image

Politie pakt weer laptopdief via DNA

donderdag 24 november 2011, 15:38 door Redactie, 6 reacties

De politie heeft weer een laptopdief dankzij DNA-materiaal aangehouden. Het gaat om een 42-jarige man uit Apeldoorn die wegens een inbraak bij een bedrijfspand in Apeldoorn werd gearresteerd. De inbraak bij het pand vond plaats in augustus, waarbij een laptop werd gestolen. De politie kwam later twee mannen op het spoor, die de gestolen laptop in hun bezit bleken te hebben.

Zij ontkenden de inbraak en het duo werd daarop aangehouden voor heling. De politie stelde een nader onderzoek in en aangetroffen DNA-sporen bleken toch van één van de mannen te zijn. Tegen hem is nu proces-verbaal opgemaakt. Deze week werd ook al een 41-jarige Tilburger aan de hand van zijn DNA voor laptopdiefstal aangehouden.

Reacties (6)
24-11-2011, 15:48 door Anoniem
Het verbaast met dat ze hiervoor tegenwoordig al DNA sporen voor gebruiken. De tijd dat zoiets te duur was voor kleinschalige criminaliteit lijkt voorbij?
24-11-2011, 16:16 door Anoniem
Inderdaad, voorheen werd DNA uitsluitend gebruikt voor moord e.d.
24-11-2011, 22:13 door Anoniem
Door Anoniem: Inderdaad, voorheen werd DNA uitsluitend gebruikt voor moord e.d.
Mooie tekst: ... uitsluitend ... e.d.
25-11-2011, 03:32 door Anoniem
Gewoon verplicht van iedereen DNA afnemen dat scheelt een hoop tijd en kosten, en veel meer zekerheid dat de dader gepakt wordt, en óók of iemand al dan niet onschuldig is.

Uitsluitend DNA materiaal kan niet tot veroordeling leiden, maar de Politie heeft wél direct een goed spoor in welke hoek men het moet zoeken.
Scheelt tijd en geld (duizenden, zo niet tienduizenden manuren Politie op jaarbasis) plus slachtoffers hebben veel meer zekerheid op een goede afloop van hun zaak.
25-11-2011, 11:23 door Anoniem
Zolang ik me aan de wet hou ga ik geen inzage geven in mijn DNA. DNA onderzoek staat nog in de kinderschoenen. Eerst kon men alleen de overeenkomst tussen twee DNA stalen vaststellen. Later veel meer: op welk werelddeel je afkomst lag, erfelijke ziekten, en de lijst groeit nog steeds. Eerst had men 'veel' DNA nodig, tegenwoordig nog geen spat van vroeger. Daarom ben ik het niet eens om DNA af te staan als ik mij nergens schuldig aan heb gemaakt. Ik weet immers niet wat ik afsta en wat er uit te herleiden is en of dat dan in verhouding staat tot het doel waarvoor ik het afsta. Ik ga ook geen borg afstaan aan de overheid voor een toekomstige boete die ik moet voldoen. En dan hebben we het alleen over geld. En kom niet met de dooddoener van: "als je niets te verbergen hebt". Lektober is net voorbij, DNA in een databank? Nee bedankt. De ellende met het EPD ligt mij nog vers in het geheugen.
25-11-2011, 11:53 door Mysterio
Door Anoniem:
Door Anoniem: Inderdaad, voorheen werd DNA uitsluitend gebruikt voor moord e.d.
Mooie tekst: ... uitsluitend ... e.d.
Ik vraag me inderdaad af waarom ze DNA onderzoek loslaten op een diefstal. Ik ken een laborant die zulke onderzoeken uitvoert en ze hebben het verschrikkelijk druk.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.