image

Android-malware plaagt vooral Russen en Chinezen

woensdag 30 november 2011, 11:38 door Redactie, 3 reacties

Malware voor Android smartphones is vooral een probleem voor Russische en Chinese gebruikers, aldus anti-virusbedrijf Kaspersky Lab. Onlangs stelde Google's Chris DiBona dat virusscanners voor Android oplichting zijn en dat malware op het platform nog geen probleem is. Timothy Armstrong van Kaspersky Lab begrijpt de kritiek. Anti-virusbedrijven roepen al sinds 2004 dat mobiele malware doorbreekt, terwijl het aantal exemplaren, zeker in vergelijking met Windows, nog erg klein is.

Aan de andere kant stijgt het aantal exemplaren wel en verschijnt Android op steeds meer apparaten. Veel virusbestrijders zien vergelijkingen met de begindagen van malware op Windows. Het gaat dan om de traagheid waarmee updates verschijnen, het gebrek aan bewustzijn bij gebruikers en het idee van gebruikers dat het hen toch niet overkomt.

Malware
Armstrong benadrukt dat veel van de nieuwe Android malware op onofficiële marktplaatsen in China en Rusland wordt ontdekt. Het gaat dan met name om sms-Trojans die berichten naar dure telefoonnummers sturen. In de Verenigde Staten is deze malware nog niet verschenen, omdat het opzetten van een betaalnummer veel meer details vereist en dat er een betaalcyclus van dertig dagen is. Daardoor is er meer tijd om misbruik te voorkomen.

"Ik wil graag ook benadrukken dat het onze taak als onderzoekers in de security-gemeenschap is om opkomende dreigingen te identificeren", gaat Armstrong verder." Hoewel sommigen van ons voor anti-virusbedrijven werken, proberen we juist het publiek te bereiken."

Reacties (3)
30-11-2011, 11:55 door Anoniem
Hoe kunnen we onszelf dan beveiligen??? Heeft Iphone ook last van malware e.d.??
30-11-2011, 14:09 door Anoniem
En... Werken antivirussen die voor android ontwikkeld zijn? Bijvoorbeeld LookOut of AVG?
05-12-2011, 18:13 door Anoniem
De beta van m.comodo.com doet het nu al beter dan al de andere.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.