image

Microsoft: bescherm privacy met banner blocker

maandag 5 december 2011, 11:52 door Redactie, 10 reacties

Microsoft adviseert consumenten die hun privacy willen beschermen om de surfgeschiedenis te verwijderen en een banner blocker te gebruiken. "Privacy is iets om aan te denken, met name als je je computer deelt. En tijdens de feestdagen delen mensen vaak hun computer", zegt Anurag Pandit, manager van het Internet Explorer Team. Naast het verwijderen van de surfgeschiedenis is het ook verstandig om de InPrivate Browsing Mode te gebruiken. Hierdoor wordt alle persoonlijke informatie na het einde van de sessie verwijderd.

Tracking
Pandit maakt zich ook sterk voor het blokkeren van banners en online trackers die het gedrag van consumenten online volgen. Via de Tracking Protection List blokkeert de browser verschillende servers, zodat die geen gegevens over de gebruiker kunnen verzamelen.

"Het is niet eenvoudig om te zien welke informatie over je wordt verzameld. Of je kiest om deze gegevens te delen is aan jou", merkt Pandit op. Sommige Windows-gebruikers delen graag hun gegevens, terwijl anderen hun privacy belangrijk vinden. "Voor wie zijn persoonlijke informatie privé wil houden, biedt Internet Explorer krachtige privacyfeatures die online tracking beperken."

Reacties (10)
05-12-2011, 11:58 door 0101
Of je installeert Firefox & AdBlock Plus, installeert Easylist, EasyPrivacy+DutchAdblockList en dan ben je nog beter beschermd...
05-12-2011, 12:11 door Anoniem
Ik had bovenstaande 'Tracking Protection List' allang al ge-add. Ik vind het bullshit dat het veiliger zou zijn met FireFox & AddBlock. Mijn systeem is veel beter beveiligd dan de meeste hier met FF. Met "IE" werkt het systeem trouwens ook perfect.

RjSeeker .C.C /US.
05-12-2011, 12:57 door Spiff has left the building
RjSeeker (12:11 uur) kreeg van iemand een -1'tje, iemand die RjSeeker's bijdrage wellicht nét wat te onevenwichtig vond ;-)
Maar ik ben het wel met RjSeeker eens dat je niet, zoals 0101 stelde, per se Firefox nodig hebt om goede adblock en privacy addons te implementeren.
In IE9 (alleen onder Vista en Win7, dat wel) kun je met het installeren van de "EasyPrivacy Tracking Protection List" en "EasyList Standard Tracking Protection List" vrijwel hetzelfde bereiken. (Die eerste met name als traceerbeveiliging, de tweede als adblocker.)
05-12-2011, 13:05 door 0101
Door Spiff: In IE9 (alleen onder Vista en Win7, dat wel) kun je met het installeren van de "EasyPrivacy Tracking Protection List" en "EasyList Standard Tracking Protection List" vrijwel hetzelfde bereiken.
Eens, alleen zijn bij de TPL lijst voor IE een aantal trackers "commented out" omdat het alleen blokkeren van bepaalde medaitypes niet wordt ondersteund door IE; bijvoorbeeld:
# ||audience.visiblemeasures.com^$object-subrequest,third-party
Verschil is niet zo heel groot, maar mijn stelling blijft wel staan :-)
05-12-2011, 13:28 door Zeurkool
Ik heb mijn host file aangepast waardoor tracking-sites en reclame nagenoeg niet voorkomt als ik over het internet surf. Een verademing.
Verder wordt mijn surf-geschiedenis gewist bij sluiten Internet Explorer, en worden er verschillende cookies niet opgeslagen.
05-12-2011, 16:32 door Anoniem
Internet Explorer 9 - Standaard InPrivate surfen

Klik hiervoor ergens op het bureaublad met de rechtermuisknop en klik op Nieuw en kies voor "Snelkoppeling". Voer dan als locatie de onderstaande regel in en druk op volgende.
"%ProgramFiles%\Internet Explorer\iexplore.exe" -private
In het venster dat volgt geef een snelkoppeling een naam en de snelkoppeling wordt gemaakt op het bureaublad. Hiermee start je dan standaard de InPrivate modus.

InPrivate-startpagina van Internet Explorer veranderen

1. Register aanpassen (32 bit)
Ga naar Start / Uitvoeren en tik regedit (het beste is als u de register-editor opent met administratorrechten). Ga naar de sleutel HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Internet Explorer \ AboutURLs. Zoek aan de rechterkant van het venster naar de waarde InPrivate en dubbelklik erop om de waarde aan te passen. De standaardwaarde is res://ieframe.dll/inprivate.htm, verander dat naar de website die u als homepage wilt instellen (inclusief http://). Bijvoorbeeld: http://www.security.nl/ Klik op OK en sluit de register-editor af. Start nu de InPrivate-functie en bekijk het resultaat.

2. Register aanpassen (64 bit)
Ga naar Start / Uitvoeren en tik regedit (het beste is als u de register-editor opent met administratorrechten). Ga naar de sleutel HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Wow6432Node \ Microsoft \ Internet Explorer \ AboutURLs. Zoek aan de rechterkant van het venster naar de waarde InPrivate en dubbelklik erop om de waarde aan te passen. De standaardwaarde is res://ieframe.dll/inprivate.htm, verander dat naar de website die u als homepage wilt instellen (inclusief http://). Bijvoorbeeld: http://www.security.nl/ Klik op OK en sluit de register-editor af. Start nu de InPrivate-functie en bekijk het resultaat.

Goede Tracking Protection List voor IE9
http://dayngo.com/static/filter.html en http://www.fanboy.co.nz/ie.html
05-12-2011, 16:34 door Anoniem
Tip voor IE9

Ga naar extra, internetopties, geavanceerd en haal vinkje weg bij "DOM-opslag inschakelen"
05-12-2011, 23:27 door Anoniem
Ik zou het niet aanraden om dit te doen !
06-12-2011, 09:34 door Anoniem
Door Anoniem: Tip voor IE9

Ga naar extra, internetopties, geavanceerd en haal vinkje weg bij "DOM-opslag inschakelen"


Met als gevolg dat bepaalde Websites zoals Hyves Games niet goed meer werken...

IE (en elke andere browser?) zou er goed aan doen om eerst per website toestemming te vragen!

Overigens kan MS er zelf ook wat van met persoonsgerichte reclame, dus spuit elf kan beter bij zich zelf beginnen.
06-12-2011, 21:27 door Anoniem
adblock + noscript doet wonderen..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.