image

Google maakt Windows kopen riskante zaak

vrijdag 2 december 2011, 15:58 door Redactie, 3 reacties

Internetgebruikers die via Google een adres zoeken om Microsoft Windows te kopen, komen bijna altijd op een valse webwinkel of malware uit. Dat beweert Julien Sobrier van Zscaler Research. "Meer dan 90% van de zoekresultaten voor 'buy Microsoft Windows' en soortgelijke zoekopdrachten bij grote zoekmachines leiden naar valse webwinkels." Volgens Sobrier doen zoekmachines "niet veel" om de zoekresultaten op te schonen.

Inmiddels leiden de zoekresultaten niet alleen naar valse webwinkels, maar worden internetgebruikers ook naar websites met allerlei malware doorgestuurd. "In de afgelopen weken heb ik meer en meer spam gezien die naar malware wijst, waarbij soortgelijke zoekresultaten voorheen alleen naar een valse webwinkel wezen."

Reacties (3)
02-12-2011, 17:31 door Anoniem
bla bla van een bedrijfje wat alleen reclame kan maken met namen van andere bedrijven..

" wij maken software met mensen die ooit een blauwe maandag gewerkt hebben bij cisco, juniper enz"...
03-12-2011, 09:45 door WhizzMan
Dat is toch een aanmerkelijk betere score dan je voor Viagra, gratis seks en penisvergrotingsmedicatie krijgt. Hoe zit het bij Bing? Het zal me niets verbazen als je daar dezelfde scores haalt. Het is echt een slecht onderzoek als ze dat niet hebben meegenomen en vergeleken....
04-12-2011, 16:15 door Anoniem
Dat is afhankelijk van de scope van het onderzoek.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.