image

Skimmer-familie veroordeeld tot gevangenisstraf

dinsdag 6 december 2011, 14:16 door Redactie, 9 reacties

De rechtbank heeft een familie van skimmers veroordeeld tot een gevangenisstraf variërend van 39 en 51 maanden. De groep verdachten bestond uit vier broers, twee zussen, hun vader en moeder, de vrouw van een van de broers, en vier vrienden dan wel bekenden van de broers. De drie hoofdverdachten, waaronder twee broers, zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen van negenendertig tot eenenvijftig maanden.

Deze verdachten, van 26, 27 en 28 jaar oud, hebben een spilfunctie gehad in een omvangrijke professionele fraude gedurende een lange periode. De skimmers deden zich voor als TNT-medewerkers die een pakketje kwamen brengen en lieten slachtoffers met een geprepareerd mobiel pinapparaat een bedrag van ongeveer 96 eurocent aan bezorgkosten pinnen.

Met de vervolgens valselijk opgemaakte passen werd geld opgenomen en een aanzienlijk geldbedrag buitgemaakt. Bij huiszoekingen werd 150.000 euro aan geld in beslag genomen. Naar schatting wist de familie voor minimaal enkele tonnen te stelen. De slachtoffers betroffen voornamelijk alleenstaande vrouwen op leeftijd. Het ging om bijna driehonderd aangiften, vaak van weduwen tussen 60 en 102 jaar oud.

Witwassen
Een andere verdachte broer die in het kader van dit onderzoek ook was aangehouden, is onder meer veroordeeld voor skim-activiteiten en witwassen in 2007 terwijl hij werkzaam was als medewerker van een bezorgservice. Welke bezorgdienst laat het OM niet weten. Hij werd veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf. Zijn vrouw is wegens witwassen en bijstandsfraude veroordeeld tot een werkstraf van 200 uren en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden.

De moeder en twee zussen van de hoofdverdachten zijn veroordeeld voor het witwassen van grote geldbedragen door deze in geldbuidels onder hun kleding te verstoppen. Moeder is veroordeeld tot 99 dagen gevangenisstraf en de twee zussen tot werkstraffen van 100 uren. De vader die ook als verdachte was aangehouden, is vrijgesproken omdat niet bewezen kon worden dat hij van het skimmen of het geld wist.

Een vierde broer is veroordeeld voor de verduistering van een poststuk. De betrokkenheid van hem bij de skim-activiteiten acht de rechtbank niet bewezen. Drie andere verdachten die door de rechtbank verantwoordelijk worden gehouden voor een aantal skim- dan wel pinactiviteiten zijn veroordeeld tot een gevangenisstraf variërend van 268 dagen tot 18 maanden. Het OM zegt tevreden met de uitspraak te zijn.

Reacties (9)
06-12-2011, 15:07 door Anoniem
Wel een familie die het belangrijk vind om samen met de kinderen iets te doen in hun teveel aan vrije tijd. Nu even een tijdje samen brommen.
06-12-2011, 23:24 door securbenik123321
[admin] Hou het on-topic [/admin]
06-12-2011, 23:36 door securbenik123321
toch snap ik 1 ding niet hoor, al ben je nog zo oud, als je toch niets besteld hebt dan ga je toch niet iets betalen in wat voor vorm dan ook ???
ik neem vaak zat een pakketje aan voor de buren omdat ze niet thuis zijn, maar als zo een "bezorger" een bedrag zou vragen, hoe klein dat bedrag ook mag zijn,
dan groet ik de man vriendelijk met de opmerking dat hij het pakketje zelf mag houden.

ik snap gewoon niet hoe mensen hier in blijven trappen ??
maar ja, aan de andere kant, als ik nog steeds zie dat 75% van de mensen die moeten pinnen bij de supermarkt nog steeds hun pincode niet afschermen, dan blijft het dweilen met de kraan open ;-(.
07-12-2011, 09:16 door Anoniem
"De moeder en twee zussen van de hoofdverdachten zijn veroordeeld voor het witwassen van grote geldbedragen door deze in geldbuidels onder hun kleding te verstoppen."

Oh, gaat dat zo, je stop zwart geld onder je kleding en het komt er wit onderuit .... :>
07-12-2011, 10:00 door Night
100 uur werkstraf 99 uur werkstraf voor een paar ton.
Ze moesten eens weten dat ik duizenden uren werkstraf heb voor ik een paar ton salaris bij elkaar heb.

@ anoniem 09:16
:-)
07-12-2011, 10:23 door Anoniem
Wel weer een enorm povere straf voor een bende gangsters.
De vergeetput in met die bende.
07-12-2011, 13:50 door securbenik123321
Door securbenik123321: [admin] Hou het on-topic [/admin]
het stoort mij ernstig dat er in de media alles aan gedaan wordt om telkens te verhullen dat het om onze noord afrikaanse "medelanders" gaat.
het is gewoon pure censuur zodra het om 1 van die bevolkingsgroepen gaat, het lijkt hier communistisch rusland wel !

ik heb ook recht om te weten wat er gaande is in nederland, we leven toch in een democratie ? of .......
08-12-2011, 00:34 door Anoniem
Hoe weet jij dat ze van noord afrikaanse afkomst zijn ? Meestal zijn het het oost europeanen die zich hiermee bezig houden...
08-12-2011, 15:40 door securbenik123321
Door Anoniem: Hoe weet jij dat ze van noord afrikaanse afkomst zijn ? Meestal zijn het het oost europeanen die zich hiermee bezig houden...
als je een klein beetje onderzoek had gedaan, dan had je deze reactie niet hoeven te plaatsen. ik zuig het niet uit mijn duim.

btw...het zijn over het algemeen ook Oost-Europeanen, maar dan staat het er ook altijd bij vermeld in het artikel van de media.
ook dit bevestigt weer mijn vermoeden !
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.