image

Google Analytics onthult anonieme bloggers

maandag 28 november 2011, 12:06 door Redactie, 3 reacties

Internetgebruikers die anoniem denken te kunnen bloggen lopen risico als ze Google Analytics gebruiken, het statistiekenprogramma van Google. Via Analytics kunnen websites allerlei details over de gebruikers in kaart brengen. Het probleem wordt veroorzaakt door het Google Analytics ID dat de bloggers naast hun anonieme blog, ook op andere websites gebruiken, waar ze niet anoniem zijn. Onderzoeker Andy Baio nam de proef op de som en onderzocht 50 anoniem blogs. Slechts veertien hiervan gebruikten Google Analytics. Daarvan deelde de helft het analytics ID met één of meerdere websites.

"In slechts dertig minuten wist ik via Google en eWhois de identiteit van zeven van de anonieme of pseudonieme bloggers te achterhalen, en in twee gevallen hun werkgever", zegt Baio. Eén blog over hacking operaties van Anonymous was eenvoudig te traceren naar het consultancybedrijf van de oprichter, terwijl een ander blog dat Mexicaanse kartels monitort gekoppeld was aan het adres van een man uit San Diego.

Baio adviseert anonieme bloggers om geen statistiekenprogramma te gebruiken en voor een hostingdienst te kiezen waar niet voor het domein betaald moet worden. Ook het gebruik van proxies en Tor wordt aangeraden.

Reacties (3)
28-11-2011, 18:48 door Anoniem
Iedere ID die je op zowel je anonieme website gebruikt als op een site waar je je wel bekend maakt, onthult je identiteit. Het is als de bakker die zijn bedrijfsnaam afplakt als hij brood bij de concurrent gaat kopen, maar het telefoonnummer gewoon laat staan.

Je kunt best statistiekprogrammas gebruiken, maar kies voor je anonieme blog dan gewoon een andere. Misschien zelfs bij een andere leverancier.

Peter
29-11-2011, 10:48 door Anoniem
"Internetgebruikers die anoniem denken te kunnen bloggen lopen risico als ze Google Analytics gebruiken, het statistiekenprogramma van Google"

Als je als internetgebruiker anoniem denkt te kunnen bloggen.. Dan gebruik je toch al proxies en Tor..
Als je dan niet nadenkt over scripts-blockers, cookie-blockers etc.. ben je een sukkeltje..

Anoniem (Ome Joop ût Tilburg..) ((Oeps...))
29-11-2011, 14:05 door Anoniem
een proxy:

dat hou in dat je via een andere pc/server naar de juiste website word doorgestuurd.
wie zegt dat ze geen netwerk sniffen gebruiken en zodoende ook mijn wachtwoorden achterhalen.

weliswaar weten ze niet wie ik ben (de website met blog ) maar de proxy diens weet wel alles indien er kwade bedoelingen achter zitten. het is simpel om dat te realiseren.

ps: even likker op internet via andermans netwerk (WIFI) : van mij mag het maar zelfde verhaal.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.