image

Politie arresteert 16 mensen wegens digitale bankroof

vrijdag 25 november 2011, 15:16 door Redactie, 2 reacties

De politie Kennemerland heeft zestien mensen gearresteerd wegens het op grote schaal plunderen van online bankrekeningen. Volgens de politie werd er op systematische wijze geprobeerd om zowel bij bedrijven als particulieren geld af te boeken. De bende gebruikte diverse trucs om de beveiligingsmaatregelen van de banken te omzeilen, hoewel details nog ontbreken.

In totaal werd er 750.000 euro buitgemaakt. Bij de laatste poging om geld van een rekening te halen ging het om een bedrag van vijf miljoen euro, maar dit mislukte, zo meldt de NOS.

Reacties (2)
27-11-2011, 23:32 door Anoniem
Gokje: de boeven hebben via de door katvangers geopende zakelijke rekeningen per incasso geld van rekeningen afgeboekt en doorgesluisd naar andere rekeningen. naampje, rekeningnummer, niet te arrogant bedrag afboeken en je komt er bijna mee weg. Banken controleren niet of iemand wel geld mag roven, euhhh... van een ander zijn/haar rekening mag incasseren. Daar verdienen de banken namelijk miljoenen mee. Incasso service: bank krijgt geld. Transactie verzoek: bank krijgt geld per transactie. Mislukte incasso: bank krijgt geld per transactie. Stornering: bank krijgt geld per transactie. Geld onterecht afgeboekt en incasseerder is er met het geld vandoor: bank neemt wat verlies van die miljoenen aan winst en probeert het geld terug te halen via de politie op kosten van de samenleving. Het gaat tijd worden dat banken verplicht worden om hun verantwoordelijkheid te nemen in plaats van vrolijk winst te trekken aan een onveilig systeem waar enkel de klant financieel de pineut is. Ja, want dat ben je - ook al krijg je achteraf uit zogenaamde coulance je geld terug van je bank
28-11-2011, 10:00 door Anoniem
Bovenstaand reactie getuigt van geen enkel inzicht hoe bankieren en Internet Bankieren werkt.
D.m.v. incasso zal het nooit lukken, katvangers hebben geen incassocontract bij Equens. Er wordt door deze crimenelen misbruik gemaakt van het vertrouwen wat vele mensen hebben in banken en hun antivirusprogramma;s die altijd achter de feiten aanhobbelen en de bootvirussen niet herkennen of kunen verwijderen.Mensen geven nog steeds te makkelijk hun vertrouwelijke gegevens via de telefoon door... Dat banken overal teveel aan verdienen daar ga ik wel in mee.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.