image

Top 10 meest actieve malware van 2012

dinsdag 8 januari 2013, 09:32 door Redactie, 0 reacties

Malware die zich via USB-sticks verspreidt was in 2012 de meest actieve malware, zo blijkt uit cijfers van het Slowaakse anti-virusbedrijf ESET. Vijf procent van alle waargenomen malware gebruikt de Autorun-functie van Windows om computers te infecteren. Een afname ten opzichte van 2011, toen het nog om een kleine zes procent ging. Ook de Confickerworm moest terrein inleveren en zakte naar een vierde plek (3%).

Een jaar eerder was Conficker, die zich naast gedeelde netwerkmappen en een beveiligingslek in Windows ook via Autorun verspreidt, nog met 3,7% de op één na meest actieve malware.

Malware die bezoekers van gehackte websites via drive-by downloads infecteert staat op de tweede plaats. Bij elkaar opgeteld zijn deze twee malwarefamilies voor 8% van alle infecties verantwoordelijk, maar ESET maakt een onderscheid in infecties via op websites verborgen iframes en op websites verborgen scripts.

De hoogste nieuwe binnenkomer in de Top 10 is de Dorkbot. De malware die zich onder andere via Skype verspreidt was voor 1,55% van alle infecties verantwoordelijk.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.