image

Mozilla vraagt Firefox-gebruikers om donaties

dinsdag 6 december 2011, 11:18 door Redactie, 10 reacties

Mozilla heeft een nieuwe video gelanceerd waarin het belang van Firefox wordt benadrukt en vraagt het gebruikers om geld te doneren. De "Mozilla Story" legt het begin van Mozilla en Firefox uit en de belangrijke rol die Firefox speelt om niet alleen de browser, maar ook het web en smartphones te verbeteren. "We zijn een non-profit, die strijdt om het web te beschermen waar we allemaal zo dol op zijn", aldus de video. Die eindigt met een oproep om donaties te doen.

Eind november liep het contract af dat Mozilla met Google heeft. De zoekgigant betaalde Mozilla vorig jaar ruim 100 miljoen dollar om Google de standaard zoekmachine binnen de browser te maken. Het is nog altijd onbekend of Google de overeenkomst heeft verlengd. Op verschillende vragen van de pers liet Mozilla weten dat er nog niets was te melden.

Het is echter de vraag in hoeverre donaties de browserontwikkelaar zullen helpen, want het geld van zoekmachines is voor 98% van de inkomsten verantwoordelijk.

Reacties (10)
06-12-2011, 11:27 door Anoniem
Een non-profit organisatie die 100 miljoen per jaar heeft is gewoon een bedrijf. Ze maken een product en krijgen hier inkomsten uit door de sponsering in het pakket ter verkopen. Ze moeten geen donatie vragen, maar gewoon een goed product maken en dat zo verspreiden/gebruiken dat ze er van kunnen (over) leven. Opera doet dit ook en die bestaat ook nog steeds!
06-12-2011, 11:32 door Anoniem
Het zal een aanslag op onze privacy zijn als Firefox zou verdwijnen. Zowel IE als Chrome zijn niet echt de aangewezen tools bij privacy bewuste gebruikers. Opera hebben we dan nog maar deze blijft, onterecht, toch een beetje in een verdom hoekje zitten. Waarschijnlijk omdat Opera zich niet duidelijk genoeg profileert. Het is een browser maar waarin onderscheid deze zich van de rest? Dat is voor veel consumenten blijkbaar niet duidelijk genoeg.
06-12-2011, 12:12 door Anoniem
Ik gebruik al geen mozilla meer sinds mozilla overging op de firefox tour.
Toch zou het verdwijnen van firefox een groot probleem worden.
Omdat er nu 3 verschillenden browser enginges zijn (IE,Webkit-(oa chrome en safarie),Gekko-(firefox) die 95% van browsermarkt onderling verdelen wordt er steeds vaker fatsoenlijke HTML gemaakt en zijn de IE only tijden bijna voorbij.

Als firefox ten onder gaat, kan het zomaar zijn dat die tijden weer terugkomen.
Maar met donaties gaan ze het echt niet redden.
06-12-2011, 13:26 door SirDice
Door Anoniem: Een non-profit organisatie die 100 miljoen per jaar heeft is gewoon een bedrijf.
Non-profit heeft niets te maken met de hoeveelheid geld. Het heeft ook niets te maken met het wel of niet hebben van winst. Het betekent alleen dat het bedrijf al het verdiende geld (aka de winst) terug in het bedrijf moet steken.
06-12-2011, 15:29 door lucb1e
Als mozilla teruggaat naar waar ze voor stonden in versie 3.0 of 3.6 doneer ik. Buiten de iets krachtigere addons en de about:config, wat is het verschil nog met Chromium?
06-12-2011, 16:54 door choi
Als Mozilla in problemen komt vraag ik me af wat er met Seamonkey zal gebeuren. Seamonkey is deels op Firefox code gebaseerd maar valt niet onder beheer van de Mozilla Foundation.
06-12-2011, 17:04 door choi
Door Anoniem: Het zal een aanslag op onze privacy zijn als Firefox zou verdwijnen. Zowel IE als Chrome zijn niet echt de aangewezen tools bij privacy bewuste gebruikers. Opera hebben we dan nog maar deze blijft, onterecht, toch een beetje in een verdom hoekje zitten. Waarschijnlijk omdat Opera zich niet duidelijk genoeg profileert. Het is een browser maar waarin onderscheid deze zich van de rest? Dat is voor veel consumenten blijkbaar niet duidelijk genoeg.

Opera is bekend genoeg. Vanwege het kleine marktaandeel van de desktop browser is Opera echter niet interessant voor ontwikkelaars . De websites van Google zijn traditioneel altijd een probleem in Opera omdat Google het vertikt om hun websites te optimaliseren voor Opera.

Opera is jarenlang mijn primaire browser geweest maar sinds kort ben ik overgestapt naar Chromium omdat steeds meer sites-al of niet in combinatie met bepaalde extensies-gewoon niet goed werken in Opera of kleine irritante bugs vertonen.
07-12-2011, 09:13 door Anoniem
Ik snap sowieso niet waar Mozilla die 100 miljoen aan besteedt. Ze moeten gewoon weer terug naar het pure open-source concept waar ze ook vandaan komen. En als ze het dan niet rond kunnen krijgen, dan zal de code vast verder ontwikkeld worden, evt. via een fork (denk aan iceweasel).
07-12-2011, 11:13 door SirDice
Door Anoniem: Ze moeten gewoon weer terug naar het pure open-source concept waar ze ook vandaan komen.
Je beseft hopelijk wel dat het ooit bij Netscape (een commercieel bedrijf) vandaan kwam en in eerste instantie closed-source was?
08-12-2011, 21:36 door Anoniem
Als Firefox ten onder gaat (en dat gebeurt nog lang niet) dan zou ik eerder overstappen op Safari of Opera dan Explorer of Chrome.

Ik heb Firefox en Opera geinstaleerd, en vind ze erg op elkaar lijken, maar Firefox blijft voor omdat mooier en makkelijker is.
Als alleen snelheid me iets kon schelen, was het Opera. Snelste browser to date.

Opera bestaat vanwege hun Mobiele eenheid. Ze regeren het web via mobiels.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.