image

Chatgesprekken van Russische spamkoning online

maandag 5 december 2011, 10:48 door Redactie, 1 reacties

De FBI arresteerde vorig jaar een Russische spamkoning die honderdduizenden dollars met het versturen van spam verdiende en vorige week voor de rechter verscheen. Het gaat om de 24-jarige Oleg Nikolaenko, de man achter het Mega-D botnet. Het botnet werd eind vorig jaar uit de lucht gehaald. Via de besmette computers verstuurde hij miljarden spamberichten met advertenties voor nep-Rolex horloges, nep-medicijnen, Viagra en andere kruidenpillen.

Nikolaenko kwam in het vizier na bekentenissen van Jody Smith en Lance Atkinson, die de leiders van het Herbal King bende waren. Atkinson kreeg vorig jaar een boete van 10 miljoen euro. Zij wezen de opsporingsdienst naar de Rus, die het online alias “Docent" gebruikte. Een groot deel van de spam verstuurde de Russische spamkoning via het Spamit programma. Een speciaal opgezette dienst voor spammers.

Security-blogger Brian Krebs kreeg een aantal van de chatgesprekken in handen die Nikolaenko met één van de oprichters van Spamit voerde. Daarin bespreken de twee marges en of Nikolaenko voor het Spamit programma spam wil versturen. De chatgesprekken bevatten geen spannende onthullingen, maar geven wel een blik in de wereld van professionele spammers.

Reacties (1)
06-12-2011, 11:19 door spatieman
nou, die gast kijkt alsof die het verkeerde gras gesnoven heeft..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.