image

Yahoo! wapent maildienst tegen afluisteren

dinsdag 8 januari 2013, 09:48 door Redactie, 4 reacties

Internetprovider Yahoo! heeft het eindelijk voor miljoenen gebruikers mogelijk gemaakt om hun e-mail op te halen zonder dat luistervinken kunnen meekijken. Als enige grote mailaanbieder bood Yahoo! nog geen volledig versleutelde maildienst aan. Gebruikers konden wel via HTTPS inloggen, maar voor de rest van de sessie werd HTTP gebruikt, waardoor aanvallers bijvoorbeeld op openbare WiFi-netwerken, allerlei gegevens konden onderscheppen.

Microsoft en Google bieden al jaren een volledige HTTPS-verbinding voor gebruikers aan. Yahoo! heeft de optie nu eindelijk beschikbaar gemaakt. De SSL-optie staat nog niet standaard ingeschakeld maar gebruikers kunnen het eindelijk wel instellen, tot grote vreugde van de Amerikaanse Electronic Frontier Foundation.

Reacties (4)
08-01-2013, 09:54 door tuxick
Geen wonder dat er zoveel spam van ze vandaan kwam :)
08-01-2013, 12:52 door Anoniem
Even gecontroleerd.... stond al aangevinkt, kennelijk heeft Yahoo inmiddels dat automatisch aangepast. Van spam heb ik overigens geen last.
Clusenco
08-01-2013, 14:42 door Anoniem
Door Anoniem: Van spam heb ik overigens geen last.
Clusenco

Het gaat er niet over of dat jij als Yahoo gebruiker last hebt van spam op je account, maar over de miljoenen Yahoo accounts die gebruikt worden om spam te verzenden naar de rest van de wereld.

Ik krijg overigens wel de indruk dat dit veel minder geworden is. Misschien hebben ze dan eindelijk een spamfilter geinstalleerd op de uitgaande mail.
(wij accepteren Yahoo en andere free webmail alleen als het van de servers van het bedrijf zelf komt. dus als men zelf uitgaand spam filtert dan hebben we geen last meer van ze)
09-01-2013, 09:32 door hx0r3z
Door tuxick: Geen wonder dat er zoveel spam van ze vandaan kwam :)

Bah bah inderdaad ja.. Echt veeel spam.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.