggegevens voor het systeem bij de softwareleverancier hadden bemachtigd en vervolgens vanuit Rusland de aanval op het controlesysteem hadden opgezet.

Dat is niet het geval, zo stellen de FBI en DHS in een gemeenschappelijke verklaring. "Er is geen bewijs om de claims in het initiële Fusion Center rapport te bevestigen, dat op ruwe, onbevestigde gegevens was gebaseerd en aan de media werd gelekt, dat er inloggegevens zijn gestolen, of dat de leverancier betrokken was bij kwaadaardige activiteit die tot het falen van de pomp bij de waterinstallatie leidde."

Tijdsverspilling
Ook zou er geen bewijs zijn voor kwaadaardig verkeer afkomstig uit Rusland of betrokkenheid van andere buitenlandse activiteiten zoals eerder werd gemeld.

Onderzoeker Joe Weiss die details over het initiële rapport naar buiten bracht laat nu weten dat het aan DHS en andere overheidsinstanties is om te bepalen wie er gelijk heeft. "Als het rapport correct blijkt, hebben we kostbare tijd verspild en anderen potentieel kwetsbaar gelaten terwijl we aan het wachten waren of we wat moesten doen."

Reacties (1)
23-11-2011, 14:45 door Anoniem
Hier word ik nou tog zo ziek van...
Het is net zoals in de Middeleeuwen :
Als er weer is een griepje heerst (waar in die tijd mensen aan dood gingen) Dan geef je toch gewoon de dorps goochelaar
de schuld ? Eraf met zijn hooft...

Maar kom mensen we leven toch niet meer in de mideleeuwen ?
Bedrijven moeten stoppen met zomaar "Hackers" de schuld te geven..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.